• do szanownych inwestorów Autor: ~mlody [194.33.77.*]
    sami uwalacie sobie kurs ustawiając sprzedaż na szmacianych poziomach .... nigdy na wasko nie było dużych obrotów i dlatego można kurs zeszmacić bardzo szybko!
    Weźcie pościągajcie wasze Ski np na 2 tygodnie to zobaczycie co się zrobi z kursem.
    Co do WW gdyby uważał że straci na wasko to już by ją dawno sprzedał a nie dokupował kolejnych sp...
    ps jeśli któreś wyniki w tym roku mają być dobre to będzie to 4 q jak za dawnych lat! już przeszli w wielu kontraktach do etapu realizacji więc kasa zacznie powoli spływać ;) a kontraktów mają tyle podpisanych że hohoho Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku Wszystkim Życze
    ( na Tytanicu podobno mieli zdrowie a nie mieli szczęścia ; )
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~optymalizacja [198.178.192.*]
    Przepraszam zysk pomniejszam. Odkupie nawet po 1,5  na pierwszej sesji w nowym roku. Pozdrawiam. Ps Obiecałem sobie juz 3 razy żeby sprzedać jak będzie powyżej 2 zł i za każdym razem jak ten idiota zostawiam " a może dojdzie do tych 3 zł "  Pozdrawiam wszystkich i życzę sprzedaży z zyskiem jakakolwiek cena by to nie była!
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~rabe [79.185.209.*]
    No ja myślę bo nikt mądry nie sprzedaje po takiej cenie papieru, który powinien latać pod 10 zł. Ci co piszą : syf, gniot, przekręt itd. to klakierzy, naganiacze na spadki aby za grosze zebrać resztę FF z rynku.
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~Mlody [194.33.77.*]
    Z tym 10zl to dobry żart
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~rabe [79.185.209.*]
    Pod koniec 2006 już był taki kurs a spółka nie była warta połowę tego co dzisiaj. Widać, że młody jesteś.
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~Mlody [194.33.77.*]
    Z tego ca ja wiem to cena 10zl była przed splitem akcji! Po splicie najwyzsza cena była ponad 4 zł (jak mieli startowac w przetargu dla MzKgopjak dobrze pamietam i w przetargach na szerokopasmówki) wg mnie uczzciwa wycena to.... napisałem to we wcześniejszym poście ale na bankier forum jest cenzura hahaha
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~rabe [79.185.170.*]
    Nie było żadnego splitu. Po prostu kurs wtedy był bardziej realny bo główny udziałowiec miał ok. 50 % akcji a nie 90 jak teraz i nie można było trzymać za mordę FF. Dzisiejsza wycena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością jest sztucznie zaniżona i trzymana żeby ludzie się tym nie interesowali i omijali szerokim łukiem. Prawdziwą wartość zobaczycie w momencie przejęcia przez jakiegoś dużego gracza IT. W grudniu 2006 kurs dobijał do 10 zł. Od tamtej pory prawie całe zyski inwestowali, dywidenda chyba tylko 2 razy była i to nie duża. Zrealizowali przez te 12 lat kontrakty za kilka mld zł, po drodze w 2012 r kupili od skarbu państwa za ponad 40 mln COIG, który od tamtej pory generuje co roku zyski. Z konkurencji liczy się niewielu, może Asseco, reszta typu Hawe, Sygnity odpadło. Wasko zgarnia większość dużych zamówień rządowych, samorządowych i prywatnych w branży. Także bądźmy poważni.
    P.S. Dywidenda była parę razy. 1 grosz, 4 grosze i ostatnio 7 groszy w 2016 dzięki hojności Pani Krystyny. To była taka kasa, że umknęła mojej uwadze :)
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~mlody [194.33.77.*]
    w 2006 r liczba akcji "Wasko" wynosila 4mln nie chce mi się szukać ale chyba właśnie pod koniec 2006r połączyło się Wasko z portalem internetowym Hoga i stąd ta zmiana na 91mln akcji i spadek kursu z 10 zł
    ps ja interesuje się wasko od 2010r z przerwami ;) więc mam pojęcie co robią i co robili

W przypadku splitu czy zmiany ilości akcji z 4 na 91 byłoby tąpnięcie kursu 1 dnia a tu nic takiego nie było, wystarczy spojrzeć na wykres, spadał liniowo w miarę sprowadzania go przez WW na ziemię ale kombinuj dalej, może coś ciekawego odkryjemy. Uważasz, że dzisiejszy kurs odzwierciedla wartość skoro nawet księgowa jest 2 x wyższa?
    P.S. A ja interesuję się papierem od 2008 r bez przerw bo mam go na dnie szuflady :)
  • Re: do szanownych inwestorów Autor: ~mlody [194.33.77.*]
    Dnia 2018-12-21 o godz. 12:25 ~mlody napisał(a):
    > sami uwalacie sobie kurs ustawiając sprzedaż na szmacianych poziomach .... nigdy na wasko nie było dużych obrotów i dlatego można kurs zeszmacić bardzo szybko!
    > Weźcie pościągajcie wasze Ski np na 2 tygodnie to zobaczycie co się zrobi z kursem.
    > Co do WW gdyby uważał że straci na wasko to już by ją dawno sprzedał a nie dokupował kolejnych sp...
    > ps jeśli któreś wyniki w tym roku mają być dobre to będzie to 4 q jak za dawnych lat! już przeszli w wielu kontraktach do etapu realizacji więc kasa zacznie powoli spływać ;) a kontraktów mają tyle podpisanych że hohoho Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku Wszystkim Życze
    > ( na Tytanicu podobno mieli zdrowie a nie mieli szczęścia ; )

jaki ten mój wpis aktualny!

[x]
WASKO -2,62% 8,18 2026-05-14 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.