• Fundamentalna analiza spółki Autor: analizyprezesa-pl [31.0.125.*]
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~Morr [79.191.200.*]
    Bardzo ciekawa analiza z solidnymi podstawami ekonomicznymi.
    Jeśli sa przeciwnicy zwani adwersarzami i przedstawia analizę o przeciwnym kierunku to będzie zaskoczenie. Oczywiście analizy typu (jedziemy na maxa czy odpalamy itp) sa zbędne na tym forum.
    Myślę, że dziś bariera 20 będzie przekroczona.
    Pozdrawiam
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~Morr [79.191.189.*]
    Było blisko dwudziestu ale jest bardzo dobrze gdyż są spore obroty.
    Przy takim działaniu trendy są wzrostowe i trzeba się cieszyć.
    Przyszły tydzień będzie dość ciekawy. Ci co sprzedali zarobili parę procent. Jednak kierunek jest na 30- 35 złotych.
    Działania firmy wejścia do Aldi jest bardzo dobre. Sprzedają tam również inne światowe marki. W necie można zobaczyć ile sklepów jest w europie pod marką Aldi. Po walentynkach zobaczymy jakie zyski w raporcie się pojawia. W analizie która możemy przeczytać wyżej jest dobrze wyjaśnione dlaczego akcje będą zyskiwać.
    Podobne działania sa na innych spółkach. Ja uczestniczyłem i oczywiście zarobiłem na SUNEX. Tez ludzie czekali ponad rok by w ciągu 2 tygodni zarobili po 50%.
    Myślę ze i tu będzie podobnie.
    Pracownicy posiadający akcje za mniej niż 25zł nie oddadzą.
    Pozdrawiam
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: zenonbarbarzynca [95.160.231.*]
    Na razie mamy połowę tygodnia i nie udało się pokonać 20zł (ani nawet dotknąć) ani przebić linii oporu. Choć przy takim ruchu, to nie wiem czy AT ma sens :P
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~Morr [79.191.142.*]
    To ze ktoś jest zadowolony z zysku po sprzedaży 1500 sztuk czyli ok 2000zł to jego biznes.
    Ale łatwo przeliczyć ze zysk z 25 zł lub 30zł będzie lepszy ale wybór należy do inwestora.
    Ja jeszcze czekam na 35 i tak jestem z pakietem ustawiony.
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~rw [5.63.188.*]
    Panowie co wy piszecie jakie 30 - 35 zł. Przecież ostatnia emisja kilka lat temu była po 40 zł pod tego czasu spółka podwoiła przychody i zyski. Więc na dziś cena powinna być 60 zł lekko
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: zenonbarbarzynca [95.160.231.*]
    Ale nie jest i nie zaczarujesz ceny.

Przy tak małej płynności, jeśli ktoś kupił te 1-2k przy 17 i sprzedał to np. dziś to i tak jest do przodu, w przeciwieństwie tych, co kupili jak było > 20 :P A jak było w połowie zeszłego roku, gdy doszło do 24? Był tu jeden taki, co sprzedał, a reszta mówiła, że to na razie początek i będzie rosło.

Sam mam nie tak pakiet, a i tak bielizny Esotiqa mamy trochę sporo, bo jest po prostu dobra.
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~cegiełka [37.47.68.*]
    Z pewnością będą świetne wyniki za 4 kwartał 2018... Powoli budujemy platformę pod wybycie, popyt tężeje.
    AT - przebijamy 20 zł i dalej pójdzie jak z płatka.

Na tą chwilę c/z w okolicach 6 a po 4 kwartale znacznie się obniży.
    Pozdrawiam
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~Dora [37.47.47.*]
    Zgodnie z § 79 ust. 2 Rozporządzenia Emitent nie będzie przekazywał skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2018 r. oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za II kwartał 2019 r.
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~PIT [188.147.42.*]
    Czekamy do 17 kwietnia
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~cegiełka [37.47.68.*]
    Fantastyczne przychody za miesiąc styczeń... Za 4 kwartał tez będzie wybornie, Esotiq ma piękne przychody i marże.
    Niedowartościowany do branży o ponad 100 % (takie moje oko)

Patrząc na volumen ktoś ostatnio pięknie zakupy zrobił.
  • Fundamentalna analiza spółki Autor: analizyprezesa-pl [37.248.159.*]
    Po wczorajszych bardzo dobrych informacjach o przychodach i marży ze sprzedaży jak widać zaczynają się realizować założenia zawarte w analizie spółki. Załączam poniżej tabelkę jaką sporządził dom maklerski BDM , marżą brutto w samym styczniu była wyższa o ok. 1 mln a to bardzo dużo jak na tej wielkości spółkę.

link
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~zorro2 [37.47.198.*]
    Można się pokusić o prognozę zysku netto za 2018 na poziomie 7-8 mln? Co myślicie. i wygląda na to , że w 2019 mamy 9-10 mln.
    Teraz staje się realne zbliżenie kursu do 30 PLN, chyba pierwszy raz od bardzo dawna. , i mamy nadal problem skali. zobaczcie monnari wyceniane na poziomie p/E 10,kapitalizacja ok150 mln,  CDRL za chwilę po połączeniu z Białoruską firmą jest na dziś bliskie p/E 10. w obu przypadkach kapitalizacja jest pow 100 mln i my takiej potrzebujemy , żeby być zauważonym przez TFI , OFE PPK. gdyby zysk był na poziomie 12 mln to kapitalizacja byłaby na poziomie 100 mln, czyli akcje po 50 PLN . a tak dojdziemy z czasem do 30 PLN i tyle. To co zrobiło CDRL pomoże w podniesieniu wyceny, u nas organicznym rozwojem będzie ciężko, a 50 pLN za akcje by się przydało
  • Re: Fundamentalna analiza spółki Autor: ~Jason [89.64.30.*]
    A co to było jak nie zbieranie akcji przez TFI? Przy 8 milionach na 2018 masz cena/zysk 6x, za 2019 przy 9 milionach 5x... dubel się zrobi jak tylko spółka będzie pokazywać wzrost na przychodach taki jak teraz. Styczeń przychody +23%, marża brutto na sprzedaży +17%. Pytanie jak poniżej koszty się układają. Sprzedaż Internetowa za styczeń solidnie rośnie i wazy ponad 10% w przychodach, wiec presja na koszty operacyjne może być mniejsza w przyszłości
[x]
ESOTIQ 0,00% 36,00 2025-11-19 16:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.