Chyba nie. Zbyt male i zbyt duze ff jest niekorzystne. Bo jak handlowac akcjami ktorych na rynku jest tylko 5proc? A jesli uwazasz ze dobre info to w tym tygpdniu powinno dojsc do 2zl?
50 baniek z gitd i zarzuty korupcyjne dla W, przeciez nawet byl aresztowany alw ze chory to go wypuscili . Obie te sprswy ciaglw wisza jak topor nad skaxancem. Pytanie tylko kiedy topor odetnie leb.
Wajda zdejmie firmę z giełdy jak nic...nie zrobił tego 5 lat temu ponieważ 1. nie miał sprawy z krokodylkami 2. nie miał sprawy o korupcje 3.Nie był chory Nie widzę innego powodu aby pan wajda miał kupować akcje - przecież nie po to by nas " drobnicę" wzbogacić.,tym bardziej że śmietankę spijają tu raczej spółki zależne a nie same wasko,,, jak zdejmie firmę aby mu nikt nie będzie zaglądał do kieszonki co jakiś czas... Macie jakieś inne pomysły dlaczego kupił ?
15%sciagnie firme z gieldy (pytanie po co skoro ma z 90%akcji i mogl to zrobic juz kilka lat temu)
35% urosnie 4q grube mln wpadna z poprzednich lat
50% bawimy sie dalej w przedziale 1do 2 i robimy kolka
I nie wiem czy mp mie musialby oglosic wezwania. Procedura wyjscia nie jest taka prosta bo musi byc chroniony interes mniejszosciowych. Moze faktycznie gra pod wyniki, tylko po co. Przeciez jak wyplaci dywidende to i tak zarobi wiecej niz na tych kilkuset tysiacach akcji
moze i tak. po nim można sięwszystkiego spodziewać. dziwi mnie tylko niski kurs, bo szczerze to powinien latać koło 3 zł. po tylu kontraktach to tak powinno być. szkoda że właścicielowi nie zalezy an tym aby spółka byłą warta duzo wiecej niz obecnie, no przynajmniej teoretycznie czy na papierze bo wiemy, że wartosć firmy w tym przypadku jest zupełnie inan niz kurs akcji. a ten mały FF nie ma wpływu na relatywnawartosc spółki. nikt go nie podkupi na giełdzie a sprzedać moze tylko pan W. ale poza giełą i nie po 1,5 tylko myśle, że jakby chciałsprzedać to po 5 zł spokojnie by kupiec sięznalazł.
Widzialem juz tu nie tskie rzeczy siedze na papierze kilkanascie lat, te 75 tys akcji to dla kogos takiego jak 100 szt dla zwyklego smiertelnika, pozatym nie zdziwilo cie to ze ktos kupuje 75 tys akcji a kurs ani nie drgnie.
Pozdro
też mam takie odczucie że jest po prostu chytry.Za przeproszeniem ze......a się kasą a nie da innym.Chciałbym aby to nie był obraz polskiego biznesmena ....chociaż z obserwacji wygląda inaczej.