A co tu za jaja Jurczyki odstawiają ?? Zetkama - 7 zł Zetkama -150 zł Zmiana nazwy na Mangata :::))), próby dystrybucji ,upchnięcia towaru. Ale nikt nie chce kupować Mangata-58 zł I co dalej ???
Kupiłem dzisiaj. Spółka ma niskie współczynniki c/z i c/wk. Od 1 lipca wchodzi PPK który będzie inwestował zarówno w spółki WIG20 jak i w segment małych spółek z WIG80. Jeśli kurs spadnie to jeszcze dokupię.
Moja średnia zakupu to 63,4 , po paru zakupach bo wydawało się że niżej nie zleci, a jedna spadło do 54 , nie wiem co sądzić ? fundusze wyprzedają ?. Trzymam, przy mojej cenie zakupu wyjdzie mi co najmniej 7 % dywidendy.
efekt abcdaty ? zaniżanie przed wezwaniem ? niska cena średnia wyjdzie , można przejąć za bezcen spółkę, tylko fundusze zamiast dbać o klientów dbają o swoje czyli prezesów kieszenie :( smutne czasy na GPW w jaki sposób okrada się drobnych akcjonariuszy na GPW przez zaniżanie kursu w celu przejęcia ( mnóstwo przykładów można mnożyć jak choćby ostatnio ABcdata Orbis czy jakiś zcas temu FAM,Komputronik itd .) POPIS Zrobił takie prawo że drobnych się wyciska bez problemu i często ze startą muszą oddawać :(
Jestem zaskoczony,że tu jeszcze ktoś jest i to kupuje. Zetkamę miałem gdzieś od 2004 i to dużo 12.tys akcji. Wyciskali mnie ładnie i mocno i wycisnęli.Wtedy nikt nie kupował tylko automat animatora tasował i mieszał. Nie miałem szans . Resztki sprzedałem gdzieś w 2016 po 32 zł.Póżniej to popchali do góry i teraz szukają odbiorcow. Ogólnie fundamentalnie spółka jest dobra. Obecnie powol,ostrożnie ,skupuję ,podbieram Patentus .Zamierzam jednak na tym zkończyć przygodę z tą szulernią.