• optymizm Autor: ~js [95.175.3.*]
    Cos tu nadmiar hura optymistow wygląda to podejrzanie Ubieranie czy okazja ? Pozyjemy zobaczymy Ja jednak chwile poczekam do momentu az zakończy się embargo na umazanie jednostek Altusa i wtedy będzie jasne czy to okazja czy wilczy dol
  • Re: optymizm Autor: ~spekulant [109.173.148.*]
    Wtedy to cena będzie kilka razy wyższa jak będzie wszystko jasne jak ostatnio na spółkach Czarneckiego, więc już okazji do zarobku może nie być, pozdro
  • Re: optymizm Autor: ~Inwestor [37.47.42.*]
    Czekamy na dywidendę będzie to 100 proc w górę nie będzie to na 2 zl
  • Re: optymizm Autor: ~spekulant [109.173.148.*]
    Kiedy powiedzą coś o kolejnej dywidend ie? W zeszłym roku w czerwcu wypłacili w czerwcu ponad 50mln zł zysku, co dało 1,5zl na akcje dywidendy:) zobaczymy ile w tym roku będzie? :) dodajmy że Altus jako jedyny że wszystkich TFI na giełdzie miał zyski, wszystkie inne zanotowały stratę niektóre dość spore. Do tego fajny wykres mamy, kurs na dnie z szansa dotknięcia luki na 7zl
    Wszedłem wczoraj w Altusa po rzekomym przejęciu mBank TFI na giełdzie, idea, GETIN były grane na dniach spora korekta tam będzie po odbiciu o 300%od dołka, teraz kolej na pociągnie ie w górę TFI pod wyniki, dywidendę i możliwe przejęcie, dodatkowo na wzrost przemawia pracownicze plany kapitalowe PPK(dojdzie spora kasa do TFI od ludzi pod przyszłe emerytury) :)

https://m.bankier.pl/wiadomosc/Mocne-wzrosty-gieldowych-TFI-mBank-ruszy-na-zakupy-7641555.html
  • Re: optymizm Autor: ~makler [5.173.168.*]
    też mam wrażenie że spora część inwestorów przeskoczy na Altusa ze spółek Czarneckiego tym bardziej że mBank dał sygnał o przejęciu jakiegoś funduszu. Na Getinach mogą nagle realizować zyski , wczorajszy wzrost o 30% Getinu przy obrotach ponad 50 milionów już był realizacją zysków przez grubasów,. W Altusie pamiętajcie jest dużo kasy leszcz tego nie widzi bo patrzy tylko na procenty a nie obroty, ale do meritum dlaczego Altus mógł by być przejęty przez mBank, po mojemu dlatego bo oczyściło by to sytuacje w samym funduszu , a i jest to jeden z największych dobrze zarządzany finansowo. To samo dzieje się z Getinami rosną bo zmienią nazwy i pozyskaja nowego inwestora i to juz nie bedzie Getin umaczany w aferę . Państwo nie może sobie też pozwolić na następna aferę jak z Gedzbakiem dlatego trzeba szybko wyczyścić aferę bo ludzie mogą sie odwrócić od funduszy a przecież nie o to chodzi.
  • Re: optymizm Autor: ~wieciedobrzekto [83.14.249.*]
    a mówiłem że chłopaki z biura zabierają pracę do domu !! hahahah kolego a gdzie czas na rodzinę panienki kolegów?
  • Re: optymizm Autor: ~makler [5.173.168.*]
    siedzi mi na kolanach, miłego łykędu, pozdrawiam.
  • Re: optymizm Autor: ~wieciedobrzekto [83.14.249.*]
    a to bardzo przepraszam !!!!!!!hahhaha
[x]
ALTUS 1,79% 3,42 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.