Panova podpisała umowy przedwstępnej na sprzedaż 4 galerii dla funduszu, a to oznacza spory zysk extra. Być może więcej niż zarabiała rocznie do tej pory. Wiemy już dlaczego ktoś skupowal w ostatnich dniach
Przy obecnych cenach nieruchomości i biorąc pod uwagę, że wycena w bilansie jest w oparciu o ceny historyczne (z przed kilku lat)
można oczekiwać klikanaście, jeśli nie więcej milionów zysków. Wycena tej spółki i bez tego szoruje po dnie, więc będzie tu ciekawie.
Dnia 2019-02-09 o godz. 14:20 ~KAJA40 napisał(a): > Przy obecnych cenach nieruchomości i biorąc pod uwagę, że wycena w bilansie jest w oparciu o ceny historyczne (z przed kilku lat) > > można oczekiwać klikanaście, jeśli nie więcej milionów zysków. Wycena tej spółki i bez tego szoruje po dnie, więc będzie tu ciekawie. > >
Ciekawie to będzie jak któryś Fund ogłosi wezwanie one lubia wykorzystywać niskie wyceny spółek
Wg ostatniego raportu te galerie w bilansie są wyceniane po cenach z czasu budowy na 45 mpln, przy obecnych cenach nieruchomości powinno z tego być minimum 30-40% zysku, niedługo się dowiemy czy to pomoże odbić się od dna tej spolce
Ktoś zbija strasznie kurs. Ale przy poziomach gdzie ostatnio była spora wymiana pakietowa powinno być spore wsparcie. Poza tym wyniki powinny się poprawiać, ale kluczowa sprzedaż projektów żeby robić nowe i wypłacać dywidendę i zmniejszać zadłużenie. Ja trochę kupuję po tych cenach.
zerknąłem tez dziś z ciekawości .. wsparcie nadal jest tam gdzie było tyle ze wtedy był duzy wolumen na odbiciu a dzis jest wcale nie taki mały na opadzie .. + jakiś ukryty torbacz z workiem siedzi na 13,50 ..na tikowym widzę ..sytuacja niestety nieco inna ..ale też rozważam i obserwuje :)
Dodatkowo podpisali aneks do umowy z Dr. Schumacher GmbH na ktorym w 1kw utworzyli rezerwe na 9,5 MPLN, wiec teraz moga ja odwrocic co zwiekszy dodatkowo wynik. Spolka i bez tego jest tania bo C/Wk jest ponizej 1, a majatek to nieruchomosci, ktory w bilansie jest w cenach historycznych, czyli z przed kilku lat, a wyceny rynkowe mocno poszly w gore. Czekamy. Do konca roku poziom 25zl jest w zasiegu:)