Wskoczylem sobie na str. Praesidiumparners llc.Tam w zakladce resourses jest komunikat prasowy o nawiazaniu wspolpacy z DataWalk.Wszystko piknie ,pare laurek jak to przy takich okazjach tylko !!! W gornym prawym naglowku dokumentu pdf tego oswiadczenia widnieje data 19.01.19 hmmmm? Informacja na ESPI ukazala sie jednak dopiero 25.09.19.Oczywiscie z formulka w dniu dzisiejszym zarzad powzial informacje...no to jak to? Czy Gothard ( bo on w tym komunikacie „ jest dumny z tego pipapo itd“ pisze listy z usa, do pl zeby zawiadomic? Hehe.Oj znowu pachnie amatorszczyzna.Wprawdzie nie potrafie sprawdzic kiedy ten na 19.01.19 datowany dokument zostal rzeczywiscie opublikowany w usa ale dziwne to deczko.Loj,zeby ktos z nadzoru sie nie przyczepil za wstrzymywanie informacji cenotworczych.Przeca w tym okresie bylo duzo transakcji.A fu,a fu
Ja widze 22 styczeń a w adresie linku https://praesidiumpartners.com/wp-content/uploads/2019/01/Press-release-PP-DataWalk.pdf masz rok i miesiąc. Proszę nie robić zamętu.
Swoją drogą ta firma nie jest dużą rybą ale na bezrybiu to i rak ryba. Miejmy nadzieje, że po emisji spółka nie ucichnie na kilka miesięcy.
Mam wrażenie że ktoś z góry ukartował obecny scenariusz i jest on realizowany , nie chcę mi się rozpisywać co i dlaczego ale nie zdziwię się jak nagle zaczną pojawiać się ciekawe infa i kurs będzie podążał w wiadomym kierunku.
No rzeczywiscie pomylka,to bylo 22,co zasadniczo nie zmienia faktu ,ze 2dniowe przesuniecie to na gieldzie duzo.Nie Ma co cos takiego przeceniac bo ta firma to maz z zona i pewnie kuzynka jednak gdyby chodzilo o jakis duzy powiedzmy kontrakt to amerykance i wtajemniczeni mieliby duzoooo czasu,zeby zmiesc papier od nieswiadomych.
W zasadzie jest to standardowa procedura na tej spółce. Szum patenty i osiągnięcia pojawiają się nagle przed emisją. Potem jest rok spokoju :) Jest na to znane określenie Pump and dump.