• Widzicie to co ja? Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Ja patrzę i nie dowierzam.

tutaj nie było takiego wysokiego zamknięcia od 22 czarwca.
  • Re: Widzicie to co ja? Autor: ~Ferowiec [89.64.49.*]
    No oby się wysypał ten co tak sypał co jakiś czas i zaniżał kurs. Teraz to nawet ciężko będzie kupić jakiś większy pakiet :p
  • Re: Widzicie to co ja? Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    Obroty słabe.
    Jak zobaczę miliony... to uwierzę.
  • Re: Widzicie to co ja? Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Ja siedzę jeszcze na Assecosee. Tam też była taka beznadzieja jak tutaj a już mamy ładny kurs. (Dobra spółka dywidendowa godna polecenia - warto sie zapoznać z tematem bo była wyceniana przed przejęciem na 17,9zł)

A na Ferro myślę, że będzie podobnie, powoli, powoli dobijemy do szczytów . Małe obroty ale to nie ma znaczenia. Ważne, że nie sypią. A kupujący się pojawią jak będzie dobry 1q i zapowiedź dobrej dywidendy no i żeby budowlanka za bardzo nie siadła.

• Re: Widzicie to co ja? Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    1kw 2019 na progresach branża. Ale to już standard... od kilkudziesięciu kwartałów.
    Tylko AT zostaje, a tu przed kursem luka bessy po sprawie skarbówki z ubiegłego roku. Więc przebicie 16 zł na obrotach robi mocny ruch na północ. Absolutnie nie widzę przeszkód.

...stays long, but strikes at last

• Re: Widzicie to co ja? Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    budowlanka nie siada i nie siądzie. najnowsze dane o kredytach hipotecznych pokazuja ze banki udzielaja ich coraz więcej. to jest dobra wiadomość, żeby nie powiedzieć że rewelacyjna. jedynym słowem mimo że mieszkania coraz droższe to ceny rosną. zarabiamy coraz więcej wiec tak też będzie. oby surowce w szczególności miedz nie poszła za dużo w góre. Myślę że cel na ten rok to jak zawsze wzrost przychodów i nie gorsze zyski jak w 2018
  • Re: Widzicie to co ja? Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    9 kwietnia i 16 maja będziemy mądrzejsi.
  • FERRO + Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    Jak narazie to z powiększania rodziny lepsze profity się zapowiadają :)

I tak stale dobrej myśli.

Pozdrawiam
  • Re: FERRO + Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    ostatnio PO gadało o 500 plus na pierwsze dziecko, a teraz Kaczyński ogłasza że od lipca będzie. walka o głosy. niemniej tak czy siak 20 dodatkowych miliardów do gospodarki trafi. pewnie z tego coś pojdzie na remonty, zakup mieszkań. budowalnka dalej pobudzona będzie. emeryci też mają dostać coś, więc pewnie firmy farmaceutyczne coś tam dostaną:)
  • Re: FERRO + Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Mi się to wszystko nie podoba ten cały socjal. Rozdawanie pustych pieniędzy bez pokrycia. TO generuje tylko inflacje i zwiększa deficyt budżetowy.
  • Re: FERRO + Autor: ~Leśny_Dziad [91.206.154.*]
    Lepiej na social niż ukraść, zmarnować i źle wydać.
    "Kiedyś było lepiej" jak Dziadziowi nikt paragonu i faktury nie dawał za usługę, gdzie miliardy szły w szarą strefę.
    Z resztą, fakt że 500+ praktycznie zlikwidowało biedę wśród dzieci, zupełnie mi wystarczy na uzasadnienie obecnej polityki.
    Polityka i strategia gospodarcza PO nawet nie jest krótkowzroczna, jej w ogóle nie było i nie ma. Stracić kontrolę nad sektorem bankowym, absolutnie nieuzasadniona sprzedaż Ciechu. 8 lat podcinania gałęzi i działania na szkodę RP.

"A z resztą pinindzy ni ma i nie będzie!"

Często dopatrywać się można wsród ludzi postaw negatywnych do 500+, co jest smutne i wynika egoizmu że ktoś może mieć trochę lepiej niż ja.

Pozdrawiam

Wróćmy do tematu FERRO
  • Re: FERRO + Autor: ~mini24 [31.178.135.*]
    problemem wszystkich wydatków typu 500 plus, emerytura dla matek itd jest to że my nie wydajemy z tego co mamy na górkę, my powiększamy deficyt. a sytuacja w UE wyglada tak że na 30 krajów połowa ma nadwyżkę budżetową i tym samym może zmniejszać deficyt. my tymczasem cały czas się zadłużamy. to może sie okazać problemem. co więcej ten socjal powoduje że wielu ludziom nie chce sie pracować. wiem że dla nas piszących na tym forum, interesujących sie biznesem to nie do pomyślenia ale faktycznie niestety tak jest. to hamuje wyższy rozwój PKB.
    co do ferro:
    coraz szybciej zbliża sie termin wyników za 2018. rok temu w 4q17 mieli bodajże ponad 6mln zysku netto (uwzględniając rezerwę na poczet podatku). w tym roku w 4 kwartale surowce byly dosyć tanie (miedz ok 6000 USD). mam nadzieje że przełoży się to na wynik nie gorszy niż 6mln za 4q18 i 38 w totalu.
  • Re: FERRO + Autor: ~aleks [31.130.96.*]
    Wiem, że to wątek o ferro a nie polityczny ale jeszcze tytułem wytłumaczenia.

Nie jestem żadnym poplecznikiem PO czy im podobnych hybryd. Uważam, że rządy PO były fatalnym okresem dla Polski, żeby nie powiedzieć katastrofą, ale po PIS spodziewałem się czegoś więcej niż kupowania sobie stołków kosztem rozwoju i przyszłości Państwa Polskiego.

Polska jest krajem na dorobku i musimy inwestować ogromne pieniądze w przemysł, wysokie technologie, robotyke, kształcenie inżynierów, żeby w Europie być równorzędnym partnerem a nie pariasem.

Biedę leczy się łatwo dostępną i godnie płatną pracą a nie socjalem. Socjal prowadzi tylko do patologii. Niestety taka jest prawda i nic tego nie zmieni.
    Piszesz o tym co ma miejsce.
    Kto był twórcą pomysłu na budowę terminala LNG?
    Gość który to wymyślił i politycy którzy się tego podjeli to dla mnie prawdziwi wizjonerzy. I tak samo można było wtedy oceniać a po co za drogo itp. Teraz widzę kontynuację takiego myślenia, myślenia o rzeczach dużych bez kompleksów. Są tacy których to śmieszy że ktoś ma plan wybudować Centralny Port Lotniczy. A dlaczego nie? Bo co? bo jest Frankfurt? Jak nie my to za chwilę inny kraj to zrobi i wejdzie do gry o większe stawki, a my dalej będziemy myśleć że nasze miejsce jest w koncie na łasce większych graczy.

I tak Dziadzio lemingów nawraca...

kącie* Dziadek ino o piniądzach myśli :)
[x]
FERRO 0,98% 31,00 2025-09-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.