Własnie podali - Wyniki za IV kwartał 2018 r. Oraz skonsolidowany roczny raport roczny, za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2018 r. Wraz z raportem niezależnego biegłego rewidenta zostaną opublikowane w dniu 22 lutego 2019 r.
Sprzedałem , żeby odkupić od wystraszonych przed publikacją wyników ,ale coś czuję , że wyjdę na tym jak Zabłocki na Mydle . Pozbywa się tylko drobnica ,maksymalnie po sto dwieście akcji , będę musiał pewnie odkupić drożej niż się pozbyłem .
Sprzedałem POLWAX {uff, zamknięte jeszcze z zyskiem}, może dokupię po raporcie intere, chyba że wynik zawiedzie, to trochę interę skrócę też, zanim zacznie się masówka.
Tutaj przynajmniej nie ma takiej masakry jak z tymi drukarniami i nie do końca jasnymi przepływami pieniężnymi na polskich spółkach, w Intera niezmiennie na szczęście wiadomo o co chodzi i w długim terminie można na nich polegać. Nie przeszkodzi to jednak skorzystać na wahaniach ceny, ostatnio od czasu ruchu 8-12PLN spółka nagle ożyła płynnościowo.
Ale mam dylemat: czy uśredniać to teraz ale w górę? Jak uśredniało się na dół na dobrym rapku to było oczywistym działaniem, teraz po obkupieniu się na taniości średnia cena zakupu musiałaby wzrosnąć. 2PLN ponad dywidendy jest w zasadzie pewniakiem no i trend do zmniejszania kosztów jednostkowych sprzedaży oraz mniejsze zadłużenie. Jakby nie patrzeć to są najwyższe standardy i firma MIAŻDŻY inne w sektorze, nieważne czy prywatne, czy dobrej zmiany. No nic, zerknę rano po weekendzie przed otwarciem, czy się uda zwiększyć udział i wytarg(ow)ać jakąś okazyjną jeszcze cenę.
ale zgodnie z ich polityką dywidendową: "Zgodnie z Umową Akcjonariuszy, UAB Scaent Baltic and RAO Nordic Oy zapewnią, że osoby przez nich nominowane na stanowiska w Radzie Nadzorczej i Zarządzie będą wspierać przekazanie nie mniej niż 70% zysków netto za dany rok w postaci dywidendy wypłacanej akcjonariuszom." więc wcale nie muszą wypłacić 100% zysku. z drugiej strony mogą wypłacić nawet więcej czyli z zysków zatrzymanych z lat ubiegłych, no chyba, ze zawsze wypłacali 100%, a tego nie prześledziłem