• Akumulacja Cd... Autor: ~Bn [10.42.56.*]
    Trochę się pobujamy w tych okolicach ale potem jak ruszy powinno przebić 2,50 i znowu korekta :)
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~cas [10.42.37.*]
    no nie wiem, a co jeśli każą się dorzucić do ostrołęki tak jak kazali pge?
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~Bn [10.42.37.*]
    Ja nie widzę nic w tym dziwnego ,że Spółki sprzedające prąd budują elektrownie a ,że na węgiel to dlatego ,że śpimy na nim Niemcy na przełomie 2010-2015 wybudowali kilka takich nowych bloków na węgiel ..Jaworzno rusza w tym roku i kilka starych bloków zamknie (te stare co dużo Co2 kopcą) więc Ostrołęka wpisuje się bardziej w modernizację naszych starych bloków ..Ja osobiście uważam ,że kilka takich nowoczesnych na węgiel jeszcze powinno powstać i zamykać stare przy jednoczesnym rozwijaniu OZE to się nie wyklucza jedno z drugim ...Spekulanci bardziej się bawią przy takich info patrz na PGE już odrabia jak włączą do Ostrołęki Taurona to będzie dobra informacja a 2,50 osiągniemy co najwyżej trochę później ...:)
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~płozowy [10.42.37.*]
    Bardzo dziwna to sytuacja, że spółki, które z założenia powinny ze sobą konkurować i walczyć o klienta, działają wspólnie. Jest to zaprzeczenie dla wolnego rynku, czyli jak to nazwać inaczej Monopol,czy Kartel?
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~Bn [10.42.26.*]
    Właśnie odwrotnie procedura zupełnie normalna na rynku kapitałowym jest w spólny interes i kilku inwestorów !!
    Deweloperzy często wspólnie realizują różne projekty nie rozumiem twojego toku rozumowania ..sytuacja powszechna i częsta na całym świecie ..
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~Bn [10.42.26.*]
    A po drugie tu jest tak na prawdę jeden właściciel wszystkich spółek SP...:)
  • Akumulacja Cd... Autor: czarnykon58 [10.42.26.*]
    Dnia 2019-01-08 o godz. 16:36 ~Bn napisał(a):
    > A po drugie tu jest tak na prawdę jeden właściciel wszystkich spółek SP...:)

Zgadza się.
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~leszcz [95.49.126.*]
    możecie powiedzieć czy będzie dywidenda ...? kiedy cena dojdzie do 3 zł.....na przyszły rok czy jeszcze w tym?
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~łośsuperktoś [93.105.220.*]
    nie bedzie dywidendy, w tym roku 3,50 bedzie
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~Tak [37.47.104.*]
    Podobno ma około 6 Zeta na 1 lipca br.niejaki wróżbita szaman prorok w jednym Badziewiak tak głosi na tym forum i nie tylko
  • Re: Akumulacja Cd... Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.35.*]
    … a argumentem na to że tak będzie jest poniższy cytat
    "Będzie 6 zł 1 lipca bo ja tak napisałem" :) :) :) :) :)

[x]
TAURONPE 4,53% 9,61 2026-05-25 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.