• PIS uwalił TAURON Autor: ~kotwica [46.134.20.*]
    no to teraz , już nikt zza granicy nie kupi tych akcji bo po co , rząd wyleszczy drobnych i powoli skupi resztę za grosze

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Chetni-na-zakup-duzego-pakietu-akcji-8-spolek-beda-musieli-miec-zgode-premiera-lub-min-energii-7637704.html

a ciągle miałem nadzieję że chińczyk spróbuje coś po cichu skupić na tauronie , ale czar prysł

• Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~kotwica [46.134.20.*]
    Obroty mówią same za siebie ,teraz zagraniczni ciułacze będą chcieli sprzedać komuś tą "źabę" tylko jak to zrobić bez zwały ?
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~awaria [83.31.59.*]
    spoko Badziewiak zaraz o PPK napisze
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~awaria [83.31.59.*]
    a tak serio to moim zdaniem to bardzo smutna wiadomosc dla rynku kapitalowego. bo widac jak sa traktowani akcjonariusze i ze maja guzik do gadania oprocz bycia dawca kapitalu. Takie spolki powinny trafic do oddzielnego indeksu, ktory nie bedzie czescia wig20
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~antychodzik [77.253.79.*]
    i tu się mylisz , żaden PIS tylko w mojej ocenie Chodzik Księżycowy - wszyscy pamiętamy jak wielokrotnie wysuwał tezy o spadku kursu Taurona - podawał różne poziomy co można łatwo stwierdzić - wywołało to nieuzasadnioną panikę wśród inwestorów i zakończyło się dla samej spółki boczniakiem . Gdyby nie wpisy Chodzika kurs Taurona już dawno oscylował by pewnie koło 3 zeta , poza tym dawno temu on o sobie pisał cyt " jestem chodzącym fatum " więc gdzie się pojawiał spółka popadała w poważne tarapaty np Bomi czy Habeta ...
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2019-01-18 o godz. 12:18 ~antychodzik napisał(a):
    > i tu się mylisz , żaden PIS tylko w mojej ocenie Chodzik Księżycowy - wszyscy pamiętamy jak wielokrotnie wysuwał tezy o spadku kursu Taurona - podawał różne poziomy co można łatwo stwierdzić - wywołało to nieuzasadnioną panikę wśród inwestorów i zakończyło się dla samej spółki boczniakiem . Gdyby nie wpisy Chodzika kurs Taurona już dawno oscylował by pewnie koło 3 zeta , poza tym dawno temu on o sobie pisał cyt " jestem chodzącym fatum " więc gdzie się pojawiał spółka popadała w poważne tarapaty np Bomi czy Habeta ...

tak
    tak
    i przez Ole
    bo ta też pisała, że kurs ma gdzieś głęboko w róży czy jakoś tak to nazwała
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~zorro [77.112.124.*]
    To oznacza jedno w pierwszej kolejności PPK będą skupywały te spółki....
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~kaz [5.173.49.*]
    Dnia 2019-01-18 o godz. 12:27 ~zorro napisał(a):
    > To oznacza jedno w pierwszej kolejności PPK będą skupywały te spółki....

Czyli do lipca będą dusili kurs na 2,20?
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.36.*]
    Dnia 2019-01-18 o godz. 12:53 ~kaz napisał(a):
    > Dnia 2019-01-18 o godz. 12:27 ~zorro napisał(a):
    > > To oznacza jedno w pierwszej kolejności PPK będą skupywały te spółki....
    >
    > Czyli do lipca będą dusili kurs na 2,20?

Dlaczego do lipca? Pierwsze niewielkie wpłaty pracowników wpłyną dopiero w sierpniu a przedsiębiorcy zgodnie z ustawą mogą podpisywać umowy z zarządzającymi do jesieni. Realny wpływ PPK na giełdę to dopiero koniec roku.
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~Filozof [93.181.146.*]
    Tu paradoksalnie juz ten etap, w ktorym czym wiecej zlych infirmacji tym lepiej..
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~fantay [87.204.243.*]
    to jest dobre info bo rozporządzenie dopiero powstaje a do tego czasu rząd wskazał w co można inwestować do woli
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~kamillo [77.115.12.*]
    W sumie ja nie widzę związku, większy pakiet to jak zostało napisane pakiet dzięki któremu będzie mozna przejąć spółkę od 25 % włącznie, a kto tu chciałby przeprowadzić wykup, skoro tauron to i tak spółka strategiczna której nie da się przejąć.
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~kotwica [46.134.20.*]
    Tauron to była jedyna tak duża spółka gdzie SP miał mniejszościowy pakiet kontrolny i tylko tu była nadzieja że wejdzie ktoś "tylnimi " drzwiami z kim SP musiałby się liczyć , widocznie przestraszyli się sytuacji jaka była na JSW , że ktoś mocniejszy może upomnąć się o swoje i skończy się ten bolszewicki folwark .
  • Re: PIS uwalił TAURON Autor: ~Bruce-Lee [213.76.67.*]
    Szykowanie pola pod FIK
[x]
TAURONPE 0,92% 9,70 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.