• pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~zdrowy [85.222.55.*]
    link 

jeszcze ten Trigon nam siedzi na ogonie, zarząd też mógłby wreszcie coś dać z siebie ekstra bo konserwatywnie to notowania idą w dół...
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~kkk [159.205.69.*]
    Powyższy wpis jest prywatną opinią autora .
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Pkpk [37.248.213.*]
    Ida w dol bo popyt jest znikomy i zupelnie pasywny. Nikomu nie zalezy na lepszej wycenie spolki - ani zarzadowi (maja wiekszosciowy udzial i nikt bez ich zgody nie przejmie firmy) ani Trigonowi (jak chca nadal zwiekszac zaangazowanie to dla nich lepiej jak bedzie taniej). Jedyne komu zalezy to takim jak my - drobnym inwestorom, ale najwyrazniej my juz kupilismy tyle ile chcielismy albo czekamy na jeszcze nizsze poziomy. I stad osuwanie pod wlasnym ciezarem - kto chce sprzedac musi wciaz szukac popytu na nizszych poziomach. Marazm kompletny... nie widac swiatla w tunelu...
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~WK_15PLN [89.64.53.*]
    Cała i jedyna nadzieja w sowitej dywidendzie. 30 groszy mamy jak w banku, ale może główny właściciel (pan KUCHNO) pokaże, że potrafi zaszaleć i wypłaci wszystkim złotówencję. Człek już po kopie, więc chyba wypadałoby powoli zacząć konsumować to, na co zapracowało się przez kilkadziesiąt lat. No chyba, że się mylę ...
    A tak poza tym to jesteśmy (tu i na innych frontach akcyjnych) w czarnej d.... Skup akcji własnych - mało prawdopodobny, wezwanie do sprzedaży i odsprzedaż komuś innemu również. Z rozwiązań systemowych też nie liczyłbym na reaktywację OFE. Coś tam było pomrukiwane o programach pracowniczych, ale to jakby ucichło.
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~mike [93.159.8.*]
    powinni przychody poprawić bo te spadki trochę straszą
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: purple_haze [185.180.49.*]
    ten link to gniot, dotyczytałem tylko do:
    "niemniej warto zwrócić uwagę na spadek przychodów w III kwartale do 11,8 mln zł z 15,4 mln zł w analogicznym okresie przed rokiem (...) Taki wynik to pochodna polityki zarządu GPW Vindexus"

Nie, pseudoanalityku, taki wynik to pochodna zmian w sposobie księgowania przychodów, przy zachowaniu tych samych zasad księgowości przychody znacząco wzrosły. A przyczyna spadków to bessa na giełdzie, chociaż fundamentalnie też za dużo powodów do wzrostów nie było, bo mieliśmy duży one-off w II kwartale na aktualizację danych dłużników, wzrost kosztów pracowniczych i usług obcych, oraz stagnacja w przychodach w III kwartale a także brak zakupów nowych znacznych pakietów wierzytelności.
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Pkpk [31.0.34.*]
    Gadacie i gadacie zamiast kupowac skoro wierzycie w spolke! Dopoki nie bedziecie miec choc 0.1% udzialow w tej spolce to nie piszcie tych pozytywnych postow tylko klikajcie zlecenia zakupu
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Sławek [37.248.158.*]
    Dokładnie.Brać nie marudzić.Dokupiłem dzisiaj 500 szt. Dokupię kolejne pakieciki po sprzedaży innego waloru ( ale muszę jeszcze chwilkę poczekać aż cena dojdzie do założonych poziomów ) PZDR.
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Pkpk [31.0.34.*]
    Brawo Ty! No i ktos sie jeszcze zmobilizowal i kupil 1800 na fixingu. Ale dalej nadal jest ukryte ustawione. Ciekawe kto i ile ma jeszcze do wyrzucenia. Kruk dzis ladnie poszybowal. Moze poprawi sie sentyment do calej branzy...
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Slawek [37.47.220.*]
    Na to liczę. Marazm zagościł u nas bardzo mocno. Choć na ostatnich sesjach widoczna jest poprawa. Ciężko na VIN sprzedawać i kupować bo mamy strasznie małe obroty. Ale trzymam kciuki że to się choć trochę zmieni. Pzdr.
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Dedalus [5.173.232.*]
    Ja dokupilem 1k na fixingu. 800 sztuk od kogoś innego. Faktycznie jest ukryta sprzedaż, bo przedwczoraj wziąłem 2k i kurs się nie ruszył, choć w arkuszu było poniżej 1k wystawione.
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Pkpk [5.172.232.*]
    No to ponad polowe obrotu dzisiaj zrobil Dedalus ze Slawkiem. Jak juz macie spore pakiety to moze wybierzemy sie na kolejne walne zgromadzenie ? : - )
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Dedalus [92.193.164.*]
    Do czerwca mogę już nie mieć akcji. :) zamierzam zrobić sobie przerwę w inwestowaniu a później może poćwiczyć spekulacje. Trzymam Vindexusa od 2013 roku. Jest najdłużej w moim portfelu. To jest spółka na lata, szkoda tylko, ze trafiliśmy teraz na bessę i kosztuje 30% mniej niż półtora roku temu. Powinna kosztować 30% więcej niż wtedy. :)
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Sławek [37.248.157.*]
    Ja za malutki jestem na walne ale oczywiście możemy połączyć siły. Tylko po co? Spółka ma się dobrze,zawsze są jakieś upadki i wzloty. PZDR
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Pkpk [31.0.127.*]
    Nikt nie jest za maly na walne o ile ma choc jedna akcje. Spolka ma sie dobrze, ale mozna sie przejechac, popytac, posluchac, no i przede wszystkim poznac takich lojalnych inwestorow jak Wy!
  • Re: pasywny rozwój Vindexusa - link Autor: ~Slawek [5.173.184.*]
    No musze przyznać Ci rację. Poznać, porozmawiać, wymienić poglądy na temat inwestowania na naszej giełdzie... BEZCENNE.
[x]
VINDEXUS 0,00% 14,35 2026-05-29 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.