Tego to można było się spodziewać, zdziwiłbym się gdyby były w obecnej sytuacji oby instytucjonalni objęli. Jest już gdzieś komunikat? czy zapisywałeś się?
Na chwilę obecną na koncie też mam transakcję rozliczoną na wszystkie akcje, na które się zapisywałem, ale nie wiem może jeszcze przy przydziale akcji będzie redukcja choć teraz na to nie wygląda.
Dzieki, jeżeli instytucjonalni objęli to przejście na GPW i co najmniej stabilizacja kursu lub wzrosty, jeżeli okaże się ze jest problem z objęciem emisji to będzie niewesoło.
Dnia 2019-02-05 o godz. 20:13 ~hazard napisał(a): > Z drugiej strony po tej cenie to lepiej zeby nie sprzedali dużo akcji. Wolałbym po wiele więcej...
,,Uważaj o co prosisz bo może się spełnić" ja tez bym wolał droższą emisje ale skoro już mamy to szambo z cena emisyjna to zdecydowanie lepiej żeby jedna szambiarka to zabrała. I miejmy to już za sobą. Gdyby ta emisja miała zostać częściowo objęta to tu byłby następny armagedon.
Dla mnie sytuacja jest niejasna. Liczyłem na taką opcje. Zarząd ma konkretną wizję rozwoju, tą wizje sprzedaje, fundusze ją kupują no bo przecież nie raz już ze sobą rozmawiali i wiedzą o co chodzi. Dlaczego nie kupują? To zagadka dla mnie i pewnie dla reszty. Dla zarządu pewna wizja nie idzie po ich myśli - albo będą przeć dalej i liczyć na zmianę nastawienia albo muszą zmienić strategię. Czyli opcja budujemy unikorna idzie do szafy a staramy się pokazać jakieś większe przychody i może zyski, żeby zamknąć usta sceptykom. Oczywiście nawet gdyby chcieli to też nie ma gwaracji że mogą. Niewykluczone, że u nas nie ma wizjonerów i nikt nie widzi tej perełki a za parę miesięcy przyjedzie książe z Silicon Valley i sypnie kasiorą :D
objętych 457 458 akcji czyli mają 10 mln zł , lipa , czyli kasa na dwa i pół kwartału plus zarobią max 3 mln czyli max kasa wystarczy do grudnia 2019 , malo kasy chyba chłopaki muszą skupić się na rentowności
a w lutym ogłoszenia na dwa stanowiska administracyjne Datawalk w Polsce