To pewne,ze skotniccy nie odpuszcza i przejma spolke... pewne jest tez ,ze epsilon nie odda tegobza darmo. Przed nami jedyne mozliwe rozwiazanie...WEZWANIE. WG MNIE CENA WEZWANIA MINIMUM 4ZL. ZA TYLE EPSILON ODDA, ALBO SAM WEZWIE,BO MA INNY FUMDUSZ,CHETNY NA KUPNO, ZA 10ZL.
PEPEES TO POTENTAT ZIEMNIACZANY W SKALI EUROPY... BEDZIE WALKA
Co za potentat w skali Europy ha , ha , przetwórstwo ziemniaka to jedna z najbardziej rentownych branż w rolnictwie w ostatnich latach , nie ma chyba teraz bardziej rentownej branży , dlatego się nią wszyscy interesują ,Łomża to folwark ale jakie to ma znaczenie jeśli biznes jest tak rentowany
Chyba mało wiesz co to znaczy potentat nie tylko w przemyśle spozywczy a tez i w innych branżach nie wiem czy w spożywcze potrzebne są własne pola , aby mieć dobra rentowność ,trzeba by policzyć co się bardziej opłaci a sprzedać wszystko można , nie ma co dyskutować ziemniak to super branża i to jest najważniejsze i do tego bardzo perspektywiczna , co z tego ze ktoś jest duży jak nie ma rentowności chlopaki będą walczyć czekam na wezwanie
Wzrost udziału Epsilon to właściwie dwie transakcje pakietowe z 16 i 18 stycznia 1500 tys x 1.30 i 2480 tys x 1,31 . Więc jeśli to nie były parkowane wcześniej papiery, to potencjał ceny w ewentualnym wezwaniu raczej będzie dużo niższy niż 4 zł
Moze i tak,ale jesli wezwa episilony za 3 lub 4 to druga strona nie odda, podobnie w sytuacji odwrotnej, czyli jak wezwa obecni wiekszosciowi epsilon tez za 4 nie odda.cena atrakcyjna dla obu stron to 8-10zl. Wtedy moze oddadza jedni lub drudzy. I tylko takiej ceny szukamy. Obie strony i inni +5% udzialowcy maja łącznie ponad 90%... my przypadkowi i cierpliwi tez przy nich zarobimy. Jak czasem leszcze przy rekinie... tylko CIERPLIWIE CZEKAC
jedynie jak spekula podciągnie kurs za poziom 10-12 zł (co przy obecnym FF trudnością większą nie jest) to wezwanie ok 8 zł może się udać , ale trwa przeciągnie liny - każdy chce jak najtaniej przejąć, spółka obecnie jest dość zapomniana na GPW, mało kto ma papier
6 lat siedzi na spolce po to by odsprzedac akcje? po to szuka sposobu ,by miec sowich w radzie nadzorczej i zarzadzie? po to protestuje na wza ws dywidendy? po to sklada zawaidomienia do sądu?
Tańsze akcje. Skupia wszystko z rynku poniżej 1,50. Przejecie firmy zaplanowane w latach.. Wewnatrz też już mają swoich ludzi. Free float poniżej 10 procent a kurs nawet nie drgnal..
Tak , tak wszystko na lata , tylko przez te lata koniunktura może się zmienić , sprawy w sądzie to tak dla fanu , każdy to lubi !! Dajcie spokój i tak się nikt nie nabierze na te brednie !
Zauważyliście że nie pojawił się wczoraj gość od 100szt.-50 zleceń? Na feriach czy co... Fundusze z reguły nie inwestują by posiadać... z reguły są już z kimś dogadani... Są od możliwie szybkiego zarabiania, więc według mnie powinniśmy niedługo zobaczyć rozwiązanie tego quizu...
Takiego gościa, o którym piszesz tutaj nie ma od lat, natomiast jest inny, który zawsze na początku sesji bierze z prawej strony jedną akcję - może to taki moderator po taniości. Zgoda co do przypuszczalnej roli fundów - również i tutaj. Dla globalnych graczy na rynku skrobi i pochodnych PEPEES z dużym udziałem w sprzedaży na prawie czterdziestomilionowym polskim rynku to potencjalnie bardzo interesujący nabytek.
Fundusz jak zrobi wezwanie to za niską cenę, oni jeszcze dokupują wiec kurs trzymają nisko. Ja czekam jak fundusz będzie wychodził z papiera i podciągną kurs, przy takim FF to i 10 zł nie powinno być problemem.
JAK WEZWA PO 4ZŁ ODDAM SKOTNICKIM NAWET. POTRZEBUJA OK. 5%, CZYLI 4MLN QAKCJI, ZEBY MIEC 66%... CZYLI MUSZA WYPLACIC 10MLN EXTRA WSTOSUNKU DO OBECNYCH CEN I PRZEJMĄ DEFINITYWNIE SPOLKĘ