• Przecież to koniec... Autor: ~rafal [109.173.213.*]
    Przecież to już koniec. Spółka upadnie. O jakich 10 zł za akcję wy piszecie? nasprzedawali obligacji za około 20 milionów. Nie mają z czego spłacać. Pieniędzy oczywiście nie ma. Prezes w więzieniu. Tutaj już nikt nie zobaczy ani złotówki.
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Uni [188.146.225.*]
    Coś Ty ? Tak długo do tego dochodziliście ?
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Baca [83.26.196.*]
    Nie macie papierków gołodupcy , to po jakiego grzyba siedzicie na tym forum i piszecie bzdety , widać ,że nie macie pojęcia o czym piszecie i tyle. Więc pa , pa !!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~kepi [95.49.138.*]
    Baco, masz akcje czy obligacje? A może to i to?
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Loyd [95.160.159.*]
    Dnia 2018-12-09 o godz. 11:53 ~kepi napisał(a):
    > Baco, masz akcje czy obligacje? A może to i to?

Baca ma akcje niejakiego Loyda od co najmniej 2ch lat i tam to samo pisze, ha ha ha
    akcje zawieszone jak tutaj, przekręt w papierach, obligacje niespłacone a Baca nawija makaron o mega otwarciu, które nigdy nie nastąpi, ha ha haaaaa
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.159.186.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Usuwaj , usuwaj ... pajacować na forum każdy może , tylko do czasu.....a o moje finanse się nie martw. Na work robi sie teraz kasę. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Uni [188.146.192.*]
    Kiedy pińć zetali ?
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~kepi [95.49.99.*]
    Niestety dopiero 29 lutego
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~JimMorrison [188.146.47.*]
    This is the end, my only friend, the end
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Uni [188.146.161.*]
    Jaka piękna katastrofa
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.230.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Rafal [188.146.230.*]
    Nie mam akcji, obligacji tez nie. Rynek obligacji śledzę od dłuższego czasu, dlatego ośmieliłem się wejść na to forum i napisać wprost co będzie z tą spółką. Przejrzałem forum i przeczytałem komentarze samych ,,otępiałych” akcjonariuszy, którzy ciagle myślą ze cokolwiek zarobią. Mój głos jest tutaj chyba jedyny obiektywny. To koniec. Notowań nikt nie odwiesi. Najpierw układ. To potrwa około roku. Państwo nie odda VAT firmie, której prezes siedzi na ławie oskarżonych w takim towarzystwie. Ciekawe, ze nikt z obligotsriuszy serii C i D się tutaj nie udziela. Wstydzą się , ze ulokowali pieniądze w spółkę która skazana była na porażkę. Celem emisji było m.in spłacenie obligacji wcześniejszych serii. Takich papierów się nie kupuje. A kto je sprzedawał? Noble Securities...
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~panda [83.238.152.*]
    Chłopie ocknij się póki nie jest za późno. IP nie ukryjesz i kazdy wiem kim jesteś na ta tym forum. :D Dziecko zaakceptuj w końcu stratę na tej spółce i idź dalej.
    " Takich papierów się nie kupuje" Tez prawda. Ty jako wytrawny zinwestor i znawca giełdy kupujesz jakieś dziwactwa vabun.

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-bedzie-4zl-do-konca-roku,30071865.html
    I w ogóle to dziecko rafałku polecam Ci słownik jeżyka polskiego.

https://www.bankier.pl/forum/temat_duzo-mozna-stracic-kupujac-po-tej-cenie,30147509.html
    Niestety obawiam się, że Rafał to niekoniecznie ten gość od Vabun i Polimexu. Wpisz swój IP w google + "bankier", to się zdziwisz jak ja, gdy to zrobiłem ze swoim adresem. Niestety jak nie masz stałego IP, to trzy oktety bez dodatkowych danych od operatora są psu na budę, choć może tu akurat trafiłeś. Kto wie?
    Słownik jeżyka mnie rozbawił :)
    to on, stylu miernego pisania nie da się zmienić :D
    Dlatego nie wykluczam, że to ta sama osoba. Nie śledzę już od dawna wątku Polimexu (wyskoczyłem w okolicy dychacza) a czegoś, pod czym podpisuje się RM, to bym nie tknął kijem.
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Rafal [109.173.148.*]
    Kim jestem na tym forum? Jaki vabum? Skąd w Was tyle złości ? Ja tylko zastanawiam się nad jednym. Z Unifidem jest jak z Getbackiem tylko w mikroskali. Prezesi siedzą, kreatywna księgowość, zyski kilkadziesiąt razy niższe od zadłużenia, nawet ,,podobny” podmiot rozprowadzający obligacje... a na forum sami optymiści! Ciekawe zjawisko psychologiczne tutaj zachodzi. Dlaczego tak wierzycie, ze będzie dobrze? Poprosze o merytoryczne odpowiedzi. P.s nie jestem żadnym znawcą, nie mam wykształcenia związanego z finansami. Nigdy na forum Bankiera nie pisałem. To moje pierwsze posty.
    Przepraszam też za styl mojego miernego pisania. Widzę, że tutaj sami wrażliwi poloniści przebywają.
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Ghj [5.173.64.*]
    Gdybyś miał stracić oszczędności życia też byś się denerwowal.
    Poslanca złej wiadomości kiedyś się usmiercalo także dobrze że żyjemy w 21 wieku
    Jakiej złej wiadomości? Tutaj wszyscy niczym Steve Jobs kreują pole zakrzywionej rzeczywistosci. Ani jednego głosu o kolej katastrofie, kolejnym przewale, straconych oszczędnościach itp. Owszem inwestorów jest chyba około 300, to niewiele w stosunku do np. Getback, jednak ani jednego głosu piętnującego zarząd i działalność Unified. To jest niezwykle
    co cie tak boli? Nawet jak się kreuje rzeczywistość to nikogo się nie nagoni na zakup bo obrót jest zawieszony. :D Ochłoń dziecko, bo dobrze wiemy w jakim celu się tutaj pojawiłeś. Na giełdzie nie ma dobrych wujków co to sobie biegają po forum i ostrzegają.
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Rafal [109.173.213.*]
    Ja naganiam na zakup? Następny się znalazł. Współczuje wam straty. Jeszcze raz zapytam. Skąd w Was ten optymizm? Nigdzie indziej w przypadku bankructwa spółki nie spotykany! Nikogo nie oceniam i nie naganiam na zakup. UF upadło. To już koniec ich działalności. Na jakiej podstawie sądzicie ze spółka z tego wyjdzie? Układ nie dojdzie do skutku. Nikt nie zgodzi się na cenę 6 zł za akcje. Z prostej przyczyny. Te 20 milionów nie trafiło do ludzi którzy całe swoje oszczędności wpakowali w UF. Co najwyżej kilka procent. Będą walczyć o Wszytko albo nic. Kurator Tatara który został wybrany był jednym z kandydatów w sprawie Getback. Przegrał z wiadomych przyczyn. On bedzie realizował wole obligow. A obligi powiedzą 70 proc spłaty, 30 na akcje za 1 zł. Jeszcze raz pytam... skąd w Was ten ,,chory” optymizm? Nigdzie indziej nie spotykany. Spółka utopiona, obrót zawieszony, pralnia pieniędzy w na forum bajki o odwieszeniu i cenie akcji za 10zl. Jeszcze raz proszę o merytoryczna odpowiedz. Nie obrażajcie mnie, nie czepiajcie gramatyki, nie straszcie średniowiecznymi tradycjami. Na jakiej podstawie sądzicie, ze będzie dobrze? P.s ile Panda jesteś w plecy?
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Rafal [109.173.213.*]
    Cały czas piszecie o moim celu tutaj. Jaki jest mój cel? Tego tez chętnie się dowiem bo nie szczerze nie rozumiem...
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~panda [31.11.214.*]
    szkoda mi cie dziecko. Chociaż w sumie nie, w końcu nic dla mnie nie znaczysz :D
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Po co się podniecać i odpowiadać gołodupcom bez papierków ? , lepiej poczekać na infa ze spółki o układzie !!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Przecież to koniec... Autor: ~Login [5.172.237.*]
    Dnia 2018-12-08 o godz. 17:55 ~rafal napisał(a):
    > Przecież to już koniec. Spółka upadnie. O jakich 10 zł za akcję wy piszecie? nasprzedawali obligacji za około 20 milionów. Nie mają z czego spłacać. Pieniędzy oczywiście nie ma. Prezes w więzieniu. Tutaj już nikt nie zobaczy ani złotówki.

taka prawda ale trudno się z tym pogodzić.
[x]
UNIFIED -14,81% 0,16 2026-05-15 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.