• Bomba Autor: ~Henio [37.248.212.*]
    Kto nie odkupił ten trąba
  • Re: Bomba Autor: ~kuba [89.72.191.*]
    jak rozumiec te dzisiejsze projekty?
    bedzie wezwanie po 22?
  • Re: Bomba Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [37.47.9.*]
    Jak to na giełdzie zawsze ryzyko jest, choć tu chyba mniejsze. No ale póki co są chętni do sprzedaży.
    Mamy przecież demokrację można sprzedać poniżej 22 zlociszy.
    Tak samo można było sprzedać w wezwaniu po 11.40 .Kto sprzedał ten skorzystał demokracji w pełnym zakresie.
    ;-) Serdecznie ich pozdrawiam.
  • Re: Bomba Autor: ~Gombrowicz [5.172.234.*]
    Wezwanie i bomba, kto sprzedał ten trąba ;]
  • Re: Bomba Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [37.47.9.*]
    Cieszę się, że na pokładzie mamy poetę. Coś nam wyrycytuje jak coś wiecej osiągniemy!
    Czuję po kościach, że z wiadomości pozytywnych coś jeszcze nas czeka przed Walnym i niebawem się tego dowiemy ale to tak... z obserwacji i wieku. ;-)
    -kr- jedziesz z nami czy się wypsztykałes?
  • Re: Bomba Autor: ~kr [109.147.155.*]
    jestem , choc zredukowalem o polowe.

Mimo , ze wyniki sa rewelacyjne plus dywidenda plus [ewentualny] skup po 22 , to jednak sa tez pewne ale....

Nauczylem sie , ze lepiej miec wrobla w garsci niz golebia na dachu.

Oczywiscie chetnie zobacze tu 22 i wyzej.
  • Re: Bomba Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [5.184.45.*]
    Ze spokojnym oczekiwaniem na 20 zł to bym polemizował, bo jakoś na giełdzie nie doświadczyłem jeszcze spokoju. Ale nie widzę tu jakiś negatywnych sygnałów. Prezes też kupuje nie poto by stracić... Fundusze też nie są chętne do sprzedaży poniżej ceny emisyjnej bo jaki to zysk...
    Wynikiem dla mnie jest trzymać, trzymać,trzymać. Jak coś ustalą Szefowie to tak sprzedam.
    A ciekawy jestem jaka będzie atmosfera na walnym, wybrałbym się na ciastka ale na nartach już byłem.
  • Re: Bomba Autor: ~tubab [79.110.4.*]
    To teraz trzeba tylko spokojnie poczekać na NWZ i skup:
    Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Decora S.A. postanawia zmienić treść uchwały nr 5 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia  z dnia 3 września 2018 r.  w sprawie upoważnienia Zarządu Spółki do nabywania akcji własnych w celu ich umorzenia oraz utworzenia kapitału rezerwowego na sfinansowanie nabycia akcji własnych w ten sposób, że po paragrafie 1 ustęp 2 dodaje się ustęp 3. W brzmieniu: „3. Cena jednostkowa za akcję Decora S.A., nabywaną na podstawie upoważnienia zostanie ustalona przez Radę Nadzorczą spółki, przy czym cena ta nie może być niższa niż 22 złote.

• Re: Bomba Autor: ~aleLOS [89.229.217.*]
    ależ taniocha, te akcje prawie darmo
    To prawda - w kontekście tego, że skup ma być po minimum 22 złote. Chyba, że w tym wszystkim jest jakiś haczyk. Jak sądzicie?
  • Re: Bomba Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [37.47.4.*]
    To jest giełda kolego, tu wszystko wiedzą ci co mają kase i układy.
    Ja tu widzę zbieranie z rynku, być może OFE, być może Joseph. Coś się ciekawego kroi czuję to po kościach. Pierwszym razem się nie myliłem. Tym razem czuję podobnie Lubię tą adrenalinę i tą niepewność...
  • Re: Bomba Autor: ~steph [159.220.74.*]
    Dnia 2019-01-17 o godz. 14:23 ~Edek_z_krainy_kredek napisał(a):
    > To jest giełda kolego, tu wszystko wiedzą ci co mają kase i układy.
    > > Ja tu widzę zbieranie z rynku, być może OFE, być może Joseph. Coś się ciekawego kroi czuję to po kościach. Pierwszym razem się nie myliłem. Tym razem czuję podobnie Lubię tą adrenalinę i tą niepewność...

to samo, czuję wybicie - pierwszy pakiecik kupiłem po 12 przed wystrzałem, teraz po spadku dobrałem
    Do Edka...: Wiem, że to giełda, i że na niej wszystko jest możliwe. Tutaj niby sprawa jest oczywista - będzie skup po minimum 22 złote. Z reguły po takich informacjach cena akcji dogania tę z propozycji skupu. Tutaj tak nie jest - stąd moje wątpliwości. Być może wszyscy czekają na klepnięcie tej poprawki przez NWZ, bo nie dowierzają, by stała się faktem.
  • Re: Bomba Autor: ~Edek_z_krainy_kredek [5.184.4.*]
    Tu zależy jak postąpi prezes, bo ostatnio trochę dokupił i jak sobie podliczyłem ma więcej niż oficjalnie fundusze (jeśli się mylę proszę poprawić mnie). Po drugie jeśli do klepnięcia 20 zlociszy nie dojdzie będzie skup akcji przez spółkę:

- być może on właśnie się odbywa przez animatora spółki!!!

Tylko Zarząd zna szczegóły. Być może ten pik test tego potwierdzeniem, bo ktoś coś mogł wiedzieć wcześniej.
    Wątpliwości towarzyszą z przerwą na narty od lipca. Ale czy zarobimy to już powoli czas się dowiadywać. Póki co są tacy co sprzedają...
[x]
DECORA 0,00% 68,60 2025-11-07 09:54:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.