• czemu to tak Autor: ~ja [10.42.26.*]
    mam tego dużo czy odbije?
  • Re: czemu to tak Autor: ertyy [10.42.56.*]
    https://www.pb.pl/miazdzacy-wynik-rewizji-w-spolce-949124
  • Re: czemu to tak Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    Dnia 2019-01-09 o godz. 12:06 ~ja napisał(a):
    > mam tego dużo czy odbije?

niestety jest ryzyko że odbije ci, kiedy zrozumiesz że wszystko wtopiłeś...

• Re: czemu to tak Autor: ~Olo [83.31.142.*]
    Odbije!!!!!
  • Re: czemu to tak Autor: ~ja [83.27.81.*]
    czuje ze dupa.............
  • Re: czemu to tak Autor: ~jeżyk [178.62.36.*]
    Nie ma już żadnych szans i nadziei. Spółka nie dysponuje nawet środkami finansowymi aby zapłacić audytorowi, więc brak raportów aktualnego i zaległych oznacza brak odwieszenia. Podobno na jakiejś grupie pracownicy wyrażają obawy, gdyż nieoficjalne informacje mówią o tym że może nie być już wypłat za styczeń. Uważam że trzeba przyjąć na klatę myśl o klapie i spisać akcje wraz z obligacjami na straty.
  • Re: czemu to tak Autor: ertyy [78.88.192.*]
    Spokojnie.

Sąd właśnie otworzył postępowanie układowe.

Sytuacja w spółce jest zła, ale nie tragiczna. Gdyby było naprawdę źle, to sąd miał do wyboru także postępowanie upadłościowe, a tego nie zrobił. A w najgorszym wypadku sąd odrzuciłby zarówno postępowanie układowe, jak i upadłościowe, ogłaszając, że nie ma majątku nawet na upadłość. Tutaj tak się nie stało. Spółka ma majątek i działa, są szanse na jej uratowanie.

Na pewno trochę to potrwa, ale obecny zarząd (czyli prezes) to niebo, a ziemia w stosunku do poprzedników.

Ja oceniam jego działania pozytywnie, podobnie zresztą jak zrobił to (już nieaktualny) audytor:

"Naszym zdaniem, pomimo takich zagrożeń i ryzyka, działania obecnego Zarządu oceniamy pozytywnie i dostrzegamy możliwość wyprowadzenia Spółki z trudności płatniczych i operacyjnych."

Źródło: https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2018-11/FF_Raport_I_H_2017_Sprawozdanie_z_przegladu_201811050219542058.pdf
  • Re: czemu to tak Autor: ~marian_koniuszko [86.45.75.*]
    prezes może być fajny chłop, tylko co z tego jak spółka nie ma kasy i nie ma jej skąd wziać?
[x]
FASTFIN -4,20% 1,01 2023-10-03 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.