• Niestety Autor: ~Sławek [5.172.239.*]
    Komuś zależy żeby kurs był jeszcze niżej.Jeżeli dobrze widzę to na 6,40-6,50. powinna być obrona.Jak nie to spadamy poniżej 6 .
    Jaka jest wasza prognoza? Pzdr.
  • Re: Niestety Autor: ~Pkpk [31.0.36.*]
    Mysle, ze dalszy spadek jest poklosiem zmiany rekomendacji BOS z kupuj do trzymaj. Nie wiem czy to uzasadnili i jaka dali nowa cene docelowa, ale pare osob moglo to sklonic do sprzedazy.
    Trudno wyrokowac do ilu spadnie VIN, bo popyt jest bierny. Mysle, ze dopoki spolka nie poda komunikatu o nabyciu jakiegos znaczacego pakietu wierzytelnosci to mozemy dalej opadac. W pewnym momencie pewnie znajdzie sie wiekszy inwestor, ktory kupi dobra spolke za bezcen...
  • Re: Niestety Autor: ~Sławek [5.172.239.*]
    No właśnie o to chodzi że nie widać zainteresowanie ze strony jakiegoś większego gracza.Jedynie Trigon ale wszystko wskazuje na to że odpuścili sobie dobieranie. Uważam że masz rację , dopóki nie usłyszymy o zakupie wierzytelności ,będziemy spadać. Trzeba spokojnie czekać. Z drugiej strony powinno ciąć się straty a ja mam często "pecha" . Jak sprzedam żeby nie mieć większej straty to spółka rzuca jakieś dobre info i KLAPS. Dlatego od jakiegoś czasu , jeżeli posiadam w portfelu spółkę ,która wydaje się być fundamentalnie bez większego zarzutu, nie sprzedaje. Kupuje małymi pakietami aby mieć niższą średnią i tyle. Pzdr.
  • Re: Niestety Autor: ~Pkpk [31.0.36.*]
    Jesli nie jestes zmuszony sprzedawac i mozesz trzymac dlugoterminowo, odcinac dywidendy, to trzymaj. Po co Trigon kupowal? Zeby stracic? Cierpliwosci tylko trzeba. Ja patrze na inwestycje w perspektywie 3-5 lat. Zmieniam nastawienie tylko wtedy jak spolka znaczaco pogarsza swoje wyniki finansowe. Tu nie ma takiej sytuacji.
  • Re: Niestety Autor: ~Sławek [5.172.239.*]
    Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby sprzedawać. Tak jak wcześniej wspomniałem,małymi pakietami dokupuje.Zrobię większe zakupy jak sprzedam inna "klacz" ze swojej stajni.:):) Ale muszę jeszcze poczekać.
[x]
VINDEXUS 0,00% 11,10 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.