• KNF - odpowiedż na moje pytanie ??? Autor: ~mamkupioneakcje [83.26.220.*]
    Dzień dobry.

Wysłałem 2 razy zapytanie do KNF na pierwsze pismo otrzymałem odpowiedż jak poniżej, na drugie odpowiedzi na razie nie ma ???

Proszę Zarząd do ustosunkowania się do tego pisma z KNF - bo moje myślenie jest negatywne jak przeczytałem odpowiedż z KNF.

Panie Prezesie o co chodz ????? Proszę o wyjaśnienie Inwestorom !!!

Pd: Odp: RE: Zawieszenie FTIPROFIT

dodir@knf.gov.pl~

Dzień dobry.
    Ponawiam moje pytanie jak w pismach poniżej - jaka jest przyczyna ,że nie odpowiadają państwo na moje zapytanie- konkretnie na moje pytanie. Nie pojawia się również od 5.12.2018r żaden komunikat - a może przyczyna jest taka że małych inwestorów ma się ???

Dnia 15 stycznia 2019r :Dzień dobry.Dziękuję Pani za odpowiedż . Informację którą otrzymałem od Pani w dniu dzisiejszym - nie zadawala mnie, ponieważ nic nowego się nie dowiedziałem.Jako mały inwestor jak opisałem moją sytuację  w poprzednim piśmie. KNF zablokowała mi pieniądze bez wsześniejszego komunikatu o zawieszeniu spółki. Dla mnie jest to bardzo duża strata oraz nie odwracalne skutki. Brak komunikatu wcześniej o zawieszeniu przed 4.12.2018r  za strony KNF oraz po zawieszeniu spółki  już ponad miesiąc jest dla mnie nie do zrozumienia że taka poważna instytucja jak KNF (która niby dba o małych inwestorów) może doprowadzić małych inwestorów (ciułaczy) do bankructwa.W związku z tym proszę o odpowiedż merytoryczną ,informację którą od Państwa otrzymałem w dniu dzisiejszym to już ją znam. Informacja ta była podana w dniu już zawieszenia spółki. Nie mogłem już sprzedać akcji ponieważ notowania już były zawieszone.Pozdrawiam.

Dnia 15 stycznia 2019 09:32 Dept DIR <dir@knf.gov.pl> napisał(a):Szanowny Panie, Urząd Komisji Nadzoru Finansowego pragnie poinformować, iż na podstawie art. 78 ust. 3 w zw. z art. 16 ust. 3 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, Komisja może zażądać od spółki prowadzącej rynek regulowany, która prowadzi również ASO, zawieszenia obrotu instrumentami finansowymi notowanymi w tym systemie. Zgodnie z powołanymi przepisami uprawnienie to materializuje się w sytuacjach, gdy obrót instrumentami finansowymi dokonywany jest w okolicznościach wskazujących na możliwość zagrożenia prawidłowego funkcjonowania ASO lub bezpieczeństwa obrotu w tym ASO, lub naruszenia interesów inwestorów. W ocenie Komisji zaszły okoliczności wskazujące na konieczność skorzystania z powyższego uprawnienia. Czynności nadzorcze w przedmiotowej sprawie objęte są tajemnicą zawodową i dlatego nie mogą zostać ujawnione. Komisja może przekazać właściwe informacje dotyczące zawieszenia notowań Spółki do wiadomości publicznej, jeżeli podejmie w tym zakresie stosowną uchwałę. Po przekazaniu do publicznej wiadomości takiej uchwały notowania mogą zostać odwieszone. Pod poniższym adresem znajduje się odnośnik do komunikatu w sprawie zawieszenia obrotu akcjami spółki FTI Profit S.A. z siedzibą w Warszawie, opublikowanego na stronie Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego.link  Z wyrazami szacunku, Departament Infrastruktury Rynku Kapitałowego i Nadzoru ObrotuUKNFdir@knf.gov.pl

• Re: KNF - odpowiedż na moje pytanie ??? Autor: ~drobny [37.47.41.*]
    Bardzo dobrze napisane pismo. KNF nie może nagle zawieszać obrót i blokować nam możliwość wyjścia z inwestycji.

KNF dzień wcześniej powinien poinformować że ma jakieś domniemanie manipulacji na spółce i inwestowanie w tą spółką wiąże się z ryzykiem i w najbliższych dniach podejmie czynności wyjaśniające.

Po takiej informacji każdy drobny inwestor sam decyduje o swoich pieniądzach...
  • Re: KNF - odpowiedż na moje pytanie ??? Autor: ~mamkupioneakcje [83.26.220.*]
    Tego samego dnia jak wyżej (do przeczytania) otrzymałeem z KNF odpowiedż-tego samego dnia napisałem nastepneego maila z zapytaniem kiedy będzie odweszenie notowań lub kiedy podadzą komunikat ,przecież już będzie prawie 2 miesiące jaka jest cisza ze strony KNF jak i Zarząddu Spółki.
    Jak można inwestować i myśląc że jest się chroniony jak taka instytucja KNF niby mają pomagać w utracie srodków przez nie uczciwych niby spekulantów, to nam utrudnia małym inwestorom (BEZ ODPOWIEDZIALNOŚCI UTRATY PRZEZ NAS STRATY JAKĄ PONOSIMY) blokując na 2 miesiące bez podania przyczyny.
    Z prośbę o ustosunkowanie się do otrzymanego maila ,też skierwałem na forum zapytanie do ZARZĄDU SPÓŁKI I TEŻ CISZA -.SZOK CO SIĘ DZIEJE NA TEJ GIEŁDZIE.
    Myślę że w takiej sytuacji powinni się dowiedzieć o całej sytuacji najwyższ władze w RP wraz z Premierem co wyprawwiają na GPW z małymi INWESTORAMI !!!!!!!!!!!!
  • Re: KNF - odpowiedż na moje pytanie ??? Autor: ~Tomek [83.20.41.*]
    Pytanie do KNF ,dlaczego nie zawiesili takie dziwadło ELQ ,w miesiąc poszła z 8 gr na 4 zł ,o co tutaj chodzi ,
  • Re: KNF - odpowiedż na moje pytanie ??? Autor: ~zxc [89.64.11.*]
    To samo z parcel technik. Sterowanie kursem widoczne jak na dłoni
    ELQ urosło i spadło, parcelem wachlowali jak chcieli.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.75.105.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
DITIX 0,53% 0,19 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.