• GPW - WAŻNE Autor: ~misiek [192.162.150.*]
    jestem ich klientem i jeden z pracowników się wyklepał że ponoć trwają zakrojone ruchy w kierunku GPW , jak to jest prawda to nie sprzedawajcie prezesowi bo chce Was wszystkich wydymać hihi
  • Re: GPW - WAŻNE Autor: ~eto111 [37.201.193.*]
    Żeby wejść na główny parkiet, cena za akcję musiałaby podskoczyć do około 6-7 zł za sztukę. Co do skupowania, to raczej podejrzewałbym Moskę, on w przeciwieństwie do prezesa nie musi się ujawniać z kupnem.
  • Re: GPW - WAŻNE Autor: ~Kkk [94.254.184.*]
    Już KME planowali wchodzić na duży parkiet, i wszystko stanęło na panewce
  • Re: GPW - WAŻNE Autor: ~miś [192.162.150.*]
    to może weź się zapoznaj kto co jakiś czas kupuje paczuszki po 2 tys akcyjek :)
    Widze, że prezes cos tam czasami dokupi, ale mi bardziej chodzi o te kilkadziesiąt tys. akcje kupione w ostatnie dni starego roku. Ostatnio też praktycznie codziennie obrót kilka tys. a prezes nic nie zgłasza. A byc może to tylko drobni robia ten ruch.
  • Re: GPW - WAŻNE Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.36.*]
    Dnia 2019-01-23 o godz. 16:16 ~eto111 napisał(a):
    > Żeby wejść na główny parkiet, cena za akcję musiałaby podskoczyć do około 6-7 zł za sztukę. Co do skupowania, to raczej podejrzewałbym Moskę, on w przeciwieństwie do prezesa nie musi się ujawniać z kupnem.

Cena nie jest wyznacznikiem obecności na GPW.
    Na przykład Cormay albo Radpol są na GPW a ich kursy są niższe niż Kancelarii

• Re: GPW - WAŻNE Autor: ~misiek [192.162.150.*]
    bo do GPW potrzebne są dwa parametry ilość i cena , cena za mała i ilość za mała
  • Re: GPW - WAŻNE Autor: ~eto111 [83.137.6.*]
    Wycena spółki musi być chyba cos około 60 milionów. Kancel ma prawie 10 mil. akcji takze cena musi być powyżej 6 zł. Sprawdź sobie ile radpol ma akcji i ile były warte jak wchodził na giełdę.
    Tutaj dokładnie co i jak:
    kapitalizacja spółki — co najmniej 60 mln zł, dla spółek przechodzących z rynku NewConnect minimum 48 mln zł zatwierdzony prospekt emisyjny lub memorandum informacyjne publikacja zbadanych sprawozdań finansowych z ostatnich trzech lat obrotowych przynajmniej 15 proc. akcji objętych wnioskiem o dopuszczenie w rękach drobnych akcjonariuszy (na rynek podstawowy 25 proc.) współpraca z biurem maklerskim, doradcą prawnym, biegłym rewidentem, ewentualnie innymi doradcami, np. PR
    Czyli kapitalizacja nie 60 mln jak pisałem, a 48mln co daje około 5 Pln za akcję. No i free float mamy około 22 % a potrzebny 25, nie wiem jakby to rozwiązali.
[x]
KANCELWEC -0,50% 1,99 2025-09-15 13:44:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.