Tutaj obroty są od lat, jak to ktoś powiedział (chyba www lub ToMike) - "na warzywniaku". TFI nie mają komu sprzedać, a nie chcą zaniżać kursu, a ulica jest zasadniczo poniżej rentowności, wiec też nie ma co na siłę sprzedawać. Te okresowe zwyżki i spadki, to ustawione transakcje, po których czytamy, jak TFI musiał się zredukować a "osoba powiązana" dokonała zakupu... Ponad 90% w rękach grupy Jakubasa i OFE i TFI. Czyli FF realnie ma wartość poniżej 10%, a osób / instytucji ze średnią ceną akcji poniżej 15 zł jest jeszcze mniej niż na owym "warzywniaku". Z drugiej strony nikt spoza obecnego układu nie zdobędzie ponad 5% akcji, wiec żadna nowa instytucja nawet nie próbuje skupu z ulicy.
No i masz powód, dlaczego prawie nic się nie dzieje. Poważniejsze obroty będziesz miał powyżej 18, ale wie to grupa trzymająca kontrolę nad stanem posiadania akcji, a to najlepiej zrobić po stronie sprzedających - przez NIEATRAKCYJNĄ WYCENĘ, a po stronie potencjalnych kupujących - POPRZEZ STALE UTRZYMUJĄCA SIĘ NIEPEWNOŚĆ, CO DO PRZYSZŁOŚCI NEWAGU. No i ta sytuacja trwa mać.
@Ech, PPP i kilka innych nicków, reprezentują nurt w ekonomii (chyba nie ma jeszcze nazwy), który można porównać do ruchu Płaskoziemców. Przecząc nauce, logice, nie mając żadnych dowodów snują swoje teorie, aby wytłumaczyć w ten sposób rzeczy których nie rozumieją.
"...TFI nie mają komu sprzedać, a nie chcą zaniżać kursu..." "...Z drugiej strony nikt spoza obecnego układu nie zdobędzie ponad 5% akcji, wiec żadna nowa instytucja nawet nie próbuje skupu z ulicy..." "... a ulica jest zasadniczo poniżej rentowności ..."
Można płacić w abonamencie za możliwość czytania takiego czegoś :)
Oho! Skąd Panu to się bierze panie Switch! Wpływ AS-a czy innych źródeł? Może z czytania takich porad jak Pana Jakubasa, co poucza naraz Hyundaia i PESE, a sam potrafił wyprodukować nominalnie jedną sztukę tramwaju? A ile tramwajów sprzedała ta kontrolowana przez niego firma? Potrafiła stanąć do tego przetargu? https://www.transport-publiczny.pl/wiadomosci/wlasciciel-newagu-blad-popelnil-albo-hyundai-albo-pesa-60963.html Zamiast pouczać innych, niech lepiej P. Jakubas i jego otoczenie zadba o wartość swojej firmy, bo sądząc po obrotach i wycenie mało kto się nią interesuje. A jak jakiś TFI się redukuje to muszą gorączkowo szukać po swoich kieszeniach, kto to odkupi. ŚmiEch
Mnie tak mała płynność zniechęciła do inwestowania w tą spółkę. Od października 2015r. tj. od zakończenia dynamicznego, jednostajnego spadku kursu z ok.24, zacząłem kupować akcje. Przyjąłem strategie "na małpę", czyli po prostu co mniej więcej miesiąc kupowałem za określoną kwotę biorąc z podaży tyle akcji na ile starczała dana kwota, którą miałem do dyspozycji. Przez 2 lata uzbierałem mały pakiet ze średnią ok.15,60, który i tak miałem problem żeby sprzedać. Sprzedałem w końcu w kwietniu 2018 po 18,30 z niewielkim 15% zyskiem.
Tu masz jedną z odpowiedzi. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Inwestorzy-indywidualni-uciekaja-z-GPW-7645390.html Socjalistyczna władza nie zachęca do akumulowania aktywów tylko do konsumowania na kredyt. No i fundusze ciągle skracają pozycje nie mając komu sprzedać. Wiec jeśli w ogóle idą pakiety, to na z góry ustalonym poziomie.
Przykład: bardzo ważne zakończenie sporu z LOTOS Kolej i krytycznie ważne zamówienie 5 lokomotyw, które w zasadzie już są i zostaną wreszcie spieniężone za około 80 mln netto, nie robi większego wrażenia na rynku. A podobno giełda wycenia przyszłość??? Nie na Newagu. Po informacji o LK i wzroście o 30 groszy (czyli w zasadzie tyle, ile może wynieść zysk netto na akcje z tego kontraktu) na relatywnie wyższych obrotach tego warzywniaka - kurs grzecznie wrócił do ustalonego z góry poziomu. Dlaczego? Bo jeśli TFI postanowią sprzedać pakiet, to kupujący ten pakiet ma mieć gwarancję ustalonej ceny.
Zanim zminusujecie, popatrzcie w jakich cenach odbywały się pakiety w ciągu np. ostatniego półrocza i kto to sprzedawał i kupował. ŚmiEch a nie spółka notowana na GPW.
Tu masz kolejną odpowiedź. I niestety, poza obiektywnymi przyczynami, kluczowy jest brak zaufania do GPW pogłębiany przez cwaniaków dawnego układu et consortes https://biznes.interia.pl/gieldy/news/rynek-kapitalowy-cwierc-wieku-po-wielkim-krachu,2605353,1844