• Zakała giełdy Autor: ~Cedzik [176.107.171.*]
    Nikt tego nawet nie próbuje podbić w końcówce roku. Nominuję walor do ww nagrody...
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Mmm [10.42.37.*]
    Po prostu akcje radpolu zostały zakupione przez amatorów i oto mamy efekt. Profesjonaliści by nie dali tak stłamsić kursu. Najgirsze może być w tym , że nadal kupują amatorzy. Druga ipcja to taka, że ktoś handluje sam z sobą.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~UbranyS [10.42.26.*]
    Raczej to drugie... wystarczy poobserwować zlecenia na zamknięciu....
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Mmm [10.42.168.*]
    Dzisiaj tak poobserwowałem. Powtarzająca się liczba akcji do sprzedaży 2240. Automatyczna sprzedaż i kupno w tym samym momencie bez zmian w arkuszu zleceń, coś to mówi.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~down [10.42.168.*]
    też to zaobserwowałem i nie wiem co sądzić bo jest już 2019 rok (po rozliczeniu 2018).
    Przecież ta sama osoba nie sprzedaje sobie akcji a jeżeli jest to transakcja umówiona to może iść w pakietach pozagiełdowych bez ograniczeń na ilość.
    Sądzę jednak że ktoś ma dużo do sprzedania i pomału sprzedaje.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Mmm [10.42.26.*]
    W coiągu roku sprzedano ponad 5,5 mln akcji co daje kilkanaście procent z całegi ogółu. Duzi nie sprzedawali, więc są to osoby które majá akcje poniżej 5% - czyli albo to jest masowa wyprzedaź lub być może wymiana między tymi samymi osobami.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~mietek64 [10.42.26.*]
    Dziś spokojnie.Myślę że to wysypywały fundusze,wciąż mają umożenia.Cena jest na dnie,więc albo będzie wezwanie albo wybicie.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Cedzik [176.107.171.*]
    Co tam się musi dziać??? W rocznym będzie odpis niespodzianka, mega strata w 4Q i Wirbet zostanie w grupie.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Mmm [31.0.35.*]
    Skąd wiesz? Bo jeżeli to prawda to spadnie do 50 gr
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~jason [188.147.34.*]
    Popyt pasywny, podaż aktywna. Wolumen największy od roku w ostatnich 12 miesiącach. Z rąk do rąk po niższych cenach, ostatnio już płasko, co może zwiastować wyczerpanie podaży/zwiększenie popytu przy obecnych cenach.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Cedzik [176.107.171.*]
    Podziwiam Twój optymizm, kolejne roczne minimum wybite. Tam jest trup w szafie dobrze przez lata maskowany i tyle
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~jason [89.64.29.*]
    A zadałeś sobie trud i otworzyłeś sprawozdania finansowe kwartalne/półroczne/roczne spółki za 2017 i 2018 ? To nie optymizm tylko spokojne podejście do inwestowania. Co raz więcej niecierpliwych oddaje akcje w panice, a mądry ustawiony na popycie zbiera garściami. Czekam z niecierpliwością jak zejdzie 1 grosz poniżej 1 PLN i wywali cymbałów ze stop lossami.

• Re: Zakała giełdy Autor: ~Nowy [176.114.233.*]
    Ewidentnie fundusze sypią, ale na tym poziomie już ktoś odbiera. Obroty rosną, dlatego obstawiam zmianę trendu w najbliższym czasie.
    Jeśli mam rację to zasięg wzrostu powinien być imponujący. Nie odważę się wskazać poziomu bo nie jestem technikiem (może ktoś cie pokusi?)
    Fundamentalnie spółka wygląda dobrze. Prezes (były niestety) poukładał firmę i stworzył dobrą bazę do dalszego rozwoju, chociaż założenia strategii uważam, delikatnie mówiąc, za mało ambitne
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~jason [89.64.29.*]
    Niech zrobią EBITDĘ ze strategii, to masz wzrost kapitalizacji o kilka razy plus dwucyfrowa dywidenda po drodze
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~bbbb [37.47.6.*]
    Niby chętni są przy tych niskich cenach. Ale widać, że brakuje grubej ryby, raczej kupują drobni. Dobrze by było, gdyby ktoś większy zainwestował w RADPOL.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~bbbb [37.47.6.*]
    Trupy już raczej zostały ujawnione. W poprzednich latach mieliśmy sporo odpisów, więc tu raczej nie będzie niespodzianki.
  • Re: Zakała giełdy Autor: ~Jason [89.64.29.*]
    Jedyny odpis, to sprzedaż Wirbetu poniżej wartości księgowanej na bilansie. Dyskonto kapitalizacji spółki do kapitałów własnych spółki wynosi obecnie aż 55%. Kapitalizacja obecnie wynosi 41 milionów złotych. Zatem rynek z duża nawiązką dyskontuje wartość odpisu Wirbetu. Z tego co pamietam, to wartość na bilansie 13,14 milionów złotych, a dyskonto rynkowe wynosi ponad 50 milionów złotych. Spółka ma ok 40 milionów długu bankowego - to stanowi duży problem dla nowego instytucjonalnego kapitału. Jak spółka zejdzie z długu zgodnie z harmonogramem, to wycena powinna się podnieść.
[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 17:04:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.