Komuś zależy żeby kurs był jeszcze niżej.Jeżeli dobrze widzę to na 6,40-6,50. powinna być obrona.Jak nie to spadamy poniżej 6 . Jaka jest wasza prognoza? Pzdr.
Mysle, ze dalszy spadek jest poklosiem zmiany rekomendacji BOS z kupuj do trzymaj. Nie wiem czy to uzasadnili i jaka dali nowa cene docelowa, ale pare osob moglo to sklonic do sprzedazy.
Trudno wyrokowac do ilu spadnie VIN, bo popyt jest bierny. Mysle, ze dopoki spolka nie poda komunikatu o nabyciu jakiegos znaczacego pakietu wierzytelnosci to mozemy dalej opadac. W pewnym momencie pewnie znajdzie sie wiekszy inwestor, ktory kupi dobra spolke za bezcen...
No właśnie o to chodzi że nie widać zainteresowanie ze strony jakiegoś większego gracza.Jedynie Trigon ale wszystko wskazuje na to że odpuścili sobie dobieranie. Uważam że masz rację , dopóki nie usłyszymy o zakupie wierzytelności ,będziemy spadać. Trzeba spokojnie czekać. Z drugiej strony powinno ciąć się straty a ja mam często "pecha" . Jak sprzedam żeby nie mieć większej straty to spółka rzuca jakieś dobre info i KLAPS. Dlatego od jakiegoś czasu , jeżeli posiadam w portfelu spółkę ,która wydaje się być fundamentalnie bez większego zarzutu, nie sprzedaje. Kupuje małymi pakietami aby mieć niższą średnią i tyle. Pzdr.
Jesli nie jestes zmuszony sprzedawac i mozesz trzymac dlugoterminowo, odcinac dywidendy, to trzymaj. Po co Trigon kupowal? Zeby stracic? Cierpliwosci tylko trzeba. Ja patrze na inwestycje w perspektywie 3-5 lat. Zmieniam nastawienie tylko wtedy jak spolka znaczaco pogarsza swoje wyniki finansowe. Tu nie ma takiej sytuacji.
Nawet mi przez myśl nie przeszło żeby sprzedawać. Tak jak wcześniej wspomniałem,małymi pakietami dokupuje.Zrobię większe zakupy jak sprzedam inna "klacz" ze swojej stajni.:):) Ale muszę jeszcze poczekać.