Trafiles niezbyt czest spotykana szanse na arbitraz - wartosc wg dkspertow ok 20 zl a cena zakupu 9... https://vestor.pl/wp-content/uploads/2018/08/Synektik-07082018-skrót.pdf
No ale widac ze teraz czeka na popyt i nie szuka go za wszelka cene coraz nizej, ale to sie zmieni jak przyjdzie kolejna fala umorzen - no chyba ze do tego czasu wszystko sprzedadza... tak czy siak dobrze ze jeszcze troche gotowki mi zostalo
Jeśli jest taka okazji to czemu Książek albo zarząd nie dokupuje? Przecież zakończyli II fazę kardioznaczika, sprzedali duża Da Vinci. Cos tu śmierdzi, a niezmienna podaż martwi. Trigon już powinien mieć jakieś resztki, ja się tylko boję, że zaraz ukażę się info o zejściu poniżej 25% Książka.
Fundusze muszą sypać, zwłaszcza te, które siedzą na małych spółkach - Trigon, Quercus czy Altus. Podobna sytuacja jest na większości spółek z sWIG-u. Trzeba to spokojnie przeczekać i sukcesywnie dobierać. Ja mam swoje zakupy rozłożone na ponad 2 miesiące, by zwiększyć szansę złapania dołka ...
Nie wiadomo jak będzie, nie wiadomo ile jeszcze akcji fundusze zamierzają (lub będą zmuszone) wyrzucić w rynek, wiadomo jednak, że trend spadkowy nie będzie trwał wiecznie, a biorąc pod uwagę działalność spółki aktualna cena wydaje się bardzo atrakcyjna ...
Dokladnie - w przypadku spolki poprawiajacej wyniki, z sukcesem wprowadzajacej na rynek nowe produkty (sprzedali przez kilka mies da vinci za ok 40 mln zl), podpisujacej umowe na wylaczna produkcje i dystrybucje auximum, kupujacej pod produkcje tego fabryke ponizej ceny jej wybudowania, przechodzacej kolejne fazy badan nad kardioznacznikiem... to super sytuacja kiedy ktos musi sprzedawac akcje (fundusze) zanizajac cene rynkowa :) tylko aby czuc sie komfortowo trzeba kupowac fundamentalnie a nie spekulacyjnie, bazujac na wiedzy a nie emocjach :)
Skoro jest tak świetnie to dlaczego nikt nie kupuje? Zarząd, Książek, nowy fundusz, każdy ma akcje kupione drożej, dlaczego nie kupują skoro jest taka okazja? My widzimy tylko jedną stronę medalu, co nie znaczy oczywiście, że druga jest tak samo wartościowa, ale wątpliwości narastają z każdym dniem.
Dla czego ci co maja juz nie dokupuja? Dla mnie to oczywiste - maja tak duzo ze wiecej to byloby za duzo... ja tez nie mam i nie planuje miec wszystkiego w jednej spolce, inwestycje to zarzadzanie ryzykiem... zwlaszcza jak nie masz tylematu zainwestowac 1 tys czy 2 tys tylko kilka milionow czy kilkanacie...rozumiesz?
Dlaczego nikt nie kupuje?Bo będzie taniej.Fund będzie sypał,bessa w stanach się rozkręca i to cała tajemnica.Wszyscy przebywają się akcji.Za dea,trzy miechy trzeba będzie pomyśleć nad uśrednieniem w dół ale nie wcześniej.
Za 3 miesiące możemy być dużo wyżej, myślę że już nie ma co czekać z uśrednianem. Ja mam tu średnią powyżej 13 PLN i za kilka sesji zamierzam nabyć co nieco
Skoro Ksiązek kupował po 17zł i do tej pory nie wywalił swojego pakietu to dokupienie po 9zł wydaje się dobrą inwestycją, Tym bardziej, że mogliby próbować wycofać spółkę z giełdy, oszczędności z tego tytułu byłyby wysokie. Chociaż może zbiera, obowiązek powiadomienia ma dopiero przy 33%, wtedy też musi ogłosić wezwanie, więc zbiera powoli aby średnia cena akcji z 6 miesięcy była jak najniższa. Trzeba czekać na raport z II fazy kardioznacznika, wtedy się sporo wyjaśni.
Biorę spokojnie i powoli. Jeszcze nie zrealizowałem 1/3 swojego planu zakupowego na Synektiku. Obserwuj transakcje - mój wolumen to 110. W piątek się ustawiłem zbyt nisko i wpadło mi tylko 220 szt...
Choć od tamtego czasu spółka mocno urosła, to obecnie ma dużo lepsze perspektywy rozwoju niż wówczas. Jak wejdziemy na poziomy 1000+ to warto będzie sobie ponownie przypomnieć ten wątek - myślę że nastąpi to za dwa lata