1) zysk 400tys na tej jednej operacji to w przybliżeniu cały średnioroczny zysk wypracowywany przez spółkę z ostatnich 5 lat 2) tego rodzaju deale rzadko chodzą w pojedynkę, jak już się trafiło okazję, wyniuchało rynek, wydeptało ścieżki - jeżeli mam rację to przenosi zyskowność do wyższej ligi 3) forma komunikatu - może jednak zarząd chce traktować drobnych fair - gdyby zamierzali nas wydymać, zwalić kurs na 1zł czy ile im tam fantazja podpowie i wycofać wspaniałomyślnie ogłaszając wezwanie po 1,3 to raczej nie rozpisywaliby się o spodziewanym zysku (o samej operacji musieli - przepisy) 4) a jednak ktoś popyt zasypuje ...
Na zdrowym rynku po takiej wiadomosci kurs takiej spolki poszedłby 30 - 40 % do gory w tydzien a co my tu mamy ? Ktos wiedzial o wszystkim pare tygodni wczesniej, pozbieral kilka tysiaczków i teraz puszcza drobnicy male porcyjki zarabiając pewnie 15 % I bedzie to robił az wyrzyci oststnie porcyjki z marżą 2 -3 % A potem przyjdzie woźny i znow bedzie miesiącami mielił 1380 szt na poziomie 1,25 - 1,35 ze niby cos sie dzieje
A ja mam pytanie, co z tymi naszymi inwestorami sprzed kilku miesięcy? Wiemy, że do niczego nie doszło, bo chcieli taniutko ale po pierwsze - odpuścili ? po drugie - nie wchodzili by w coś, co nie miałoby sensu …. A kto zaniża kurs ? Ktoś, kto wcześniej trochę tego kupił i lekko posypuje, żeby odkupować taniej aż wyczerpie się pesymizm drobnych, potem …. no cóż …. WYSTRZELI