• Naganiacze wylezli Autor: ~Brakpopytu [5.173.56.*]
    Czyli pora sprzedawać pierwsze palto kupione dość tanio
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Minifund [37.47.121.*]
    Jakieś inne ip masz...
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Kajtek [5.173.184.*]
    To pójdzie bokiem teraz kilka dni jakoś tak czuje. Nasz kursowy wczoraj zakładał blokady od dołu i od góry
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Arthurius [37.47.33.*]
    Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go skubnąć.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~brakpopytu [31.0.125.*]
    mowilem..

• Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Arthurius [89.72.222.*]
    Nie interesują mnie nędzne srebrniki. Wole poczekać na denary.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Stary_inwestor [37.248.166.*]
    Dlatego że jak nie będzie infa o nowej grze będzie tutaj 10zł za duże ryzyko... Są inne perły TSG... Ultimate może być większy zarobek w najbliższym czasie...
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Arthurius [195.182.49.*]
    Przed wybiciem trzeba sprawdzić, czy już nie ma chętnych do sypania.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Brakpopytu [5.172.234.*]
    Sprawdzaj :)
    Osobiście uważam że sa.
    Przy tych obrotach jak zastygaja to jest problem
    Czyli nadal brak popytu, zobaczymy co z podażą.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Stary_inwestor [31.0.32.*]
    Pisałem będzie zjazd... Kupcie Ultimate możliwe info..
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Arthurius [89.72.222.*]
    Dzięki, ale nie interesuje mnie zarobek max kilkunastu - kilkudziesięciu %. Tutaj będzie kilkaset %. Poczekam. Jestem typem gracza, który kupuje na spadkach i sprzedaje na wzrostach. Dzisiaj np kupiłem Delko i Odlewnie Polskie. CFG pilnie obserwuje i dobieram, ponieważ wystrzał tutaj będzie potężny.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Brakpopytu [5.172.239.*]
    No chyba Sternik ustalił gdzie zmierzamy. Technicznie to wygląda źle
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~czepialski [83.0.206.*]
    A możesz powiedzieć co konkretnie technicznie niepokojącego widzisz na wykresie CFG?
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~olo [89.230.229.*]
    Powrót kursu na wyższe poziomy może nastąpić. Technicznie patrzę na SMA 15,30,45 czyli te linie z wykresu. Widać przy spadkach z sierpniajak z góry czerwona linia (SMA 15) przecina pozostałe dwie linie SMA 30 i SMA 45. Teraz mamy sytuację, która prawdopodobnie skończy się przecięciem SMA 15 od dołu SMA 30 i 45 co prognozuje wzrost. link
    Bo ja technicznie widzę to w zupełnie odmiennych barwach. Od razu zaznaczę, że nie jestem przekonany czy analiza techniczna znajdzie tu prawidłowe zastosowanie z racji niskiej płynności i małej popularności spółki, ale jeśli mamy analizować sytuację na wykresie pod względem techniki to proszę bardzo:
    1) w dniu 7.XII pierwszy raz w cenach zamknięcia cena przecięła spadkową linie prowadzoną po szczytach od 14.IX (4 punkty styczne, duża wiarygodność linii trendu). Tak samo ze średnią kroczącą SMA26, do tej pory każde jej naruszenie kończyło się niepowodzeniem.
    2) zarówno w ciągu całego ruchu spadkowego jak i w ostatniej jego fazie (od lokalnego szczytu z 10.XII) obserwujemy malejące słupki wolumenu
    3) pozytywne dywergencje na wskaźnikach RSI oraz MACD
    4) linia ADX znajduje się na niskich poziomach, co wskazuje na wytracenie impetu trendu spadkowego. Linia kierunkowa +DI przebiła od dołu linię -DI, co wskazuje na możliwe odwrócenie trendu na wzrostowy. Dla potwierdzenia czekamy na wzrost linii ADX z niskich poziomów przy dalszym oddalaniu się kierunkowej dodatniej od ujemnej.
    5) na wykresie można doszukiwać się jeszcze wciąż hipotetycznej formacji odwrócenia trendu oRGR z w pełni ukształtowanym już lewym ramieniem i głową. Spadek z ostatnich kilku dni po wybiciu może być tworzonym właśnie prawym ramieniem formacji, a ewentualne przekroczenie lekko opadającej linii szyi w okolicach 15.30zł może skutkować zwyżką do okolic 21zł wynikającą z rozpiętości formacji.
    Tyle mówi mi technika. I bynajmniej nie są to złe perspektywy.
    link

Dokładnie. Jeśli ktoś patrzy na technikę (ja w przypadku mniej płynnych spółek w ogóle jej nie uwzględniam) to mamy klasyczny ruch powrotowy przed dalszymi zwyżkami. Inaczej mówiąc, ci co kupili w okolicach i poniżej 12 zł, zadowolili się marnym zyskiem, sprzedali i poszli gdzie indziej, lub tez naganiają na kółeczko.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Kajtek [94.254.248.*]
    Wyglada na to ze kreski narysowane przez Czepialskiego są aktualne nadal - formacja odwróconego rgr nadal możliwa, dzięki Panowie za dwie ciekawe analizy techniczne
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Brakpopytu [5.173.48.*]
    No i jak tam formacja?,
    Widocznie moje kreski maja silniejsza siłę przekazu
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Mck [5.173.248.*]
    Kreski kreskami, a tu dzisiaj po prostu swiezutkie akcje od funduszu po 12 pln sztuka.
    Nie wiem czy wiesz, ale formacje na wykresie w interwale dziennym nie tworzą się w ciągu jednego dnia. Założenia odwróconego RGR wciąż są aktualne.
    Ale chętnie poznam Twoją analizę, podziel się swoimi kreskami.
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~Brakpopytu [5.173.49.*]
    Jeszcze będą testować 10zl.
    Dlatego nie tykam akcji. Mam to co mam i trzymam ale nie odbieram.
    Dobrałem vivid do kolekcji. I chyba jeszcze trochę tam podbiorę
  • Re: Naganiacze wylezli Autor: ~czosnek20 [83.238.224.*]
    Napisz Brakpopytu jak widzisz VIVID w przyszlym roku .
[x]
CFG -5,75% 1,64 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.