• Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Atosik [195.191.163.*]
    krótkie dywagacje o Spółce:
    Spekulacyjnie: Spółka 5 lat temu kosztowała 7 pln i wówczas były duże obroty i zejście  do 0,50 po drodze bły wsparcia które pękały. Zejście cały cza na dużych obrotach. 2 lata temu zejście na 0,50 i od dwóch lat prawie bezobrotowo. Najniżej bodajże do 0,3zł 9bezobrotowo.
    Wniosek jest taki że tutaj ludzi ubranych powyżej 0,50 jest dużo, nawet jak uśredniali to mają wysoką średnią. Nowych takich jak ja jest niewielu. A może to nie drobnica tylko spekuła która zassala wówczas kilka milionów akcji od 7 pln w dół?
    Poza tym w między czasie pojawił się nowy właściciel który kontroluje ponad 93% akcji/!!!
    Fundamentalnie: Nowy właściciel wyczyścił Spółkę, włozyl w nią całkiem przyzwoite aktywa, które dziś generują przychody i to nie małe, do tego konkretny Prezes który działa i rozwija biznes. Poczekajmy do wyników za 2018 wówczas się przekonacie. Aktywa vs kapitalizacja - to istny śmiech na sali. Aktywa twarde, namacalne, rzeczywiste.

Wnioski co do przyszłości niech każdy podejmuje samodzielnie
  • Re: Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Zenek [77.252.62.*]
    Nowy animator nie podziela twojego optymizmu:-)
  • Re: Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Atosik [195.191.163.*]
    to nie optymizm, to chłodna kalkulacja
    jestem tu miesiąc - to krótko, mogę być jeszcze 23 miesiące w tym czasie jeżeli nie zadzieje się to co widzę wówczas nie patrzac na cene zazwyczaj wychodzę. Ale jeżeli zadzieje się to co widzę wówczas będę mógł zjadać wiśienke z tortu. Jest ryzyko jest zabawa.
    Głowny kontroluje 93% akcji, Spółka ma duże i mocne aktywa, generuje cash. A według Ciebie główny nie będzie chciał się skrócić? Albo wycofać z GPW? A jaką będzie cena jeżeli będzie chciał się skrócić lub wycofać?
    A może nie będzie chciał ani jednego ani drugiego?
    Panowie kiedy ruszamy na PÓŁNOC?
  • Re: Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Krzysztof [78.8.187.*]
    Dzięki za spoko opis. Ale mnie mocno zdziwiło że kurs na fixing powoli się wtoczył na ok. 0,60 maks 0,66 przy sporym obrocie. W drugim dniu ciagłtch min. 0,43. Pod koniec fixów nikt nie sprzedawał po 0,4. a dwa dniu później już byli tacy. To sami sobie kurs zepsuli ? i zniwelowali powolną wspinaczkę na północ ?
  • Re: Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Adam [5.172.232.*]
    Na razie po prostu animator się bawi.
  • Re: Opis sytuacji, przemyślenia Autor: ~Investman [31.0.70.*]
    Ludzie zapraszam na Auxilia spółka na minima h w samym dołku!!! Zaczynamy pompę pod rekordowe wyniki!!! Zobaczcie raporty r/r 2018 będą rewelacyjne wyniki!! Spółka skrajnie niedowartosciowana!!! Zasięg 14-16 zł!!!
    Długo jeszcze będzie się bawił? Według Ciebie?
[x]
STARHEDGE -4,62% 0,25 2026-03-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.