Kapitalizacja 220 mln i skup za 60 mln . . . na to czekaliśmy. Cena w skupie 0,50-1,75 zł
Hipotetycznie . . . powiedzmy że skupią 40mln akcji (po 1,5) i umorzą . . . zostanie 130mln, Jarski ma 52,5 mln więc jego udział wzrośnie do 40% (za pieniądza spółki) . . . jak skupi taniej i więcej zbliży się do 50%
na plus oczywiście skup na minus prezes może chcieć dołować kurs
niestety maksymalna cena to ledwie 1,75 drogo to nie cenia swojej spolki zeby jeszcze ogloszili wezwanie i zrobili to szybko ale beda pewnie skubac tysiaczkami ze 3 lata tak ze ten skup bardziej bedzie obnizal cene niz zwiekszal wartosc
Ta spolka to jest kolejny przewal na GPW. Ciekawe kto dostaje na boku. Teraz skup robia po 1.5 zl, ale wszystkie akcje w emisjach zostaly wciagniete po 2/3/4 zl. Masakra ta gielda...
Przecież ten skup to jakieś mrzonki. Spółka ma w ogóle 60 mln do wywalenia w tej chwili? Zaraz się okaże, że skup przez wezwanie i redukcja 90% bo odpowiada pan prezes.
W sumie przy takiej skali mogliby zrobić wezwanie, ja oddam po 1,75 ale póki co zwiększyłem pozycję. Bardziej prawdopodobny scenariusz wydaje mi się jednak skup rozciągnięty w czasie, przynajmniej ja bym tak zrobił . . . . fundy i tak będą wywalać bo mają umorzenia.
Hahahah.... co za logika. Prezes kupuje akcje - zle. Robi skup- zle. Rozwija spółkę - zle. To co ma jak Ptaszek z Krezusa zrobić żebyście byli zadowoleni ??
w skrocie jest tak moze zrobimy skup moze 0,5 moze po 1,75 moze zrobimy wezwanie a moze bedziemy zbierac akcje latami a moze uznamy ze odstapimy od skupu
CZY TAK TRUDNO JEST WYDAC JEDNOZNACZNY CZYTELNY KOMUNIKAT a NIE TAKIE ZABwY W KOTKA I MYSZKE gdzie my jestesmy w bajkolandii czy na rynku kapitalowym ?
chodzi o to ze propozycje na nwza POWINNY BYC JEDNOZNACZNE A NIE MOZE to MOZE tAMTO a moze sramto tak trudno dac projekt uchwal uchwala w sprawie skupu akcji w drodze wezwania ze tyle i tyle w czasie takim a takim
Popatrz na inne wezwania, najpierw się daje widełki a później konkretna cenę i albo rynek odpowiada albo nie i wtedy się podnosi. Tak to działa i ma sens, po cholerę szyć jakieś teorie spiskowe. Moim zdaniem nikt z grubych nie odda, choć cholera go wie.
to ze inni leca w kulki to nieznaczy ze kazda spolka musi tak samo tak trudno to zrozumiec wszysycy robia sobie zarty z akcjonariuszy to my tez musimy ?
a moze bedzie taki skup jak na monnari ze cena od uruchomienia skupu spadla juz ponad 50%