Ida w dol bo popyt jest znikomy i zupelnie pasywny. Nikomu nie zalezy na lepszej wycenie spolki - ani zarzadowi (maja wiekszosciowy udzial i nikt bez ich zgody nie przejmie firmy) ani Trigonowi (jak chca nadal zwiekszac zaangazowanie to dla nich lepiej jak bedzie taniej). Jedyne komu zalezy to takim jak my - drobnym inwestorom, ale najwyrazniej my juz kupilismy tyle ile chcielismy albo czekamy na jeszcze nizsze poziomy. I stad osuwanie pod wlasnym ciezarem - kto chce sprzedac musi wciaz szukac popytu na nizszych poziomach. Marazm kompletny... nie widac swiatla w tunelu...
Cała i jedyna nadzieja w sowitej dywidendzie. 30 groszy mamy jak w banku, ale może główny właściciel (pan KUCHNO) pokaże, że potrafi zaszaleć i wypłaci wszystkim złotówencję. Człek już po kopie, więc chyba wypadałoby powoli zacząć konsumować to, na co zapracowało się przez kilkadziesiąt lat. No chyba, że się mylę ... A tak poza tym to jesteśmy (tu i na innych frontach akcyjnych) w czarnej d.... Skup akcji własnych - mało prawdopodobny, wezwanie do sprzedaży i odsprzedaż komuś innemu również. Z rozwiązań systemowych też nie liczyłbym na reaktywację OFE. Coś tam było pomrukiwane o programach pracowniczych, ale to jakby ucichło.
ten link to gniot, dotyczytałem tylko do: "niemniej warto zwrócić uwagę na spadek przychodów w III kwartale do 11,8 mln zł z 15,4 mln zł w analogicznym okresie przed rokiem (...) Taki wynik to pochodna polityki zarządu GPW Vindexus"
Nie, pseudoanalityku, taki wynik to pochodna zmian w sposobie księgowania przychodów, przy zachowaniu tych samych zasad księgowości przychody znacząco wzrosły. A przyczyna spadków to bessa na giełdzie, chociaż fundamentalnie też za dużo powodów do wzrostów nie było, bo mieliśmy duży one-off w II kwartale na aktualizację danych dłużników, wzrost kosztów pracowniczych i usług obcych, oraz stagnacja w przychodach w III kwartale a także brak zakupów nowych znacznych pakietów wierzytelności.
Gadacie i gadacie zamiast kupowac skoro wierzycie w spolke! Dopoki nie bedziecie miec choc 0.1% udzialow w tej spolce to nie piszcie tych pozytywnych postow tylko klikajcie zlecenia zakupu
Dokładnie.Brać nie marudzić.Dokupiłem dzisiaj 500 szt. Dokupię kolejne pakieciki po sprzedaży innego waloru ( ale muszę jeszcze chwilkę poczekać aż cena dojdzie do założonych poziomów ) PZDR.
Brawo Ty! No i ktos sie jeszcze zmobilizowal i kupil 1800 na fixingu. Ale dalej nadal jest ukryte ustawione. Ciekawe kto i ile ma jeszcze do wyrzucenia. Kruk dzis ladnie poszybowal. Moze poprawi sie sentyment do calej branzy...
Na to liczę. Marazm zagościł u nas bardzo mocno. Choć na ostatnich sesjach widoczna jest poprawa. Ciężko na VIN sprzedawać i kupować bo mamy strasznie małe obroty. Ale trzymam kciuki że to się choć trochę zmieni. Pzdr.
Ja dokupilem 1k na fixingu. 800 sztuk od kogoś innego. Faktycznie jest ukryta sprzedaż, bo przedwczoraj wziąłem 2k i kurs się nie ruszył, choć w arkuszu było poniżej 1k wystawione.
Do czerwca mogę już nie mieć akcji. :) zamierzam zrobić sobie przerwę w inwestowaniu a później może poćwiczyć spekulacje. Trzymam Vindexusa od 2013 roku. Jest najdłużej w moim portfelu. To jest spółka na lata, szkoda tylko, ze trafiliśmy teraz na bessę i kosztuje 30% mniej niż półtora roku temu. Powinna kosztować 30% więcej niż wtedy. :)
Nikt nie jest za maly na walne o ile ma choc jedna akcje. Spolka ma sie dobrze, ale mozna sie przejechac, popytac, posluchac, no i przede wszystkim poznac takich lojalnych inwestorow jak Wy!