Słusznie. Ci co kupowali pod wezwanie już dawno oddali w panice. Teraz może w końcu fundusze (nie tylko prezes) zaczną kupować i wycena spółki będzie odpowiednia do wyników.
11.5? Przypomnę ze ostatni skup akcji był po 11.40 jednakże umorzenie skupionych akcji (6,69%) powoduje iż na dzień dzisiejszy cena musiała by wynieść (uwzględniając wcześniejszy skup) 12,25, poza tym główny akcjonariusz brał po 15!! Wiec powodzenia w czekaniu na 11,50
nie wiem czy wiesz, ale dywidenda jest odcinana od ceny akcji - nikt nie gwarantuje, że ceny po odcięciu wrócą do poziomów sprzed dywidendy (pewnie sporo osób zostawi sobie gotówkę, a nie dokupi akcje - a dodatkowo na starcie masz 19% mniej przez podatek).
Dywidenda nie ma znaczenia, rok temu otrzymałem dywidendę więc wiem doskonale jak działa dywidenda, rozumiem że nie i teresuja Cię te akcje więc po co tyle piszesz!, jak masz coś ciekawszego na oku to radzę tam się wykazywać
Tylko się z Ciebie nabijam. Naganiał na spadki, a sam trzyma akcje. Jedynie duża ilość waloru mogła Ciebue powstrzymać przed sprzedażą i odkupieniem po 11-12 zł jak się zakładałeś. Ot cała inteligencja:)
Masz rację Pion, kolega chciałby dokupić taniej jeśli się nie zdążył wypsztykać ze wszystkich akcyjek. Założył bym się z nim ponownie, że sprzedał ale znów by przegrał. Tu kolega nas próbuje ograć jak i Zarząd proponując 11,40 a wzasadzie 10,40 przed podniesieniem. Wymi niajmy się pomysłami jak nas próbują ograć, a nie naganiajmy koledzy! Każdy i tak zrobi jak uważa :-)
11,5 na chwile obecna jest mało prawdopodobne, każdy niech sam oceni czy naganiałes na spadki czy nie, moim zdaniem ewidentnie, poza tym mega promocja powili się kończy!!