• historia... Autor: ~intera [178.37.202.*]
    jak akcje były poniżej 6 zł czekałem aż spadnie...
    jak były po 8 uznałem że drogo i że musi spasc...
    jak były po 10 to sie zastanawiałem co za idiota kupuje po tak wysokiej cenie...
    a jak były po 12 to sam dokupiłem widząc mozliwosci wzrostu kursu i wyplaty dywidendy ...
  • Re: historia... Autor: ~maćko [213.216.112.*]
    Też tak zazwyczaj u mnie wychodzi, natomiast w tym wypadku zrobiłem odwrotnie :) Tylko jak narazie będę trzymał bo i upłynnić w jeden dzień by było ciężko :)
  • Re: historia... Autor: ~misio [83.20.246.*]
    Ha! Skąd ja to znam. Książkę mógłbym o tym napisać. Na szczęście tutaj udało mi się wejść w dołku. Pierwsze brałem ponizej 6, potem poniżej 8. Chce trzymać długoterminowo pod dywidendę.
  • Re: historia... Autor: ~ilt [46.134.177.*]
    ja juz w zeszlym roku zaliczyłem całkiem niezła dywidende i dokupuje...
    licze że za kilka lat sie zwróci całosc dywidendą...
  • Re: historia... Autor: ~groźny_kamilek [89.229.92.*]
    Ja moje pierwsze akcje tej spółki kupiłem 19 lipca 2017 roku po 11,30 zł. Maksymalny kurs kupna był 18 października 2017 roku po 12,10 zł, a minimalny 06 września 2018 roku po 6,98 złotych. Po drodze wpadła dywidenda 0,35 euro. Na obecną chwilę mam na tej spółce 25% zysku. Inwestycja długoterminowa.
  • Re: historia... Autor: ~fun [5.184.39.*]
    Widzę że mam kupione najdrożej:), w 2 poł 2014 r po 15 zł.W 2013 średnia cena na GPW była ok.27 zł.  W maju będzie już moja  5-ta dywidenda. Teoretycznie już mi się zakup zwrócił ale praktycznie to tylko ok.50%,  za to pakiet akcji prawie podwojony. Jak dalej wycena będzie niska, to pewnie część dywidendy pójdzie na zakupy.
  • Re: historia... Autor: ~Macko [85.236.251.*]
    Fajnie że mamy akcjonariat który dobiera akcje. Ja przez ostatni rok też podwoilem stan. Mam nadzieję że słusznie - dywidenda zweryfikuje
  • Re: historia... Autor: hafid [165.225.84.*]
    Cóż, od dłuższego czasu obserwowałem interaolt jednak spadek akcji mnie zniechęcał, udało się wyczekać moment spadku poniżej 7 i gdy mocniej zanurkowało to po 6.8 kupione...

Także witam na pokładzie :)

pozdrawiam, H.
    Dnia 2019-01-31 o godz. 17:09 ~Macko napisał(a):
    > Fajnie że mamy akcjonariat który dobiera akcje. Ja przez ostatni rok też podwoilem stan. Mam nadzieję że słusznie - dywidenda zweryfikuje

Dywidendy płacą co roku. Już w tym miesiącu wyniki za 2018r. i będzie wiadomo .Od czasu jak mam ich papiery wypłacili łącznie ponad 2.2 euro na akcję przez 4 lata czyli 55.5 eurocenta średniorocznie, co daje ok.2.4 zł. Koniunktura im sprzyja , ich elektrownia wiatrowa skończy spłacać kredyt w połowie 2020r i dywidendy powinny wzrosnąć.
  • Re: historia... Autor: ~Macko [85.236.251.*]
    Wszystko wiem :) sam się załapałem już na 3dywidendy z tymże wtedy ilość akcji miałem symboliczną. Mnie bardziej od dywidendy która będzie z wielkim prawdopodobieństwem podobna jak w latach ubiegłych, ciekawi kurs akcji. Co mi po dywidendzie jeżeli na kursie będę w plecy jak to bywało w latach ubiegłych. Kurs fajnie jakby oscylowal w granicach 16-18zl :)
    Dnia 2019-02-01 o godz. 20:00 ~Macko napisał(a):
    > Wszystko wiem :) sam się załapałem już na 3dywidendy z tymże wtedy ilość akcji miałem symboliczną. Mnie bardziej od dywidendy która będzie z wielkim prawdopodobieństwem podobna jak w latach ubiegłych, ciekawi kurs akcji. Co mi po dywidendzie jeżeli na kursie będę w plecy jak to bywało w latach ubiegłych. Kurs fajnie jakby oscylowal w granicach 16-18zl :)

Ja bym wolał kurs 46-48 zł :).Papier wartościowy który płaci średnio 2.4 zł rocznie i tak byłby atrakcyjny. 5.00% to dużo lepiej niż 2%(średnia dywidenda wig-20),3.xx% (srednia dywidenda midwig) czy 4,xx % (średnia dywidenda swig).Na wykresie uwzględniającym dywidendy jesteśmy ok.2 zł poniżej szczytu, potem sky is the limit :)
  • Re: historia... Autor: ~Aa [89.64.39.*]
    Na 46-48 raczej nie ma szans ,ale jeśli wszystkie kwartały do końca roku byłyby dobre ,to powyżej 20 jest prawdopodobne .

To nawet dobrze że kurs wspina się powoli i fundusze pozbyły się akcji , będzie można przynajmniej dokupić , jeśli wyniki będą się poprawiać .
[x]
INTERAOLT -0,84% 11,54 2022-03-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.