Niestety taka jest prawda, udana emisja (to dalej nie jest pewne) ustabilizuje kurs po przejściu na GPW nabywcy pewnie podciągną kurs żeby nowe aktywa dobrze wyglądały w portfelu. Dalej wszystko będzie zależało od tempa zdobywania nowych kontraktów. Liczyłem ze jednak są już dogadani i cala akcja ze zbijaniem kursu będzie daremna niestety fundusze pokazały DataWalk miejsce w szeregu, oby wyciągnęli z tego wnioski i następną emisje zaczęli już przygotowywać tylko w USA. Ja się przekonałem ze sektor gameingowy jest numer jeden i póki co DataWalk mogą im buty wiązać. Farm zostanie przejęty szybciej niż DataWalk :-) takiego numeru to się nie spodziewałem. Tak smutno kwaśna konkluzja na temat tego co się tu ostatnio wydarzyło. pzdr
To jest przykre. Wiadomo, że prospekt był robiony kilka miesięcy temu, ale ciężko mi zrozumieć, że zarząd nie przygotwał się to tego lepiej. Z drugiej strony aureolę rewolucyjnej technologii mieli już kilka lat temu i to co się zmieniło to kilka wdrożeń i pilotarzy. Produkt pewnie też się zmienił, ale to nie są asy w rękawie. Jeśli mają świetny produkt i naprawdę chcą zbudować tego unicorna to właśnie zawalili tą rundę. Dostali kroplówkę a nie lekarstwo.
Fundusze chyba zrozumiały to szybciej niż ja. Przy obecnym tempie rozdawania akcji, inwestowanie bardziej przypomina ograniczenie strat, wkładamy do tej skarbonki licząc na konkretny udział w finalnym sukcesie, zarząd obok wpycha sobie i swoim te same akcje po 10gr. Biedronki mi to nie przypomina - tam za mało dostajesz coś, może nie tak świecące i piękne ale coś - tutaj to bardziej przypomina ZUS - wszyscy zrzucają się na emeryturę a dostają nieliczni.
ale w tej emisji nie ma akcji po 0,10.... wszystkie po 22 pln... tak ?...
ale z drugiej strony ktokolwiek dostawał akcje po 0,10 w programach motywacyjnych ma prawo do wyjścia z tych akcji pewnie... i chyba to jest idealna okazja i dla wychodzących i dla chcących wejść... czyż nie ?...
widać jakie tu siły mogą grać (choć pewnie jeszcze o nich nie usłyszymy)... obroty i poziom ceny do czasu podania ceny emisji i teraz (po podaniu czasu emisji)...
z mojego punktu widzenia raczej wygląda to pozytywnie....
kiedyś jak EEX przechodziło z NC na GPW to chyba duże obroty i wzrosty kursu były w kilka tygodni/miesięcy od wejścia na GPW... ale mogę dobrze nie pamiętać... ktos przypomni...
podsumowując - dla mnie to wygląda pozywtywnie, z dozą niepewności... ;-) :-)))
mało pieniędzy z rynku wzięli tym razem ale trzeba pamiętać że juz zmienily się przepisy i można robić emisje prywatne na kwoty porywnywalne do dzisiejszej emisji bez prospektu i całych tych upierdliwości przed knf em .więc trzeba dotrzymać do lata i znowu dużą kroplówkę można będzie wziąć. jaka będzie cena to inna sprawa ale kasy nie zabraknie