Niektórzy cały czas węszą tu jakąś politykę. Polityka rzeczywiście ma wpływ na wielkość bazową ceny ale nie na zyski inwestorów. Bez względu na wielkość ceny w przyp. TPE / 1,67 ; 2,20 czy 4,00 / to zarabia się na dynamice kursu ceny a nie na jej stabilnej wycenie. Przestańcie zatem narzekać i wykorzystujcie każdy czas i nie czekajcie na tzw.SAMOGRAJA. Jest czas na KRÓTKIE to się w to bawmy.
Ciezko sie gra na kontraktach na tej spolce ostatnio. Niby ma spadac, ale nie spada za bardzo. Co z tego ze kurs tpe buja sie 2,22 - 2,15 jak kontrakty prawie stoja w miejscu? Zlapalem 3x eL za 2,18 i co? sprzedalem po 2,20 bo nie widze tam dziennych swingow wiekszych niz 2 gr uwzgledniajac kolejke w arkuszach.. Na nowej serii sie tu ciezko dziennie dorobic.. No chyba ze ktos zwiastuje mocny spadek to oki, ale ja w tym miejscu mocno i odwaznie nie zagram.
Zgadzam się, zdziwiło mnie to, że był strzał na 2,15 a kontrakt poleciał jak mucha w smole...na 2,18
Ogólnie można to interpretować tak, że dźwignia umożliwia zagrywkę przy nizszych kwitach lub, że rynek wierzy ,że w marcu będzie wyżej...
Z kolei niskie wolumeny temu ostatniemu zaprzeczają...
Filozof- wczoraj podpisałeś sobie z podróbką.:)
Jak na moje patrząc chociażby na testy wolumenowe i końcówkę roku w wykonaniu papieru to przynajmniej w średnim terminie na krótkich tutaj może wszystkim łapy pourywać. W krótkim terminie może tak, ale dalej byłbym ostrożny.