Dnia 2019-02-13 o godz. 00:37 ~Qaq napisał(a): > Jasne, że wiadomo. Jutro, to według definicji "Dzień po dziś". Nie wiadomo tylko, kiedy będzie to dziś ;-) ---------------------------------
Ja wiem. Dziś jest dniem przed odpałem. To taka wigilia odpału, 24 grudnia też jest wigilią. Wobec tego odpał będzie 25 grudnia tego roku pod warunkiem, że puszczą notowania tego dnia.
Jakoś tak ostentacyjnie to robi. Chyba szłoby powoli do góry, gdyby tak uparcie nie wystawiali po 2.10. Ja jakoś za bardzo na to nie patrzę - wolę poczekać do wyników.
Jak dostarczali skarbówce, to ich nieźle przetrzepała. Co będzie teraz? ;-) A tak na poważnie w I kwartale 2018 roku mieli tylko 67 milionów obrotu, więc to naprawdę duża umowa :-)
Jakoś nie uwierzyłem, że ten co wystawia po 2,10 chce wywalić papier i trochę akcji wyrwałem. Parę laptopów (konkretnie 2szt zainwestowałem), teraz mam ich ze setkę.
Też mi się ta cena wydaje korzystna, choć nie ma co za dużo kasy ładować w jedną spółkę. 2,10 wydaje się bezpieczne, ale zawsze warto uważać. P.S. Jeżeli chcesz poczytać dyskusje o giełdzie w lepszym wydaniu, to polecam analizyprezesa.pl . Tam wypowiadają się ludzie kompetentni i w większości uczciwi, choć zawsze warto pamiętać, że inwestujesz sam :-)
ntt jest moją ostatnią pozycją na gpw i ostatnie zakupy wykonane ostatnio. Po przygodzie na polimexie w 2013-2017 nie tykam niczego. wolę być tchórzem z kasą w kieszeni niż bohaterem z akcjami w internecie :)
Jakby na innej spółce było takie info o zamówieniu publicznym to akcje poszłyby 20% w godzinę a tutaj zero reakcji. Znaczy że nikt nie jest zainteresowany tą spółką .
Dziś doszedłem do przekonania, że rzeczywiście ktoś blokuje kurs. Wywalił te 10 tysięcy akcji zupełnie bez gracji i bez sensu. A to chyba dobrze, że ktoś się jednak interesuje spółką. Średnia cena dzisiejszych transakcji ponad 2,15.
Zaplace tysiaka osobie ktora stwierdzi ze entak bedzie po 5zl. merytorycznie udowodni postawiona teze i faktycznie w terminie od jednego roku kurs osiagnie wskazana cene.
Dla takiego żuka jak ja, wystarczyło by, że na wakacje utoczą 30gr dywidendy i można by się tarzać radośnie w ciepłym piachu. Do wyników już mniej niż 200 godzin