Cos tu nadmiar hura optymistow wygląda to podejrzanie Ubieranie czy okazja ? Pozyjemy zobaczymy Ja jednak chwile poczekam do momentu az zakończy się embargo na umazanie jednostek Altusa i wtedy będzie jasne czy to okazja czy wilczy dol
Wtedy to cena będzie kilka razy wyższa jak będzie wszystko jasne jak ostatnio na spółkach Czarneckiego, więc już okazji do zarobku może nie być, pozdro
Kiedy powiedzą coś o kolejnej dywidend ie? W zeszłym roku w czerwcu wypłacili w czerwcu ponad 50mln zł zysku, co dało 1,5zl na akcje dywidendy:) zobaczymy ile w tym roku będzie? :) dodajmy że Altus jako jedyny że wszystkich TFI na giełdzie miał zyski, wszystkie inne zanotowały stratę niektóre dość spore. Do tego fajny wykres mamy, kurs na dnie z szansa dotknięcia luki na 7zl
Wszedłem wczoraj w Altusa po rzekomym przejęciu mBank TFI na giełdzie, idea, GETIN były grane na dniach spora korekta tam będzie po odbiciu o 300%od dołka, teraz kolej na pociągnie ie w górę TFI pod wyniki, dywidendę i możliwe przejęcie, dodatkowo na wzrost przemawia pracownicze plany kapitalowe PPK(dojdzie spora kasa do TFI od ludzi pod przyszłe emerytury) :)
też mam wrażenie że spora część inwestorów przeskoczy na Altusa ze spółek Czarneckiego tym bardziej że mBank dał sygnał o przejęciu jakiegoś funduszu. Na Getinach mogą nagle realizować zyski , wczorajszy wzrost o 30% Getinu przy obrotach ponad 50 milionów już był realizacją zysków przez grubasów,. W Altusie pamiętajcie jest dużo kasy leszcz tego nie widzi bo patrzy tylko na procenty a nie obroty, ale do meritum dlaczego Altus mógł by być przejęty przez mBank, po mojemu dlatego bo oczyściło by to sytuacje w samym funduszu , a i jest to jeden z największych dobrze zarządzany finansowo. To samo dzieje się z Getinami rosną bo zmienią nazwy i pozyskaja nowego inwestora i to juz nie bedzie Getin umaczany w aferę . Państwo nie może sobie też pozwolić na następna aferę jak z Gedzbakiem dlatego trzeba szybko wyczyścić aferę bo ludzie mogą sie odwrócić od funduszy a przecież nie o to chodzi.