Mam pytanko - pod co teraz będzie tu grane? Jestem zaskoczony ceną tej spółki.
Nawet nie wiedziałem, że to Polacy robili Hard West i Phantom Doctrine. To jedyna spółka oprócz 11 bit, która zrobiła grę, w którą sam grałem i mi się podobała.
Imho umiejętności są tylko leży chyba marketing.
Coś się szykuje na 2019 czy tak tylko pod AT ? Dzięki za jakiekolwiek info.
Gra jest o wiele więcej - gramy pod 1) urealnienie zdolowanej wyceny spółki, 2) pod raporty sprzedaży i wyniki finansowe PD, które rynek postrzega jako zerowe a takie nie są, 3) pod stabilizację sytuacji w spółce i potwierdzenie (walne) ze były prezes nie opuszcza pokładu, 4) pod dlc z opcja modowania jako katalizatora sprzedaży (planowali na koniec ubiegłego roku wiec może pojawić sie w każdej chwili razem z nowym promo), 5) pod premiery HW i PD na NS - to tak w skrócie :)
Ogłaszam: uśrednilem do 16. Nie będę blokował wzrostów. Zasłużyliście. Zrzucę cos kolo 25. Kochane akcje Trigona teraz doceniam okazję z której skorzystałem!!
Pod co idzie gra? Chwilowo raczej tylko pod walne i nowe projekty, które zapewne Zarząd przedstawi na walnym; może będą ciekawe infa i jakieś dalsze perspektywy działań CFG pod które warto akcje akumulować teraz.. AT pokazuje solidną podstawę do ruchu o ok. 4 pln w górę czyli o wysokość boczniaka, który trwa od listopada w strefie od: (10,30; 10,50) do (14; 14,50 ).
Dnia 2019-01-16 o godz. 14:34 ~marcomp napisał(a): > Też myślę że na walnym wszystko powiedzą ...liczę w najbliższym czasie na 25zł :)
Duża doza optymizmu u Ciebie... z tym 25... choć np ULG miał 50% ruchu z 11 na 16 ale też podstawy tam są solidniejsze! A FOR przejechał 100% do góry! Gruba spekuła grała od początku roku na CIG a teraz na VVD siadła; na tych balonach były największe obroty w styczniu.. przy obrotach sporo powyżej bańki dziennie można wchodzić grubo..
A tu na CFG? Zasięg do 18-tu byłby satysfakcjonujący dla LT o ile rynek następnie utrzyma stabilnie taką cenę i nie będzie kółeczka. Gdyby jednorazowo była pompka do 25 to wszystkie wskaźniki pokazały by skrajne wykupienie; pewnie bym wywalił - korekta z takiego ruchu byłaby prawie pewna!
Po wza będzie dół bo tak jest zawsze, a że wolumen kupa to nawet nie opłacało mi się wchodzic na te kilka procent zysku. Jak zleci do 12zł a nie wpadną mi 3 inne spółeczki po lepszej cenie to może wejdę