Wreszcie w końcu ruszą w Lublinie na działce, która kupili z 15 lat temu. Wg mnie to od tej nieszczęsnej działki zaczęły się kłopoty Wikany.
Ale tytuł to mocny dali.
Dzięki oxfordczyk za to info, jakos mi umknęło. No z tymi 15 latami to trochę przesadziłeś, bo jesli dobrze pamiętam to kupili ją w 2011 na przetargu od wojska za grubą kasę bijac się o te tereny z Interbudem. Mieli od razu zaczac tam budowac osiedle, ale nie wzieli pod uwagę, że jest tam wiele zabytkowych drzew i wycinka została wstrzymana, a projekt zawieszony. Notabene z tego co wiem część drzew.... uschła w miedzyczasie sama.. ciekawe. Chyba nawet zaplacili jakas karę. Fakt ten niewątpliwie negatywnie wpłynał na sytuację spółki w kolejnych latach, chociaz moim zdaniem bardziej negatywne skutki miało jednak nabycie tych nieruchomości od Redevco za kase której nie mieli i wyemitowali obligacje na ponad 40 mln zlotych. Zdecydowanie nie dzwigneli tego tematu, co skutkowało potem na zasadzie domina niezrealzowaniem budowy magazynów dla Niemców w strefie ekonomicznej i kłopoty z konczeniem poszczegolnych projektow budowlanych
doceniam szczerość, ale mimo wszystko swoja rolę i zachowanie oceniam zupelnie inaczej, przede wszystkim skupiam sie na tym co na tym forum najwazniejsze czyli Wikanie, pozdrawiam