Myślę że redukcja będzie niższa jak ostatnio bo akcji jest troczę mniej, a ilość do skupienia jest większa. Liczę ze będzie między 80 a 88 %. Co Wy na to ????
Dnia 2018-12-23 o godz. 08:07 ~xxx napisał(a): > Umorzono już : 2.643.035 > W trakcie umorzenia : 2.643.035 > Obecny wykup i myślę umorzenie : 4.650.000 > > Razem : 9.936 070 sztuk > > Wszystkich było : 43.412.140 > > Pozostanie : 33. 476070 > > Współczynniki inwestycyjne mocno do góry, ponad 22% akcji mniej > Chyba się nie pomyliłem.
Chyba jednak się pomyliłem :(
Skupionych akcji mają 4.643.035 szt. Obecna pula to 4.650.000 szt. Razem będzie to 9.293.035 szt.
Ogólna ilość akcji to 43.412.140 szt. Po zakończeniu programu skupu kapitał podzieli się na 34.173.105 szt. Więc i tak nie źle :))
Z tego co pamietam to była decyzja skupienia miljona a potem decyzja skupienia drugiego miljona akcji umorzyli wczesniejsze 2,6 mil z groszami i ostatnie 4,65 mil a te dwa z 11 07 2018 r i 24 07 2018 r nie umorzyli
Ja tym razem się zapisałem, trochę dokupiłem teraz na spadku aby moja liczba akcji X była utrzymana po odkupie. Byłem raczej zwolennikiem dywidendy, większa $ bez kłopotów, a tu dzień straty na wycieczkę do noble, i pewnie kasy z tego połowa mniej niż byłoby z dywidendy ... pozdrawiam
Zrobiłem podobnie, ale dokupiłem w ramach uzupełnienia jeszcze nie wszystko. A tak na marginesie to Kwiatek i fundusze starają się aby ilościowo utrzymać stan (też uzupełniały), to jak umorzą wszystkie posiadane i teraz zakupione to udział procentowy znacząco im wzrośnie. Będzie ciekawi. A jakby wyniki jeszcze poprawili to może jakaś zaliczkowa dywidenda bo fundy mają głód kasy :))
Termin skupu pewnie tez nie przypadkowy okres swiateczny miedzyswiateczny a terminy gonia. Do tego noble ktory ma kilka placowek w kraju i marny poziom wiedzy pracownikow w temacie skupu...
Pewnie cwaniaczki już znają poziom redukcji zaoferowanych akcji do skupu. Chyba będzie wyższa niż na początku pisałem. Myślę że będzie to w przedziale 86-88 %. Co po 10 stycznia, kiedy z jednej strony odblokują akcje (podaż ?) a z drugiej strony wypłacą kasę za akcje (popyt ?). Jak to widzicie ? A ha, i jeszcze jedno...trzeba skończyć z tą prokuraturą i policją bo siedzieć nie będą. Co prawda działają przeciwko drobnemu akcjonariatowi (zresztą robią to do w symbiozie z funduszami które tu umoczyły) ale takie możliwości daje im prawo jako dominującemu akcjonariatowi. Niestety :(
Pewnie cwaniaczki już znają poziom redukcji zaoferowanych akcji do skupu. Chyba będzie wyższa niż na początku pisałem. Myślę że będzie to w przedziale 86-88 %. Co po 10 stycznia, kiedy z jednej strony odblokują akcje (podaż ?) a z drugiej strony wypłacą kasę za akcje (popyt ?). Jak to widzicie ? A ha, i jeszcze jedno...trzeba skończyć z tą prokuraturą i policją bo siedzieć nie będą. Co prawda działają przeciwko drobnemu akcjonariatowi (zresztą robią to w symbiozie z funduszami które tu umoczyły) ale takie możliwości daje im prawo jako dominującemu akcjonariatowi. Niestety :(
Przeglądam informacje z Herkulesa i zauważyłem (nie wiem czy słusznie) że jedna z uchwał w sprawie skupu akcji nie jest chyba w pełni zrealizowana. Konkretnie chodzi o 1,5 mln. sztuk do końca 2019 roku. Czy dobrze dobrze to zinterpretowałem ?
Dnia 2019-01-05 o godz. 14:11 ~xxx napisał(a): > Pewnie cwaniaczki już znają poziom redukcji zaoferowanych akcji do skupu. Chyba będzie wyższa niż na początku pisałem. > Myślę że będzie to w przedziale 86-88 %. > Co po 10 stycznia, kiedy z jednej strony odblokują akcje (podaż ?) a z drugiej strony wypłacą kasę za akcje (popyt ?). > Jak to widzicie ? > A ha, i jeszcze jedno...trzeba skończyć z tą prokuraturą i policją bo siedzieć nie będą. Co prawda działają przeciwko drobnemu akcjonariatowi (zresztą robią to w symbiozie z funduszami które tu umoczyły) ale takie możliwości daje im prawo jako dominującemu akcjonariatowi. Niestety :(
dokładnie tak ,ale teraz widze smieszny popłoch ,to napewno powazni inwestorzy który zabrakło na drobne wydatki hehe ,bo puszczają w pośpiechu az miło ))