Może i mała korekta. Wolumeny po prawej się ustawiły. Pewnie niektórzy chcą realizować zyski co nawet naturalne. Lecz wzrosty przed nami jeszcze spore. Czekamy spokojnie.
Ustabilizowanie to już było potrzebne tydzień temu. :-) Lepiej spokojnie niż tak mocno jak było. Zwróć uwagę że nie ma za bardzo sprzedających poniżej 2zeta. Po historii TRRa widać że poziomy które do dużego wyrzucania to są 4-5. Pozdro
Tu się zgadzam. Masz rację. Myślę iż gdy podskoczymy w okolice 4zł wtedy zaczną się większe obroty i płynność akcji. Ale to dopiero za jakiś czas choć myślę że całkiem bliski.
Ja nie jestem zdziwiony że na zakupie nie wisi wiele.
Tak było przez ostatnie tygodnie a kupowali.
Jak wisi na zakupie dużo to jest mniej chętnych do sprzedaży po aktualnym kursie
w imię zasady: "jak wisi dużo po lewej to bardzo chcą i poczekamy na wyżej" prawda stara jak giełda.
Ja wolę może nie powolne ale spokojniejsze wzrosty.
Oczywiście z tym TR to nie było spokojnego wzrostu ale to z jednego
jedynego powodu: Papier był niedowartościowany, wręcz miał znaczną przecenę.
Ten kto umie czytać techniczne analizy wie o czym mówię. Następnym powodem że
tak wystrzelił było to że te 50gr. od jakich zaczął to był chyba wypadek przy pracy niektórych
inwestorów. Dlaczego? Ano dlatego że wystarczy wejść na PARKIET i sobie na wykresie
podświetlić historię od początku notowań tego waloru i wychodzi że przez wszystkie lata
notowań na GPW nigdy tyle nie kosztował! Czyli Ci którzy sprzedawali po 0,50 - do ok 1 zł
sprzedawali taniej niż kupili! Zresztą jest jeszcze jedna ważna sprawa. Sprawdziłem ile przy poziomach przez ok 3 miesiące
bo tyle trwał taki dołek obróciło się akcji i uwaga: około 39 000 szt!! Więc prawie nic. Wszystko poniżej 1 zł (wg PARKIETU)
to sprzedaż taniej niż zakup. Ja oczywiście kupiłem tanio ale trochę, tak koło 55 - 70 gr ale większość powyżej 1 zł więc i tak jest super :-))) \technicznie powinien jeszcze dalej iść bo duża ilość pozycji otwarła się po ok 2 i 2 zł z groszami. Mogą być skoki większe
ale moim zdaniem będzie do góry spokojnie oby z korektami małymi na zakup. Taki standardzik inwestora ;-)
Nie jestem wróżką. ;-)
Ale teraz jest opór raczej w dół niż w górę.
Nie trzeba się wcale przejmować spadkami tak jak dzisiaj bo te korekty powinny być wcześniej w okolicach 1zł a potem przy około 1,50. Wysypu akcji też nie ma jakiegoś potwornego. Obroty przy spadkach słabe czyli książkowo dobrze bo gdyby się wysypywali
przy spadkach to by znaczyło że jest dużo takich co realizują zyski a tu widać że ich jest mało....
Teraz przydała by się jakaś stabilizacja na poziomie 1.7 - 2.0 i potem powinny być wzrosty. Ile będzie??
Ten papier potrafi zaskoczyć z dnia na dzień i nie ma barier poziomów jak pokazuje historia. Trzeba patrzyć tak, jeżeli ktoś kupuje
taką ilość jak ostatnio przez te trzy tygodnie to nie dlatego że nie ma co z kasą robić i wybrał sobie akurat ten walor który mocno był kupowany na poziomach 1.7 - 2.09 ale po to żeby ZAROBIĆ! Tak to widzę.
Mam podobne zdanie. Myślę że od wczoraj mamy pewną stabilizację. Ruch między 1.80 a 2. Obrót BARDZO slabiutki co tylko cieszy. A tak jak mówisz -w każdej chwili papier może nas zaskoczyć