• Przejęcie Autor: ~Ggg [37.47.106.*]
    http://biznes.pap.pl/pl/news/listings/info/2665663,elemental-holding-sa-(10-2019)-informacja-o-zlozeniu-oferty
  • Re: Przejęcie Autor: ~Inwestor [31.179.122.*]
    Ten pakiet Orła Białego co ma NEF Battery Holdings S.a.r.l jest na dzisiaj wyceniany na 103 mln zł.
    Elemental tyle kasy nie ma.
    Pytanie skąd będzie kasa na te przejęcie biorąc pod uwagę że mają w planach też inne inwestycje.?

• Re: Przejęcie Autor: ~x54 [83.8.215.*]
    jutro rzeźnia znowu altus ze swoimi spółkami czyli mają brak ołowiu ?
  • Re: Przejęcie Autor: ~Openerem [79.184.253.*]
    Biorąc pod uwagę jaką pozycję buduje sobie elemental opcja inwestycji długoterminowej wydaje się bardzo obiecująca.
    Oczywiście na rynku możemy mieć różne zawirowania i kurs może być manipulowany natomiast uważam iż w długim terminie spółka jest warta obserwacji i zakładam że jest kwestią czasu kiedy FF na spółce się zmniejszy a kurs zacznie iść w górę. Ja osobiście się przyglądam i czekam na moment do zwiększenia zaangażowania.
    Ponadto uważam że w przyszłości cena akcji wzrośnie powyżej 10 zł i na taką cenę będę czekał.
    dlaczego tak uważam- zakładając zakup 10 000 akcji po 1.30 i czasowej utracie 30% wartości powoduje stratę ok 4000 zł co generalnie nie zaboli natomiast 3 letni okres inwestycji i cena 10 zł daje 100 000 zł. Zadna lokata tyle nie da a uważam że taką cenę Elemental może spokojnie osiągnąć.
    Pozdrawiam i życzę cierpliwości w inwestycji i spełnienia ceny 10 zł w niedalekiej przyszłości
  • Re: Przejęcie Autor: ~djscr [89.64.7.*]
    Dobre info pod zapowiedziany skup akcji. Jutro worek szykuje.
  • Re: Przejęcie Autor: ~Antonov [79.184.6.*]
    Ciekawa informacja, Jarscy uciekają do przodu.
    Według komunikacji, część zapłaty za Orzeł Biały ma zostać zrealizowana w formie wymiany/sprzedaży akcji które mają zostać skupione w ramach głosowanego w przyszłym tygodniu buy-backu. To by sugerowało że buy back by się odbył dużo szybciej niż do końca 2021 roku, a to by pewnie stosunkowo szybko wywindowało kurs do górnych widełek zakresu skupu akcji.

Mam rację, czy się mylę?
  • Re: Przejęcie Autor: ~Maxymuss [5.172.255.*]
    Nie mylisz się , jeszcze ktoś tak tanio musi sprzedać to nie jest 100 tysięcy
  • Re: Przejęcie Autor: ~jakitaki [83.3.40.*]
    Kluczowe jest ile ff zostało w rękach tfi. Trochę będzie widać po wza. Co by nie mówić to ciekawa spółka, żeby przy tak marnym rynku i max negatywnym nastawieniu do swigu tak się szarpać?? Zakupy CEO, skup przez spółkę i jescze akwizycja. Mi się tam podoba, żeby co 10 na misiach tak walczyła.
  • Re: Przejęcie Autor: ~Mikołaj [188.146.172.*]
    No i poszły konie po betonie
  • Re: Przejęcie Autor: ~edt [37.248.157.*]
    recyklingowa potęga...

link
  • Re: Przejęcie Autor: lupp [95.49.195.*]
    Troszkę mnie tu nie było, a ty się dzieje sporo, jak widzę...
[x]
ELEMENTAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.