Wzrost 234 tys zł głównie pozycja środki transportu wzrost o 220 tys zł ( zakup samochodów )
Należności 3Q 1.609.385 Należności 4Q 1.729.500
Wzrost 120 tys zł głównie na pozycji dostaw ( spółka zakupuje surowce dla lokali które później spłacają należności )
Środki na rachunku praktycznie bez zmian wzrost o 15 tys zł ( gdyby nie zakup środków transportu :-) )
Aktywa razem wzrosły o 304 tys zł
Zysk ze sprzedaży 154 tys zł Brutto 122 tys zł ( Spółka odraczała podatek od zysków i w mojej ocenie szukała kosztów by płacić go jak najmniej jednak największa jego część przypadła na 4 kwartał 75 tys zł ) spółka szukała kosztów stąd zakup samochodów
Wynik netto za Q4 47,9 tys zł za cały 2018r. 542 tyś NETTO rok temu było 314 tys zł wzrost o ponad 230 tys zł
Zysk ze sprzedaży za cały 2018r. 703 tyś w 2017 roku 390 tyś Wzrost o 310 tys zł
W mojej ocenie spółka solidnie i zdrowo się rozwija Spółkę stać na wypłatę Dywidendy czy to zacznie robić mogłaby być prekursorem i wypłacać 1 gr co kwartał ( nie ma takiej spółki ) a 4 gr dla spółki bez emisji to 190 tys zł z emisją 280 tys zł
Dnia 2019-02-14 o godz. 22:12 ~Fxinwestor napisał(a): > Mamy wyniki za 4 kwartał tak na szybko zerknąłem do raportu : > > Analiza wyników patrząc na 3 kwartał i 4 kwartał 2018r. > > Aktywa Trwałe 3Q 2018 2,266.396 tys zł > Aktywa Trwałe 4Q 2018 2.500.633 tys zł > > Wzrost 234 tys zł głównie pozycja środki transportu wzrost o 220 tys zł ( zakup samochodów ) > > Należności 3Q 1.609.385 > Należności 4Q 1.729.500 > > Wzrost 120 tys zł głównie na pozycji dostaw ( spółka zakupuje surowce dla lokali które później spłacają należności ) > > Środki na rachunku praktycznie bez zmian wzrost o 15 tys zł ( gdyby nie zakup środków transportu :-) ) > > Aktywa razem wzrosły o 304 tys zł > > Zysk ze sprzedaży 154 tys zł > Brutto 122 tys zł ( Spółka odraczała podatek od zysków i w mojej ocenie szukała kosztów by płacić go jak najmniej jednak największa jego część przypadła na 4 kwartał 75 tys zł ) spółka szukała kosztów stąd zakup samochodów > > Wynik netto za Q4 47,9 tys zł za cały 2018r. 542 tyś NETTO rok temu było 314 tys zł wzrost o ponad 230 tys zł > > Zysk ze sprzedaży za cały 2018r. 703 tyś w 2017 roku 390 tyś Wzrost o 310 tys zł > > W mojej ocenie spółka solidnie i zdrowo się rozwija Spółkę stać na wypłatę Dywidendy czy to zacznie robić mogłaby być prekursorem i wypłacać 1 gr co kwartał ( nie ma takiej spółki ) a 4 gr dla spółki bez emisji to 190 tys zł z emisją 280 tys zł > > Tradycyjnie zobaczymy co będzie >
''...czy to zacznie robić mogłaby być prekursorem i wypłacać 1 gr co kwartał ( nie ma takiej spółki )...'' Nie byłaby prekursorem, kwartalną dywidendę wypłaca IFIRMA, wyprowadzam z błędu kolegę... A co do dywidendy, w mojej ocenie oczywiście, ludzie zarządzający tym biznesem nie chcą raczej się dzielic zyskiem z innymi akcjonariuszami, ale to tylko moje zdanie... Pozdrawiam...
Czwarty kwartał jest na identycznym poziomie jak rok temu patrząc na zysk ze sprzedaży i zysk brutto
Mimo kosztów poniesionych przy otwarciu dwoch nowych lokali
I zakupu aut za 200 tys zł
Firma przyrosła 300 tys w kwartał
Bałem sie ze będzie strata jest bardzo dobrze 4 razy 300 tys gdyby było tak co kwartał mamy 1,2 mln przy kapitalizacji 5 lub 7 mln ciagle nie wiadomo jak liczyć czy z emisja czy bez to bardzo dobry wynik
Oni zdają sobie sprawę ze wypłata dywidendy mocno mogłaby podnieść wycenę firmy i może się do tego przymierzają stad emisja dla nich by więcej zyskać .....
Co wy macie z ta dywidenda? To nie jest spolka dywidendowa i jeszcze przez wiele, wiele lat taka nie bedzie. Wlascicielom bardziej oplaca sie podwyzszyc sobie pensje, zwiekszyc koszty w spolce i miec mniejszy zysk dla akcjonariuszy, zamiast placic im dywidende. Dopoki akcjonariat nie bedzie bardziej rozproszony, niestety na dywidende, nie ma co liczyc i w koncu musicie to sobie uswiadomic!!!
Dywidenda nie jest tutaj najważniejsza, Spółka szuka kosztów to logiczne po co płacić wysokie podatki jak można inwestować i firma może rosnąć.
To co było pisane Sfinks za Fabrykę pizzy gdzie na 10 lokali 2 własne reszta franszyza zapłaci między 6-10 mln zł
Maxipizza zainwestowała w lokal własny gdzie sam lokal będzie miał wartość około 3 mln zł więc jeśli ktoś liczy na akcje w cenie 50gr to może się już nie doczekać