Bardzo ciekawa analiza z solidnymi podstawami ekonomicznymi. Jeśli sa przeciwnicy zwani adwersarzami i przedstawia analizę o przeciwnym kierunku to będzie zaskoczenie. Oczywiście analizy typu (jedziemy na maxa czy odpalamy itp) sa zbędne na tym forum. Myślę, że dziś bariera 20 będzie przekroczona. Pozdrawiam
Było blisko dwudziestu ale jest bardzo dobrze gdyż są spore obroty. Przy takim działaniu trendy są wzrostowe i trzeba się cieszyć. Przyszły tydzień będzie dość ciekawy. Ci co sprzedali zarobili parę procent. Jednak kierunek jest na 30- 35 złotych. Działania firmy wejścia do Aldi jest bardzo dobre. Sprzedają tam również inne światowe marki. W necie można zobaczyć ile sklepów jest w europie pod marką Aldi. Po walentynkach zobaczymy jakie zyski w raporcie się pojawia. W analizie która możemy przeczytać wyżej jest dobrze wyjaśnione dlaczego akcje będą zyskiwać. Podobne działania sa na innych spółkach. Ja uczestniczyłem i oczywiście zarobiłem na SUNEX. Tez ludzie czekali ponad rok by w ciągu 2 tygodni zarobili po 50%. Myślę ze i tu będzie podobnie. Pracownicy posiadający akcje za mniej niż 25zł nie oddadzą. Pozdrawiam
Na razie mamy połowę tygodnia i nie udało się pokonać 20zł (ani nawet dotknąć) ani przebić linii oporu. Choć przy takim ruchu, to nie wiem czy AT ma sens :P
To ze ktoś jest zadowolony z zysku po sprzedaży 1500 sztuk czyli ok 2000zł to jego biznes. Ale łatwo przeliczyć ze zysk z 25 zł lub 30zł będzie lepszy ale wybór należy do inwestora. Ja jeszcze czekam na 35 i tak jestem z pakietem ustawiony.
Panowie co wy piszecie jakie 30 - 35 zł. Przecież ostatnia emisja kilka lat temu była po 40 zł pod tego czasu spółka podwoiła przychody i zyski. Więc na dziś cena powinna być 60 zł lekko
Przy tak małej płynności, jeśli ktoś kupił te 1-2k przy 17 i sprzedał to np. dziś to i tak jest do przodu, w przeciwieństwie tych, co kupili jak było > 20 :P A jak było w połowie zeszłego roku, gdy doszło do 24? Był tu jeden taki, co sprzedał, a reszta mówiła, że to na razie początek i będzie rosło.
Sam mam nie tak pakiet, a i tak bielizny Esotiqa mamy trochę sporo, bo jest po prostu dobra.
Z pewnością będą świetne wyniki za 4 kwartał 2018... Powoli budujemy platformę pod wybycie, popyt tężeje. AT - przebijamy 20 zł i dalej pójdzie jak z płatka.
Na tą chwilę c/z w okolicach 6 a po 4 kwartale znacznie się obniży. Pozdrawiam
Zgodnie z § 79 ust. 2 Rozporządzenia Emitent nie będzie przekazywał skonsolidowanego raportu kwartalnego za IV kwartał 2018 r. oraz skonsolidowanego raportu kwartalnego za II kwartał 2019 r.
Fantastyczne przychody za miesiąc styczeń... Za 4 kwartał tez będzie wybornie, Esotiq ma piękne przychody i marże. Niedowartościowany do branży o ponad 100 % (takie moje oko)
Patrząc na volumen ktoś ostatnio pięknie zakupy zrobił.
Po wczorajszych bardzo dobrych informacjach o przychodach i marży ze sprzedaży jak widać zaczynają się realizować założenia zawarte w analizie spółki. Załączam poniżej tabelkę jaką sporządził dom maklerski BDM , marżą brutto w samym styczniu była wyższa o ok. 1 mln a to bardzo dużo jak na tej wielkości spółkę.
Można się pokusić o prognozę zysku netto za 2018 na poziomie 7-8 mln? Co myślicie. i wygląda na to , że w 2019 mamy 9-10 mln. Teraz staje się realne zbliżenie kursu do 30 PLN, chyba pierwszy raz od bardzo dawna. , i mamy nadal problem skali. zobaczcie monnari wyceniane na poziomie p/E 10,kapitalizacja ok150 mln, CDRL za chwilę po połączeniu z Białoruską firmą jest na dziś bliskie p/E 10. w obu przypadkach kapitalizacja jest pow 100 mln i my takiej potrzebujemy , żeby być zauważonym przez TFI , OFE PPK. gdyby zysk był na poziomie 12 mln to kapitalizacja byłaby na poziomie 100 mln, czyli akcje po 50 PLN . a tak dojdziemy z czasem do 30 PLN i tyle. To co zrobiło CDRL pomoże w podniesieniu wyceny, u nas organicznym rozwojem będzie ciężko, a 50 pLN za akcje by się przydało
A co to było jak nie zbieranie akcji przez TFI? Przy 8 milionach na 2018 masz cena/zysk 6x, za 2019 przy 9 milionach 5x... dubel się zrobi jak tylko spółka będzie pokazywać wzrost na przychodach taki jak teraz. Styczeń przychody +23%, marża brutto na sprzedaży +17%. Pytanie jak poniżej koszty się układają. Sprzedaż Internetowa za styczeń solidnie rośnie i wazy ponad 10% w przychodach, wiec presja na koszty operacyjne może być mniejsza w przyszłości