sami uwalacie sobie kurs ustawiając sprzedaż na szmacianych poziomach .... nigdy na wasko nie było dużych obrotów i dlatego można kurs zeszmacić bardzo szybko! Weźcie pościągajcie wasze Ski np na 2 tygodnie to zobaczycie co się zrobi z kursem. Co do WW gdyby uważał że straci na wasko to już by ją dawno sprzedał a nie dokupował kolejnych sp... ps jeśli któreś wyniki w tym roku mają być dobre to będzie to 4 q jak za dawnych lat! już przeszli w wielu kontraktach do etapu realizacji więc kasa zacznie powoli spływać ;) a kontraktów mają tyle podpisanych że hohoho Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku Wszystkim Życze ( na Tytanicu podobno mieli zdrowie a nie mieli szczęścia ; )
Przepraszam zysk pomniejszam. Odkupie nawet po 1,5 na pierwszej sesji w nowym roku. Pozdrawiam. Ps Obiecałem sobie juz 3 razy żeby sprzedać jak będzie powyżej 2 zł i za każdym razem jak ten idiota zostawiam " a może dojdzie do tych 3 zł " Pozdrawiam wszystkich i życzę sprzedaży z zyskiem jakakolwiek cena by to nie była!
No ja myślę bo nikt mądry nie sprzedaje po takiej cenie papieru, który powinien latać pod 10 zł. Ci co piszą : syf, gniot, przekręt itd. to klakierzy, naganiacze na spadki aby za grosze zebrać resztę FF z rynku.
Z tego ca ja wiem to cena 10zl była przed splitem akcji! Po splicie najwyzsza cena była ponad 4 zł (jak mieli startowac w przetargu dla MzKgopjak dobrze pamietam i w przetargach na szerokopasmówki) wg mnie uczzciwa wycena to.... napisałem to we wcześniejszym poście ale na bankier forum jest cenzura hahaha
Nie było żadnego splitu. Po prostu kurs wtedy był bardziej realny bo główny udziałowiec miał ok. 50 % akcji a nie 90 jak teraz i nie można było trzymać za mordę FF. Dzisiejsza wycena nie ma nic wspólnego z rzeczywistością jest sztucznie zaniżona i trzymana żeby ludzie się tym nie interesowali i omijali szerokim łukiem. Prawdziwą wartość zobaczycie w momencie przejęcia przez jakiegoś dużego gracza IT. W grudniu 2006 kurs dobijał do 10 zł. Od tamtej pory prawie całe zyski inwestowali, dywidenda chyba tylko 2 razy była i to nie duża. Zrealizowali przez te 12 lat kontrakty za kilka mld zł, po drodze w 2012 r kupili od skarbu państwa za ponad 40 mln COIG, który od tamtej pory generuje co roku zyski. Z konkurencji liczy się niewielu, może Asseco, reszta typu Hawe, Sygnity odpadło. Wasko zgarnia większość dużych zamówień rządowych, samorządowych i prywatnych w branży. Także bądźmy poważni.
P.S. Dywidenda była parę razy. 1 grosz, 4 grosze i ostatnio 7 groszy w 2016 dzięki hojności Pani Krystyny. To była taka kasa, że umknęła mojej uwadze :)
w 2006 r liczba akcji "Wasko" wynosila 4mln nie chce mi się szukać ale chyba właśnie pod koniec 2006r połączyło się Wasko z portalem internetowym Hoga i stąd ta zmiana na 91mln akcji i spadek kursu z 10 zł ps ja interesuje się wasko od 2010r z przerwami ;) więc mam pojęcie co robią i co robili
W przypadku splitu czy zmiany ilości akcji z 4 na 91 byłoby tąpnięcie kursu 1 dnia a tu nic takiego nie było, wystarczy spojrzeć na wykres, spadał liniowo w miarę sprowadzania go przez WW na ziemię ale kombinuj dalej, może coś ciekawego odkryjemy. Uważasz, że dzisiejszy kurs odzwierciedla wartość skoro nawet księgowa jest 2 x wyższa?
Dnia 2018-12-21 o godz. 12:25 ~mlody napisał(a): > sami uwalacie sobie kurs ustawiając sprzedaż na szmacianych poziomach .... nigdy na wasko nie było dużych obrotów i dlatego można kurs zeszmacić bardzo szybko! > Weźcie pościągajcie wasze Ski np na 2 tygodnie to zobaczycie co się zrobi z kursem. > Co do WW gdyby uważał że straci na wasko to już by ją dawno sprzedał a nie dokupował kolejnych sp... > ps jeśli któreś wyniki w tym roku mają być dobre to będzie to 4 q jak za dawnych lat! już przeszli w wielu kontraktach do etapu realizacji więc kasa zacznie powoli spływać ;) a kontraktów mają tyle podpisanych że hohoho Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego roku Wszystkim Życze > ( na Tytanicu podobno mieli zdrowie a nie mieli szczęścia ; )