jak akcje były poniżej 6 zł czekałem aż spadnie... jak były po 8 uznałem że drogo i że musi spasc... jak były po 10 to sie zastanawiałem co za idiota kupuje po tak wysokiej cenie... a jak były po 12 to sam dokupiłem widząc mozliwosci wzrostu kursu i wyplaty dywidendy ...
Też tak zazwyczaj u mnie wychodzi, natomiast w tym wypadku zrobiłem odwrotnie :) Tylko jak narazie będę trzymał bo i upłynnić w jeden dzień by było ciężko :)
Ha! Skąd ja to znam. Książkę mógłbym o tym napisać. Na szczęście tutaj udało mi się wejść w dołku. Pierwsze brałem ponizej 6, potem poniżej 8. Chce trzymać długoterminowo pod dywidendę.
Ja moje pierwsze akcje tej spółki kupiłem 19 lipca 2017 roku po 11,30 zł. Maksymalny kurs kupna był 18 października 2017 roku po 12,10 zł, a minimalny 06 września 2018 roku po 6,98 złotych. Po drodze wpadła dywidenda 0,35 euro. Na obecną chwilę mam na tej spółce 25% zysku. Inwestycja długoterminowa.
Widzę że mam kupione najdrożej:), w 2 poł 2014 r po 15 zł.W 2013 średnia cena na GPW była ok.27 zł. W maju będzie już moja 5-ta dywidenda. Teoretycznie już mi się zakup zwrócił ale praktycznie to tylko ok.50%, za to pakiet akcji prawie podwojony. Jak dalej wycena będzie niska, to pewnie część dywidendy pójdzie na zakupy.
Cóż, od dłuższego czasu obserwowałem interaolt jednak spadek akcji mnie zniechęcał, udało się wyczekać moment spadku poniżej 7 i gdy mocniej zanurkowało to po 6.8 kupione...
Dnia 2019-01-31 o godz. 17:09 ~Macko napisał(a): > Fajnie że mamy akcjonariat który dobiera akcje. Ja przez ostatni rok też podwoilem stan. Mam nadzieję że słusznie - dywidenda zweryfikuje
Dywidendy płacą co roku. Już w tym miesiącu wyniki za 2018r. i będzie wiadomo .Od czasu jak mam ich papiery wypłacili łącznie ponad 2.2 euro na akcję przez 4 lata czyli 55.5 eurocenta średniorocznie, co daje ok.2.4 zł. Koniunktura im sprzyja , ich elektrownia wiatrowa skończy spłacać kredyt w połowie 2020r i dywidendy powinny wzrosnąć.
Wszystko wiem :) sam się załapałem już na 3dywidendy z tymże wtedy ilość akcji miałem symboliczną. Mnie bardziej od dywidendy która będzie z wielkim prawdopodobieństwem podobna jak w latach ubiegłych, ciekawi kurs akcji. Co mi po dywidendzie jeżeli na kursie będę w plecy jak to bywało w latach ubiegłych. Kurs fajnie jakby oscylowal w granicach 16-18zl :)
Dnia 2019-02-01 o godz. 20:00 ~Macko napisał(a): > Wszystko wiem :) sam się załapałem już na 3dywidendy z tymże wtedy ilość akcji miałem symboliczną. Mnie bardziej od dywidendy która będzie z wielkim prawdopodobieństwem podobna jak w latach ubiegłych, ciekawi kurs akcji. Co mi po dywidendzie jeżeli na kursie będę w plecy jak to bywało w latach ubiegłych. Kurs fajnie jakby oscylowal w granicach 16-18zl :)
Ja bym wolał kurs 46-48 zł :).Papier wartościowy który płaci średnio 2.4 zł rocznie i tak byłby atrakcyjny. 5.00% to dużo lepiej niż 2%(średnia dywidenda wig-20),3.xx% (srednia dywidenda midwig) czy 4,xx % (średnia dywidenda swig).Na wykresie uwzględniającym dywidendy jesteśmy ok.2 zł poniżej szczytu, potem sky is the limit :)