ZM Ropczyce zostały wybrane na jednego z byków tygodnia, czyli spółek z szansami na dalszą zwyżkę. Celem dla kursu producenta materiałów ogniotrwałych w średnim terminie są teraz długoterminowe opory przy 50 zł – czytamy w Parkiecie. W zeszłym tygodniu akcje ZM Ropczyce zyskały ponad 8%. W skali miesiąca zwyżka sięga 16%, a roczna stopa zwrotu zbliża się do 70%. - ZM Ropczyce mogą pochwalić się długoterminowym trendem wzrostowym. Na wykresie widać klasyczną sekwencję coraz wyższych dołków i szczytów, a średnie kroczące z 50 i 200 sesji wyraźnie rosną. Ropczyce skorzystały z lepszych nastrojów i przez ostatnie dwa miesiące regularnie poprawiały maksima hossy. W minionym tygodniu padł nowy rekord 38,5 zł, potwierdzony zachowaniem MACD ADX. Celem w średnim terminie są teraz długoterminowe opory przy 50 zł. Najbliższe wsparcie to strefa 34-33 zł – czytamy w Parkiecie.
sprzedaż gruntów przy A4 umorzenie skupionych akcji znaczne podniesienie dywidendy znaczne wzrosty przychodów i zysków nowe wezwanie wg wartości godziwej
Wykres, wykres... ludzie przy takich spółkach i takiej płynności wykres i AT mają drugorzędne znacznie.
Patrz na raporty, perspektywy, atrakcyjność spółki dla poszukujących inwestorów (nawet plotka może wywindować kurs) i wreszcie dywidendy. Ja wiem od dawna, że będzie dobrze. Cierpliwie do celu.
ale jaki fundusz ci tu wejdzie ? jedyna możliwość że ktoś sie pomyli i kupi ale wokół RPC nie ma spółki z dużmi obrotami. Moze jak by nazwe zmienili na PKOpczyce? Wtedy może ktoś z zachodu walnąłby PKC ze 100 tys akcji :-))))) i byśmy byli w raju :-))))
jenerał pałkownik moniakow melduje batalion NKWD gotowy do powstrzymania dezerterów i zdrajców spółki którzy by sie chcieli cofnąć podczas ataku na wzgórze nomier 40 :-)
Gienerał Ogórcow poprowadzi w zwartym szyku bataliony przez pole minowe aby nasze "batiuszki" pajechały w centr jewropy.
Eh...
Sztorm by tolka Kitajce nie mieszali.
Kupować trzeba gdy tanio ale nie chwytać spadającego noża. Ja bym jeszcze poczekał. Jak się uklepie dno wtedy można wchodzić. Spółka jest ok. Po 15-18 zł to bym kupił dla samej dywidendy.