• prosze o odpowiedz Autor: ~andrzej [176.109.162.*]
    Wiecie ja naprawde juz tego nie ogarniam,beda podwyzki czy nie?po co pis obniza akcyze i oplate przeisciowa?
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~Arek [89.200.225.*]
    Bo za 6 miesięcy wybory ....podwyżki będą po wyborach ....
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    za 6 miesięcy będzie 1 lipca
    a tego dnia PPKa wchodzi na GPW
    a potem ?
    Potem już tylko wakacje
    Długie, niekończące się na jachcie
    na długim jachcie
    z długonogą i wysokim maszcie
    a ubekom podobno nie staje
    mój boziu
    a życie takie piekne
    ale co jak wiatr w żagle nie dmucha
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.34.*]
    Żeby nie było podwyżek rząd wyjmuje z kieszeni każdego pracującego 900 zł - co pomnożone przez ok 10 mln pracowników daje 9 mld zł i te miliardy daje na rekompensaty za wzrost cen.
    Po drodze skubnie z tego troszkę dla tych którzy będą to przeliczać, księgować, wypisywać na papier i wklepywać do kompów.

• Re: prosze o odpowiedz Autor: ~Badziewiak [95.108.47.*]
    Dnia 2018-12-31 o godz. 15:17 ~WlodekzGdyni napisał(a):
    > Żeby nie było podwyżek rząd wyjmuje z kieszeni każdego pracującego 900 zł - co pomnożone przez ok 10 mln pracowników daje 9 mld zł i te miliardy daje na rekompensaty za wzrost cen.
    > > Po drodze skubnie z tego troszkę dla tych którzy będą to przeliczać, księgować, wypisywać na papier i wklepywać do kompów.
    > >

widzisz ile masz w tej dyni
    wszyscy wymienieni cały czas są na swych stanowiskach a teraz ewentualnie będą mieć może trochę więcej pracy
    może jednego papierosa dziennie mniej wypalą w pracy
    a jeśli ludziom się zabiera i oddaje w prądzie to nic się nikomu nie zabiera
    ale
    zobacz
    żule nie dostana co mieszkają w rurach
    zatem nieroby na tym nie skorzystają
    no i patrz następny plus
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~endrzej [176.109.162.*]
    nie wiem co mam jeszcze napisac aby odezwal sie ktos z glowa i odpowiedzial na temat i z sensem
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~tauronik [81.219.69.*]
    Dnia 2018-12-31 o godz. 16:17 ~endrzej napisał(a):
    > nie wiem co mam jeszcze napisac aby odezwal sie ktoś z glowa i odpowiedzial na temat i z sensem

Co chcesz wiedzieć , a nie ble ble ?
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~endrzej [176.109.162.*]
    Pisze na gorze ale luz powtorze beda podwyzki ?po co pis obniza akcyze i opl przeiscipwa
  • Re: prosze o odpowiedz Autor: ~Klecha [91.232.48.*]
    Robią wszystkich w uja podwyżki będą na 100
  • krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~tauronik [81.219.69.*]
    ogarnij się i zadaj konkretne(szczegółowe) pytanie w której pozycji sprzedaż energii pozycji 2 dystrybucja energii pozycji 5 -+Vat nikt nie bedzie Ci szczegółowo tłumaczył co i jak wiedza kosztuje - poczytaj pomysl wyciagnij wnioski - krótko niektóre pozycje wzrosna inne spadną aby wynik wyszedł na zero+/ do tego zera państwo dopłaci tyle ile powinno byc po podwyżkach
    jednym słowem cały sytem energetyczny powinien mieć przychody wieksze o około 5 miliardów słynna poprawka 12 stronicowa
    to jest chore państwo najpierw dokładaja na rynek mocy lata 2021-202x w miliardach PLN na inwestycje i odtworzenie majatku a potem wprowadzaja blokade podwyżek dla klientów takie absurdy tylko w pislandii / co do zysków uzależnione od cen co2 w 2019 i cen energii w hurcie - te 5 miliardów może byc mało gdyby co2 poszło na 40Euro /przy polityce klimatycznej w unii cena prądu powinna systematycznie wrastać (hurtowa) oczywiście zależy to od wielu czynników w tym politycznych
  • Re: krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~Jk [93.159.183.*]
    Jutro styczen i ruszamy z kursem
  • Re: krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~endrzej [176.109.162.*]
    ty mi tam nie pisz glupot bym sie ogarnol i zadal szczegolowe pytanie bo zadalem dwa proste pytania i nie uzyskalem ani jednej normalnej sensownej odpowiedzi.no chyba ze ta twoja z ktorej nic nie wynika (tauronik)
  • Re: krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~Bareja [37.47.55.*]
    ........ sensownej odpowiedzi.no chyba ze ta twoja z ktorej nic nie wynika (tauronik)

Znaczy podwyżki będą , ale ich nie będzie ..................
    -nie mamy pana płaszcza..:) i co nam pan zrobi.....???????????

• Re: krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~xls [109.196.33.*]
    Wychodzi na to że POlszewia nie chce obniżenia akcyzy ( czytaj podatków )
  • Re: krótko przychody wzrosną wskutek dopłat dla spółek energetycznych ? Autor: ~WlodekzGdyni [89.64.34.*]
    Dnia 2019-01-01 o godz. 13:08 ~xls napisał(a):
    > Wychodzi na to że POlszewia nie chce obniżenia akcyzy ( czytaj podatków )

.W 2011 rząd Tuska podniósł VAT z 22 do 23 %.
    Teraz, po trzech latach nowej władzy i przedwyborczych zapowiedziach obniżania podatków wychodzi na to że PiS
    nie chce obniżyć VATu z powrotem do 22%.
    Przed wyborami PiS zastrzegał się że nie wprowadzi nowych podatków a wprowadził kilkanaście nowych, zazwyczaj nazywanych dla niepoznaki "opłatami" .
    Wychodzi na to że "nikt wam tyle nie da ile wam Pis obieca" .

[x]
TAURONPE 3,12% 9,73 2026-05-06 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.