Już niedużo będzie takich okazji. :) 75% obrotu od 6.02. to pakiet jaki został Aegon. A zatem mogli sprzedać już całość. Gdybym udało się teraz przez pare sesji podchodzić po 2-3% i okazałoby się, ze nie ma żadnej większej podaży, to można by przygotować grunt pod ostateczne wybicie.
Jakoś szczególnym zwolennikiem groca nie jestem choć kiedyś na nim pięknie zarobiłem i to przy zupełnie innych poziomach :) Bardzo ładnie jednak obecnie zagrali ze spłatą zobowiązań i pozbyciem się ciężaru związanego z utrzymaniem zakładu w Grodzisku. Dlatego fundamentalnie postanowiłem odnowić starą znajomość :) co z tego wyjdzie zobaczymy :)
Nie wierzcie Niemcom, nie warto miec wiekszych pakietów akcji groclina bo zostaniecie z ręką w nocniku, spółka ma rating D a w ich uczciwosc zupełnie nie wierzę, choćby dla tego że spółka utraciła tyle majątku i nie jest obecnie tania bo c/wk to aż 0,97.
Szczerze to bardziej obawiam się posunięć "operatywnych" Polaków. Jak napisałem w innym wątku posunięcia ekonomicznie jak najbardziej wskazane. Ciekawi mnie jedynie na co pójdzie kasa oprócz spłaty zadłużenia bo zyski w tym roku będą większe od kapitalizacji spółki :)
Wartość księgowa wzrośnie chociażby o 20 mln zysku ze sprzedaży CADM. To da wartość księgowa na poziomie 5 zł za akcję. A na drugim wątku piszą o wezwaniu po 3,80... Ciekawe kto na nie odpowie. :) chyba forumowicze. :) bo nie poważni inwestorzy. :)
nikt nie patrzy na wartość księgową tylko na możliwość generowania zysków, jaka jest wk cd projekt? każde 10 mln zł zysku operacyjnego może być wycenione przy dobrych wiatrach na 100 mln zł kapitalizacji
Tu mieszamy niepotrzebnie specyfikę działalności. Inaczej się wycenia spółki gameingowe a inaczej produkcyjne. Natomiast fakt jest taki jak kolega napisał - wycena zależy głównie od możliwości i wysokości generowanych zysków. A tu widzę, że powinny być obecnie większe możliwości na Grocu
Dedalus uwierz mi, że wezwanie również jest bardzo prawdopodobne. Jeżeli jednak będzie miało do niego dojść to umęczą drobnych jeszcze bardziej, żeby chętnie oddali trochę za 3,80 trochę po podwyższeniu może za 4-4,5