I to mi sie podoba , tak trzymac , akcjonariusz wlasna kasa z dywidendy podtrzymuje kupnem kurs przed dalszym niezasluzonym , bo az tak duzym spadkiem . Nie liczy na jakiegos wielkiego mitycznego grubasa , ktory mu wylewaruje kurs z powrotem w okolice 4zl .
Dnia 2018-12-19 o godz. 16:46 ~Andy napisał(a): > I to mi sie podoba , tak trzymac , akcjonariusz wlasna kasa z dywidendy podtrzymuje kupnem kurs przed dalszym niezasluzonym , bo az tak duzym spadkiem . Nie liczy na jakiegos wielkiego mitycznego grubasa , ktory mu wylewaruje kurs z powrotem w okolice 4zl .
Teraz to sobie jaja robisz :-) Grubas, bynajmniej nie mityczny, zwalił kurs i będzie zwalał dalej, a akcjonariusz własną kasą ma kurs podtrzymać. Dobre !!! :-)
Bez obrazy , ale ty delikatnie mowiac to cos tu konfabulujesz , zmyslasz o jakims grubasie , ktory ostatnimi dniami zwalil kurs z 4 zl na 3,26 zl . A fakty sa takie ,ze 11.10 byl dniem odciecia kursu i w sposob naturalny byly troche wieksze obroty bo ponad 389 tys zl , ale w nastepnych dniach to malutkie byly obroty i bylo wyciskanie od drobnych ostatnich akcji po taniosci ,bo 12.10 to zaledwie niecale 16 tys zl,13. 10. ponad 81 tys zl,14.10.ponad 58 tys zl,17 10. . ponad 156 tys zl , ale znowu 18.10. ostani dzien przed wyplata dywidendy gryuby juz pokazal swoje pazury i obroty byly ponad 788 tys zl i za tyle kupil akcje po taniosci na minimach wieloletnich ,i to na pewno nie byla wywalka grubego kolego . To ja sie pytam gdzie ten gruby byl aktywny w zwalaniu kursu , to raczej tacy wystraszeniu,jak ty oddawali akcji na samym dole grubemy na malutkich obrotach .Zas dzis , jak za czarodziejskim dotknieciem rozdzka ,juz nie bylo zwaly na malych obrotach , ale wzrost na calkiem sporym bo ponad 3 % wzroscie przy obrotach ponad 540 tys zl . No wiec jak myslisz dlaczego w dzien wyplaty sporej dywodendy nagle nastapil ostry zwrot kurs z spadowego na wzrostowy , na relatywnie duzych obrotach .Czy aby jednak kasa z dywidendy z powrotem nie powraca na zakup akcji i nie kpij ze to malo ,ze to drobni . A ja ci powiem tak niech tylko 10 % kasy pozyskanej z dywidendy powroci na zakup akcji to tu moze byc konkretny odjazd do gory . Obliczenia zostawiam ci abys sobie policzyl ile jest wszystkich akcji pomnoz przez 0,5 zl , minus podatek i z tego wszystkieo tylko 10% , zapewniam cie ,ze lekko szacujac to moze byc spora kasa , az sami se i zdziwisz ile zgodnie z tymi zalozeniami moze ty powrocic kasy w tanie akcji Echo , Bo te twoje brednie o 2 zl to moze wlozyc miedzy bajki Andersena
Na echo automat jest włączony od dwóch lat i nie pozwala na wzrost kursu. Być może teraz go wyłączą, ale sytuacja finansowa spółki nie napawa optymizmem (zadłużenie rośnie, zarząd emituje obligacje bez końca). Może sytuacja zmieni się. Jestem za, bo jestem tu naprawdę długo i z nie małą kasą, ale nie widzę na razie wiosny w spółce.
Dnia 2018-12-19 o godz. 18:44 ~Andy napisał(a): > Bez obrazy , ale ty delikatnie mowiac to cos tu konfabulujesz , zmyslasz o jakims grubasie , ktory ostatnimi dniami zwalil kurs z 4 zl na 3,26 zl . A fakty sa takie ,ze 11.10 byl dniem odciecia kursu i w sposob naturalny byly troche wieksze obroty bo ponad 389 tys zl , ale w nastepnych dniach to malutkie byly obroty i bylo wyciskanie od drobnych ostatnich akcji po taniosci ,bo 12.10 to zaledwie niecale 16 tys zl,13. 10. ponad 81 tys zl,14.10.ponad 58 tys zl,17 10. . ponad 156 tys zl , ale znowu 18.10. ostani dzien przed wyplata dywidendy gryuby juz pokazal swoje pazury i obroty byly ponad 788 tys zl i za tyle kupil akcje po taniosci na minimach wieloletnich ,i to na pewno nie byla wywalka grubego kolego . To ja sie pytam gdzie ten gruby byl aktywny w zwalaniu kursu , to raczej tacy wystraszeniu,jak ty oddawali akcji na samym dole grubemy na malutkich obrotach .Zas dzis , jak za czarodziejskim dotknieciem rozdzka ,juz nie bylo zwaly na malych obrotach , ale wzrost na calkiem sporym bo ponad 3 % wzroscie przy obrotach ponad 540 tys zl . No wiec jak myslisz dlaczego w dzien wyplaty sporej dywodendy nagle nastapil ostry zwrot kurs z spadowego na wzrostowy , na relatywnie duzych obrotach .Czy aby jednak kasa z dywidendy z powrotem nie powraca na zakup akcji i nie kpij ze to malo ,ze to drobni . A ja ci powiem tak niech tylko 10 % kasy pozyskanej z dywidendy powroci na zakup akcji to tu moze byc konkretny odjazd do gory . Obliczenia zostawiam ci abys sobie policzyl ile jest wszystkich akcji pomnoz przez 0,5 zl , minus podatek i z tego wszystkieo tylko 10% , zapewniam cie ,ze lekko szacujac to moze byc spora kasa , az sami se i zdziwisz ile zgodnie z tymi zalozeniami moze ty powrocic kasy w tanie akcji Echo , Bo te twoje brednie o 2 zl to moze wlozyc miedzy bajki Andersena
Andy, to po ile brałeś te papierki "po taniości" ? Zaprawdę powiadam ci grubas kupi je od ciebie po 2,xx zł.
No prosze nastepny golodupiec , co nie zdazyl kupic akcji po taniosci i cos tam bredzi o 2 zl z hakiem zeby sobie moze kupil . Wiesz co bedziesz przeplacal ustaw dlugotermino w karnecie zlecenie na miesiac najlepiej od razy po 1 zeta to moze ktos ci odda Ha,ha. !!!!!!!!!
J.w. i gdzie twoja motywacja, jako akcjonariusza, do podtrzymywania kursu ???:-). Proszę Pana, tu jak pisał Leo, dział automacik i głową muru nie przebijesz.
A kolega z tym Leo to jacys bracia syjamscy jestescie czy co ,ze ''nadajecie'' na tych samych falach. Znalezli sie filozofy , wielkie mi odkrycie , automaty niszcza cala gielde , nie tylko krecia robote robia na Echo. Slepy jestes nie widac ,ze dzis caly rynek spada , a nawet ''grube'' spolki dzis ostro spadaja na dol . Kpic i wyszydzac z ludzi to mozesz w tej swojej ''koziej wolce "' wiesniaku jeden !!!!!!!!!
Kończąc wątek, tak jak pisałem nie ma szans na wzrosty i drobni tu nic nie poradzą, pieniądze z D nie wracają na echo i nie wrócą póki polityka spółki nie zmieni się. Pozdrawiam i wesołych świąt echowcom życzę.
Dnia 2018-12-20 o godz. 09:54 ~XXLL napisał(a): > A kolega z tym Leo to jacys bracia syjamscy jestescie czy co ,ze ''nadajecie'' na tych samych falach. Znalezli sie filozofy , wielkie mi odkrycie , automaty niszcza cala gielde , nie tylko krecia robote robia na Echo. Slepy jestes nie widac ,ze dzis caly rynek spada , a nawet ''grube'' spolki dzis ostro spadaja na dol . Kpic i wyszydzac z ludzi to mozesz w tej swojej ''koziej wolce "' wiesniaku jeden !!!!!!!!!
Nie kpię i nie wyszydzam, a obserwuję Echo od wielu lat. Tu dobrze już było (w 2015 i 2016). No i nie lubię naganiaczy-amatorów. Od 2016 r. kurs Spółki obsuwa się i nie mają tu znaczenia gorsze dni na szerokim rynku. Echo nawet jak rynek rósł to spadało. Porównaj sobie Echo do innych Spółek z branży w okresie dwóch lat wstecz. I nie mają tu znaczenie dywidendy. Po uwzględnieniu dywidend akcjonariusze są i tak w duże plecy. XXLL, jeśli wierzysz we wzrosty na Echo do przedstaw argumenty za wzrostami, a nie obrażaj innych forumowiczów. Argument, że teraz są tanie akcje, to nie jest argument bo akcje nie są tanie biorąc pod uwagę zadłużenie Spółki ( obligacje). Na horyzoncie nie widać skokowego wzrostu dochodów, a tylko to ruszyłoby kurs w górę.
I jeszcze jedno na koniec, w 2017 r. w najczarniejszych snach nikt nie wierzył w kurs poniżej 3,50 zł. Dzisiaj kurs 2,xx jest jak najbardziej realny, niestety ...