Dnia 2019-01-07 o godz. 13:52 ~golec napisał(a): > czyżby emisja po 1 zł tutaj bedzie po jutrze argamedon
Chciłbys chłopcze,hehe.Jak bys cos wiedział o regulaminach giełdy to wiedziałbys ze nie ma takiej mozliwosci.Sprzedało sie nizej i płacze teraz ,hehehe
Średnia taka, to przy wezwaniach, a przy emisjach, cena akcji nowej emisji nie może byc niższa niż nominal akcji, a ten w przypadku Brastera wynosi 0,10 zł (dziesięć groszy) i nie jest to zapisane w Regulaminie GPW a w Kodeksie Handlowym.
Do zbyt niskiej ceny emisyjnej kierowanej publicznie interweniował by chyba regulator.Dlatego dotychczasowe emisje Braster oscylowały w okolicach ceny giełdowej czy sredniej.Nie spotkałem sie zeby kurs jakiejs spólki był np. 20 zł. a emisja 0.60
Mysle ze sie mylisz,według tego co mówisz to kurs moze byc po 10 zł. a akcje emitowane po 0.60 głupota to co piszesz.Jestem na giełdzie długo i jeszcze sie nie spotkałem z czyms takim.To dlaczego do tej pory małe emisje na Braster nie były po 0.60 tylko po kilka czy kilkanascie złotych podobnie do kursu...
"Teraz sie poprawiasz co do sredniej wiec uznajesz to za mozliwe.np. srednia wykluczen na 2 fixy to srednia z ostatnich 6 miesiecy" Nie poprawiam się, tylko poprawiam Cię, bo średnia wykluczenia z notowań ciągłych to trzy miesiące, a nie sześć jak piszesz.