• Kolejne super infooooooo Autor: ~abc [213.77.66.*]
    http://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/32249727,astro-sa-2-2019-zawarcie-umowy-o-wspolpracy-z-gry-online-s-a

Społka wreście idzie w dobrym kierunku. Rozwija się pelną parą.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~abc [213.77.66.*]
    Reakcja na info bedzie pewnie jutro jak bylo poprzednim razem. Zabrali kogos kto po 0.60gr wystawial 10tys akcji.
    Pewnie ze 30tys akcji trzeba kupic zeby przekroczyc 1zl na stale.
    Ciekawe by bylo polaczenie Astro ze spolka Gry-Online S.A. to tez jest spolka akcyjna.
    Prezes ma duzo akcji wiec polaczenie podnioslo by wartosc ksiegowa Astro i tym samym wyniki by byly duzo lepsze.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~tratata [89.76.187.*]
    Mam nadzieję że żadnego połączenia nie będzie. Kanał esport będzie moim zdaniem bardzo dochodowy i nie potrzebujemy tego. Krajewski jest człowiekiem z fantazją ale bardzo oszczędnym przy tym i koszty będą niskie. Obserwuję go chyba już z 9 lat i wszystkie jego projekty były oszczędne. Zaliczył jedną wtopę z projektem 10 kanałów w tym 3 kanały w 3D i na pewno wyciągnął z tego wnioski. Wtedy zwyczajnie kanały się nie przyjęły ze względu na ich ilość oraz technologię 3D oraz potrzebę tworzenia olbrzymiej ilości własnego kontentu.
    Info z kategorii takich których się spodziewałem. Stawiają na kontent i marketing oraz na pewno na zwiększenie zasięgu o CP NC+ i UPC. Trzeba czekać na odpowiednie umowy.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~henk70 [5.172.233.*]
    jest kolejne info, robi się ciekawie czas na zakupy !!!
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~pko [185.93.94.*]
    Nawet nie sądziłem że TVGRYpl są tacy duzi : https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/gry-online-pl-liderem-ppe-pl-i-polygamia-pl-mocno-w-gore-twitch-z-900-tys-uzytkownikow-serwisy-o-grach
    Bardzo dobry ruch ze strony Astro na uruchomienie ich pasma jeśli są tacy popularni.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~henk70 [37.248.155.*]
    jest i kolejne info ciekawe kiedy ten wulkan wybuchnie !!!
    To akurat bez konkretnych umów nic nie znaczące info jest na razie. Ja prowadzę rozmowy z UPC Vectrą PGNIG Santader Bank i wieloma innymi na temat moich rachunków osobistych i współpracy.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~nowy [95.108.1.*]
    no niby tak ale może w tych rozmowach być perspektywa stworzenia czegoś dużego w temacie esportu, a patrząc na to że ten partner z UK [ltd?] jest w 50 krajach to może polskojęzyczny kanał Astro poszedłby w świat? Trzeba obserwować.
    Pójście w świat nie będzie miało wielkich skutków, w Polsce jest najwięcej Polaków.
    Ja się przede wszystkim spodziewam poprawy/udostępnienia kontentu w oparciu o te negocjacje oraz ewentualnej współpracy przy sponsoringu turniejów esportowych
    ja się na telewizji nie znam ale "poprawa kontentu" wpływa na finanse? Wyjście na świat do Polonii mogłoby podnieść wartość spółki bo za licencje bierze się kasę.
    Poprawia przychody, z kosztami może być różnie. Im lepszy kontent tym więcej widzów.
    Kanał esport był jeszcze niedawno bardzo słaby i nadawał w zasadzie sygnał testowy. Musieli najpierw wejść do kablówek i zdobyć reklamodawców. Teraz mają pierwsze przychody z reklam i dynamicznie zmieniają kontent na dużo atrakcyjniejszy dla widzów. To nie jest kanał robiony przez Solorza czy TVN, gdzie od razu jest kontent na wysokim poziomie, wielka pompa marketingowa i uruchomienia kanału. Tutaj trzeba rozwijać kanał krok po kroku.
    no ale to w końcu dobrze, że dali takie info i robią to organicznie czy nie dobrze?
    To że rozmawiają z różnymi podmiotami to dobrze, o to chodzi.
    Ale samo info o tych rozmowach nic nie znaczy, to jeszcze nie jest żadna umowa
    Tu tylko info jest wykorzystywane do sprzedazy akcji , tym lepsze to wiecej akcji sie da opchnac urosnie troche i potem spadnie do swojej poprzedniej ceny. Po takich informacjach co byly kurs powinien rosnac powoli do gory , a bez infa nikt tego nie rusza.
    W spolkach kupuje sie przyszlosc i kurs rosnie , a tu sprzedaja.
    Spolka zaczyna byc dobra , ale podaz akcji ja niszczy.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~PKO [185.93.94.*]
    A to nie jest trochę tak, że to jest działanie na Twoją korzyść ? Albo Wasza czyli także "abc". W sensie jeśli ja miałbym być długoterminowym inwestorem to w momencie w którym nie mam dużej konkurencji trzymałbym kurs na poziomie niskim, aby skupić jak najwięcej akcji po jak najatrakcyjniejszej cenie do momentu w którym nie uznałbym, że mam wystarczający pakiet akcji.
    Po co komu tyle akcji jak ich nie sprzeda potem. Akcji jest za 700 tys zlotych jakby ktos byl szalony i chcial kupic wszystkie akcje co sa w obrocie to myslę ze by musial miec gotowkil z 10 mln zl zeby przeznaczyc te 700 tys na ASTRO i liczyc sie ze moze potem tego nie sprzedac. Moze kosztowac Astro i 10zl to wtedy pakiet bedzie wart 7 mln bez mozliwosci sprzedazy.
    Co najgorsze ze jest duzo akcji nadrukowabych prawie 40 mln i to podnosi bardzo wartosc spolki.
    Przy 1zl spolka jest warta prawie 40mln a wynikow narazie wcale nie ma.
    Powinno sie umozyc z polowe akcji.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~PKO [185.93.94.*]
    :) Musiałem Cię trochę podpuścić :) chciałem poznać Twój ogląd na sytuację. Sam zakupiłem pakiecik i byłem ciekaw jak się sprawa rozwinie i czy będę miał dużą konkurencję w przyszłości. Czyli myślimy podobnie. Jestem ciekaw pierwszych wyników finansowych. Ich growy kanał rozwija sie prężnie skoro chwalą się wynikami oglądalności ciekawe jakie to będzie miało przełożenie na finanse w Astro.Skoro pojawiają się liczby fajnie jakby zaczęli się pojawiać sponsorzy inwestujący w reklame. Na pewno Astro będzie dużo bezpieczniejsza spółką jeśli będzie miała finansowanie z innego źródła niż tylko Familiada.
    Narazie pewnie nie bedzie wynikow predko bo inwestuja w rozwoj. Moga robic tez duze koszty produkcji zeby podatkow nie placic i beda nici z wynikow. Narazie jest dwóch duzych inwestorow z tych akcji co sa w obrocie. Ponizej 10 zl nie interesuje mnie sprzedaż nawet jakbym mial sprzedac za 10 lat. CDPROJECT tez z 0.70zl startowal rajd do gory na 220 to jest 314 razy pomnozony kapital.
    Ale do tego sa potrzebne wyniki zeby przyciagnac inwestorow, ale oni sie podlacza dopiero jak kurs bedzie duzo wyzej i akcji juz bedzie malo w obrocie bo beda trzymane w mocnych rekach.
    Astro ma inne źródło finansowania gdyby była taka potrzeba. Sprawdź za ile dawno temu Pan Krajewski sprzedał Superstację
    Mam nadzieję że ma, nie traktuj tego jako pewnik
    Ale kasa poszla w programy tv ktore nie wypalily.
    Byla kasa z superstacji i nie ma juz kasy.
    Z tego co się orientuję to tam niewiele kasy poszło. Tamte 10 kanałów było robionych w podobny sposób jak esport.
    To były w zasadzie sygnały testowe, jedynie Next Music nadawał na oognecie non stop, ale to były same stare przeboje.
    Wydali większą kaskę na sprzęt do nagrań w technologii 3D, ale to był ułamek tego za co poszła a w każdym razie najprawdopodobniej poszła Superstacja. Podejrzewam że Pan Krajewski resztę kasy inwestował dywersyfikując się i nie dość że ma duże możliwości finansowe to one są przez te wiele lat znacznie pomnożone. Zwróć uwagę że ostatnie 10 lat to nieustająca hossa, w każdym razie na Zachodzie
    Strata finansowa za rok 2011 i 2012 wyniosla 9 mln plus zyski z famliady.
    Część tej kwoty dostala zwrocona z dofinansowania Programy musialy byc uruchomione wszystkie bo taki mieli project pewnie z Unii na dofinsowanie programow i musieli je utrzymac przez konkretny czas. Przez kolejne lata zyski z familiady szly dalej na utrzymanie tych programow.
    Nie myślisz chyba że Superstacja poszła za 9 mln?
    za 30 - 50 mln moze
    Powiedz mi tratata po co Prezesowi sa notowania Astro na New Connect.
    Spolka zdolowana nie ma czym sie chwalic przed inwestorami .
    Generuje koszty utrzymania na gieldzie.
    Superstacja nie byla notowana i dobrze sie sprzedala.
    Jedynie tylko ci co dostali akcje moga sprzedawac akcje i miec niezla pensje miesiecznie bo wiekszosc akcji kupiona po 0.05 gr przez Prezesa.
    Jak spółka wchodziła na giełdę to Pan Krajewski wspominał gdzieś, nie pamiętam gdzie że robi to tylko po to aby poddać firmę wycenie. Wtedy ff był mniejszy niż teraz, chyba poniżej 70k akcji ale nie pamiętam więc sobie poszukaj
    Wtedy bylo tylko 162.5 tys akcji w obrocie a wszystkich 9900
    W sumie racja, debil giełdowy miał z 50k akcji więc musiało być więcej
    Na fanpagu Esport tv wrzucili reklamę że od dzisiaj startuje u nich tvgry
    tratata kupiles tego o slabych rekach co sie wystawial z 8tys. Nastepnego mniej :-)
    Ja już w zasadzie nie kupuję. Chciałbym mieć więcej ale nie wolno przekraczać pewnej ilość ff. Kupię prawdopodobnie w najbliższym czasie na ikze, ale to będzie bardzo mały pakiet
    To widocznie ktos kupil swoje akcje zeby zrobic zainteresowanie. Ja tez nie kupuje klientom do portfeli ponizej 1zl nie ma sensu puki co chyba ze pojawi sie jakis popyt to kupie sobie jeszcze z kilkadziesiat tysiecy.,ale narazie podaz dominuje. Niedlugo wyniki zobaczy jakie beda przychody ,bo na zysk netto nie ma co liczyc za bardzo.
    Przychody pewno będą jeszcze niskie, dopiero niedawno informowali o zrobieniu bloków reklamowych.
    Ja liczę na przychody ok 700tys miesięcznie w przeliczeniu na 1000 AMR, ale to dopiero od momentu stworzenia bloków sponsorskich czyli jakoś połowa stycznia. Czas pokaże w jak gigantycznym błędzie jestem. Spodziewam się też że koszty będą bardzo niskie, a tym samym jeśli pojawi się oglądalność kanał szybko będzie generował ładne zyski
    Przesadziłem, ale 400tys jest realne. To dość młoda grupa docelowa będzie a nie jacyś emeryci
    Swoją drogą dobrze jakby Astro następnym razem podało AMR w zależności od grup wiekowych.
    Taki Polsat ma ok 300 000zł/1000AMR ale jego AMR to wielu emerytów, u nas AMR to będzie grupa 16-49 nawet 16-35. Budżet emeryta na wydatki 500zł, u nas 1500
    Nie wiadomo do kiedy beda badac ogladalnosc, czy umowa jest na jakis czas w umowie.
    Prosba do Prezesa zeby podawac po skonczonym miesiaca ogladalnosc w komunikacie.
  • Re: Kolejne super infooooooo Autor: ~Marker [5.173.192.*]
    Mam ciekawszy temat iCPD
    "Adam XXX Ja oczekuje na Far Cry: New Dawn lubie strzelanki i oczekuje na Metro Exodus Pozdrawiam cała Ekipe E-Sport TV najlepsza Telewizja O grach i Esporcie"

Komentarz z facebooka Esportu. Miło jest coś takiego przeczytać, żałuję że nie ma naszego kanału w UPC. Nawet nie dlatego że zasięg byłby większy ale dlatego że mógłbym zobaczyć jak nasz produkt się rozwija
    Zobaczymy w czwartek jak sie rozwija Astro, w grudniu byla dobra ogladalnosc i moze zaksieguja zysk z familiady jeszcze na koniec roku.
    Nie było jeszcze utworzonych bloków reklamowych więc raport pewno nie będzie rewelacyjny. Zresztą reklamodawcy nie znali oglądalności na czas, więc raczej czas reklamowy był sprzedawany na oko. Nie ma co patrzeć na stare raporty, nie będą miały żadnego przełożenia na przyszłość. Liczą się teraz kontent+oglądalność+wejście do największych dystrybutorów tv(UPC, CP, NC+)
    abc, pytałeś czy kupuję. Od kilku dni stoją moje zlecenia z IKZE na 60gr ale nikt nie chce sypnąć chociaż nie ma zbytniej alternatywy do sprzedaży pakietów rzędu kilka tys akcji.
    Widze ze ja sie tylko kursem opiekuje zeby nie bylo spadków.
    Po 0.60gr ciezko kupic po 0.65 pewnie wszystko bys kupil. Wczorej bylo sypanie mozna bylo duzo kupic.
    Mi nie zależy już na kupowaniu zbyt wielu akcji bo nie chcę mieć zbyt dużego udziału w ff. To odstrasza drobnych inwestorów bo boją się że ktoś taki złamie w przyszłości kurs. Miałem parę PLNów na IKZE to postanowiłem spróbować, ale więcej nie chcę i mogę poczekać na jakiegoś skoczka
[x]
ASTRO -19,35% 0,07 2026-03-04 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.