• Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~kuna [24.12.147.*]
    Niestety taka jest prawda, udana emisja (to dalej nie jest pewne) ustabilizuje kurs
    po przejściu na GPW nabywcy pewnie podciągną kurs żeby nowe aktywa dobrze wyglądały w portfelu.
    Dalej wszystko będzie zależało od tempa zdobywania nowych kontraktów.
    Liczyłem ze jednak są już dogadani i cala akcja ze zbijaniem kursu będzie daremna
    niestety fundusze pokazały DataWalk miejsce w szeregu, oby wyciągnęli z tego wnioski i następną emisje
    zaczęli już przygotowywać tylko w USA.
    Ja się przekonałem ze sektor gameingowy jest numer jeden i póki co DataWalk mogą im buty wiązać.
    Farm zostanie przejęty szybciej niż DataWalk :-) takiego numeru to się nie spodziewałem.
    Tak smutno kwaśna konkluzja na temat tego co się tu ostatnio wydarzyło.
    pzdr

• Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~hazard [91.189.219.*]
    To jest przykre. Wiadomo, że prospekt był robiony kilka miesięcy temu, ale ciężko mi zrozumieć, że zarząd nie przygotwał się to tego lepiej. Z drugiej strony aureolę rewolucyjnej technologii mieli już kilka lat temu i to co się zmieniło to kilka wdrożeń i pilotarzy. Produkt pewnie też się zmienił, ale to nie są asy w rękawie.
    Jeśli mają świetny produkt i naprawdę chcą zbudować tego unicorna to właśnie zawalili tą rundę. Dostali kroplówkę a nie lekarstwo.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [84.227.111.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~kuna [24.12.147.*]
    Do logo Swiss to bym się nie czepiał
    firmy wyglądające na sadownicze dały sobie rade.
    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Apple_logo_black.svg

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.134.59.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: nibab [94.75.103.*]
    Z drugiej strony cena jest atrakcyjna na nowych inwestorów. W połączeniu z przejściem na rynek główny to może dostarczyć trochę świeżej krwi.
  • Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~groszowa [89.238.186.*]
    Fundusze chyba zrozumiały to szybciej niż ja. Przy obecnym tempie rozdawania akcji, inwestowanie bardziej przypomina ograniczenie strat, wkładamy do tej skarbonki licząc na konkretny udział w finalnym sukcesie, zarząd obok wpycha sobie i swoim te same akcje po 10gr. Biedronki mi to nie przypomina - tam za mało dostajesz coś, może nie tak świecące i piękne ale coś - tutaj to bardziej przypomina ZUS - wszyscy zrzucają się na emeryturę a dostają nieliczni.
  • Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~jah [188.146.107.*]
    ale w tej emisji nie ma akcji po 0,10....
    wszystkie po 22 pln...
    tak ?...

ale z drugiej strony ktokolwiek dostawał akcje po 0,10 w programach motywacyjnych ma prawo do wyjścia z tych akcji pewnie...
    i chyba to jest idealna okazja i dla wychodzących i dla chcących wejść...
    czyż nie ?...

widać jakie tu siły mogą grać (choć pewnie jeszcze o nich nie usłyszymy)...
    obroty i poziom ceny do czasu podania ceny emisji i teraz (po podaniu czasu emisji)...

z mojego punktu widzenia raczej wygląda to pozytywnie....

kiedyś jak EEX przechodziło z NC na GPW to chyba duże obroty i wzrosty kursu były w kilka tygodni/miesięcy od wejścia na GPW...
    ale mogę dobrze nie pamiętać...
    ktos przypomni...

podsumowując - dla mnie to wygląda pozywtywnie, z dozą niepewności...
    ;-) :-)))
  • Re: Z lidera IT staliśmy się biedronką Autor: ~datex [46.134.59.*]
    mało pieniędzy z rynku wzięli tym razem ale trzeba pamiętać że juz zmienily się przepisy i można robić emisje prywatne na kwoty porywnywalne do dzisiejszej emisji bez prospektu i całych tych upierdliwości przed knf em .więc trzeba dotrzymać do lata i znowu dużą kroplówkę można będzie wziąć.
    jaka będzie cena to inna sprawa ale kasy nie zabraknie
[x]
DATAWALK 2,52% 130,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.