Są juz aresztowania za pisanie w internecie AKTA 2 i już chyba 3 a mówili, że opozycja poparła w PE a widać tym obecnym jest bardziej na rękę Pierwszym który powinien być aresztowanym za groźby karalne powinien być Neuman Składał groźby karalne przed kamerami w TV no to ciekaw jestem co dalej bo póki co to aresztowali kilka już osób a wśród nich 72 latka zatem nie odpuszczą nawet starcom ale swoich nie ruszą ?
Dnia 2019-01-15 o godz. 15:17 ~ja napisał(a): > Towarzyszu Badziewiak może już zamilcz.
Ty też już nie masz pytań ? A co z korupcją ? Przecież zmarły miał zarzuty korupcyjne Sam się przecież nie skorumpował a więc inne osoby winny być ścigane a majątek ? Co z majątkiem ? Odziedziczą dzieci ? a ponieważ facet nie żyje to nie można przeciw niemu prowadzić dochodzenie ? i teraz jak ja o tym piszę to jest hejt, krytyka czy domaganie się aby państwo prawa stało się państwem prawa a nie terroru ? Nie ma mojej zgody na takie komunikaty i działanie państwa groźby karalne owszem, ścigać ale co słyszę prezydent Olsztyna musiał być proszony przez policję by zawiadomił policje, że popełniono na nim przestępstwo Jaja sobie robią czy co ? To ten prezydent jest jakiś niemota i nie wie czy popełniono na nim przestępstwo ?
Państwo prawa może być jednocześnie państwem terroru , historia zna wiele takich przypadków . Państwo może być państwem sprawiedliwego prawa - zgodnego z wolą społeczeństwa , lub prawa pisanego na zamówienie grup interesów na potrzeby III RP Kompradorskiej ...