• ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~CYC [5.173.24.*]
    https://www.money.pl/gospodarka/rzad-daje-zielone-swiatlo-budowie-nowych-rurociagow-morawiecki-bezpieczenstwo-energetyczne-prawie-tak-wazne-jak-militarne-6343727446963841a.html
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~CYC [5.173.24.*]
    NO PROSZĘ ŁADNE ZAKUPY
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/32400033,ferrum-sa-5-2019-zawarcie-pomiedzy-ferrum-s-a-a-posco-daewoo-umowy-dostawy-materialow-hutniczych
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~Zibi [91.214.37.*]
    Po wielu latach huta rozkradana przez poprzednie Zarządy nabiera obecnie rozpędu.Wejście Polskiego Funduszu Rozwoju jako głównego akcjonariusza Huty Ferrum daje gwarancje dobrego zarządzania spółką. Ferrum wraca na rynek. W najbliższych latach szacowana wartość przetargów to około 3mld zł - pisze gazeta Parkiet.Obecnie Austria Niemcy i Węgry podpisały umowy z hutą na wartość 51ml zł.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~arkusz [79.184.255.*]
    nie wiem czy zwrociliscie uwage ale jest blokowacz kursu, wystawia zlecenie na 300 akcji, ktos to zbiera i sypasz wyrzuca 1 akcje na S znizajac kurs i wystawia kolejne zlecenie na 300. Gdy zbieracz wystawil zlecenie od razu na 1000 po kursie 4.4 ta sama zabawa zaczyna sie pare groszy wyzej. Oznacza to, ze cos sie bedzie na kursie dzialo...
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~Tata1 [188.147.36.*]
    Oj co tutaj się dzieją ,wolumen 400szt.Nic z tego nie będzie , żadnej przyszłości.Cel jest jeden , wyprowadzić ferrum z GPW i chyba się to uda
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~zdjeciezgpw [79.184.255.*]
    tez tak uwazam, ale zawsze bedzie premia, spodziewam sie ze dadza co najmniej 6 PLN, wiec jak komus sie podoba 30% zysku to mozna kupowac pod korek. i po troszku to robie.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~Tadek [91.214.37.*]
    Narodowy Fundusz Rozwoju i Zarząd wykluczył pomysł wyjścia Huty Ferrum z GPW.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~inwestorzy [79.184.255.*]
    no tak, ale inwestor nie zdradza swoich planow ktore moglyby miec wplyw na kurs, wezwania robili i placek, w razie zdjecia bedzie premia i paredziesiat % sie zarobi, ale trzeba cierpliwosci i kapitalu.
    Wierzę że dojdzie do płynności na tej spółce. Przez 8 lat zamówienia przez Gaz-System zapewnione.Zamówienia płyną z za granicy. Nowa linia dała nowe otwarcie dla Huty Ferrum.Ferrum stanie się gwiazdą parkietu i to w niedługim czasie !!! .
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~tata1 [188.146.164.*]
    Co masz na mysli pisząc niedługi czas??? Podobne wpisy widziałem tu 8 lat temu kiedy toczyły sie batalie pomiędzy panem Pietrzakiem i p.Bajorem , o ile oczywiście dobrze Pamietam. Był to czas Gazoportu , rozmaitych inwestycji gazowych , konektorów. Czas inwestycji jest i obecnie , ale Ferrum nie przynosi oczekiwanych dochodów albo ich wygrane przetargi są mało rentowne więc i wycena nijaka. Kiedyś mozna było tu coś zarobić a był to czas kiedy p.Karkosik zaginał na Ferrum parol. Straciłem tu wiele lat i kasę zamroziłem tez na wiele lat , już mnie tu nie ma od kilku miesięcy , ale zaglądam z powodu wieloletniego sentymentu.Czas zejsc na ziemię i ocenić C/WK
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~freefloat [79.184.255.*]
    prawda jest taka, ze freefloat jest bardzo niski i nalezy drobnymi nakladami trzymac kurs na nieco wyzszych poziomach zeby premia byla wyzsza, dzis ladny wzrost, 5% zrobione 10tysiami. oby wiecej takich rozsadnych, 25% w krótkim terminie mozliwe.
    Startujemy w wielu przetargach i jestem pewien że umowa z Isoplus to tylko początek dobrych wiadomości.Będziemy się bić i tym razem samodzielnie o największe krajowe kontrakty.Pierwszy kwartał będzie bardzo dobry. Puls Biznesu podpisał się prezes Ferrum Krzysztof Kasprzycki.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~rozsadny [79.184.255.*]
    dzis ktos pieknie okazyjnie sciagnal 5 tys papierow za 4,30, ponizej ceny z wezwania :)
    Nie potrzeba żadnych pośredników typu Pietrzak i.t.p. Akcje ruszą z chwilą podpisania bezpośredniej Umowy pomiędzy Gaz-Systemem a spółką Ferrum.Pośredników trzeba unikać w tej branży są nie potrzebni,konsumują zyski !!! .
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~zbieranie [79.184.255.*]
    widac ze po atrakcyjnym kursie jest wyrazny zbieracz, ktory czysci caly arkusz po stronie S, jak tylko uzbiera sie troche oferty, bedzie tutaj ruch na polnoc
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~wilk [77.79.251.*]
    serio? co za spostrzeżenia, no nie wpadłbym na to, a ja zauważyłem że ci co piszą latami że akcje "wystrzelą, na północ" itp to ludzie co myśleli że można na giełdzie zarobić a potracili pieniądze i zostało im namawianie innych do tracenia pieniędzy pisaniem na forum. Są sp. na których nigdy nikt nie zarobił z graczy i to jest jedna z nich.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~Irek [91.214.37.*]
    Kolego Wilk Jesteście w błędzie. Miałem kiedyś akcje Huty Ferrum ale wyszedłem z niewielkimi stratami.Dlaczego wyszedłem ? Ferrum przez lata było fatalnie zarządzane wyniki były kiepskie zarabiali kolesie pośrednicy z ościennych spółek. Obecnie sytuacja całkowicie się zmieniła.Zarząd całkowicie nowy uczestniczy samodzielnie w przetargach. Kupiłem akcje Ferrum po obecnie śmiesznych cenach i jestem przekonany że tym razem Ferrum da dobrze zarobić.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~podróżnik [5.173.49.*]
    Zajmuje się na codzień finansami od 20lat i 9lat na tej spółce wszyscy tracą i bajki opowiadają jacy oni są pewni że setki % zarobią a potem sprzedają ze stratą i znikają. Oczywiście że Gościu Wilk ma racje gdzie niby się myli? sam potwierdziłeś, nie przyjmujesz do wiadomości nic negatywnego a sam piszesz ze sprzedałeś ze stratą haha i znów wszedłeś do tej samej rzeki, więc sam jesteś niestety w błędzie. PKO wywaliło to przy 1 okazji a tam jest kilku wyczesanych analityków no ale Ty jesteś pewny no i już haha przed tem też pewnie byłeś;)
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~Irek [91.214.37.*]
    Panie Podróżnik to co Pan napisał to się wszystko zgadza ale PKO wywaliło bo musiało taka była umowa.Wyczesani analitycy powinni wrócić czym prędzej na Ferrum jak są takimi dobrymi znawcami. Wrócimy do tematu pod koniec marca i zobaczymy czy się myliłem.
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~podróżnik [5.173.49.*]
    A co jest w marcu? którego roku?
  • Re: ZAPOTRZEBOWANIE NA RURKI WZRASTA Autor: ~muszasiewykazac [79.184.255.*]
    moim zdaniem fundusz musi sie wykazac i beda wzrosty przychodow a za tym wzrost ceny papieru,jedyne zagrozenie ze bedzie kolejne wezwanie.
    skoro kurs jest ponizej ceny z wezwania a "ludzie" teraz sprzedaja to o co chodzi?
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.