• Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Sympatyk [5.173.184.*]
    To był jeden z lepszych zakupów.
    I pytanie.
    Czy są jakieś przesłanki do tego aby akcje kosztowały mniej niż 2 zł.

pozdro.

• Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ciupek [195.191.163.*]
    Wyprzedziłeś mnie. Musiałem kupić troszkę wyżej, ale to i tak taniocha
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Qimax177 [107.178.46.*]
    Teraz albo to padnie i nie miałem rację albo pojawi się za jakiś czas kolegą który to dokończy .Inaczej być nie mogło skoro poubierali na górce a główni akcjonariusze nie uciekli.Zobaczymy gdzie to zjedzie nie pali mi się bessa jest.
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Qlimax177 [107.178.46.*]
    Wesołych spokojnych świąt :)
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Grubasek [188.146.14.*]
    Kurde to ja przepłaciłem wziąłem za 83, jeleń że mnie
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Qlimax177 [84.10.81.*]
    Dokupisz taniej , bądź cierpliwy.
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Grubasek [188.146.14.*]
    No właśnie widzę , wziąłem w aplikacji z telefonu bez analizy, kurcze
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Grubasek [188.147.107.*]
    Czy to odbije jeszcze?
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Waterloo [188.146.160.*]
    Bez badan, bez prezesa, z długami. Sam sobie odpowiedz. Sprzedawałem to po 0.98 i kpili, że tanio. Fakt, bo kupowałem za ponad 2 złote. A teraz jak jest?
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Grubasek [146.119.114.*]
    no widzę ,właśnie a stare porzekadło mówi nie łap spadających noży...Waterloo a Ty to przypadkiem na tpe nie siedziałeś swojego czasu?albo kpx bo Cię skądś kojarzę
    pozdrawiam
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Waterloo [89.64.46.*]
    Hej, tak, na tpe siedzę dalej, bo mam te akcje na longa i kiedyś doczekam się dywidendy :) Tych akcji nie sprzedaję, mam je na długo.

Ogólnie ten rok mimo pewnych stop był dla mnie dobry, bo zarobiłem trochę na gamingu. Siedzę jeszcze na biotechnologicznych - glg to była wtopa, ale Celon to na przykład fajna spółka. Miałem jeszcze Master PHARMA - sprezdałem z ładnym zyskiem.
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~laptopatrowicza [31.183.214.*]
    Dnia 2018-12-07 o godz. 09:38 ~Sympatyk napisał(a):
    > To był jeden z lepszych zakupów.
    I pytanie.
    Czy są jakieś przesłanki do tego aby akcje kosztowały mniej niż 2 zł.

pozdro.

~Sympatyk
    Nadal tak twierdzisz ? bo już są po 0,65

pozdro

• Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Sympatyk [5.173.89.*]
    Dnia 2018-12-13 o godz. 00:20 ~laptopatrowicza napisał(a):
    > Dnia 2018-12-07 o godz. 09:38 ~Sympatyk napisał(a):
    > > To był jeden z lepszych zakupów.
    > I pytanie.
    > Czy są jakieś przesłanki do tego aby akcje kosztowały mniej niż 2 zł.
    >
    > pozdro.
    >
    > ~Sympatyk
    > Nadal tak twierdzisz ? bo już są po 0,65
    >
    > pozdro
    >

Tak. Nadal tak twierdzę. Mają trudności to fakt, ale w obecnym czasie kto ich nie ma?

Że ten rok jest szczególnie ciężki nie tylko dla nich każdy widzi.
    Tutaj rozchodzi się o miliony dolarów w przyszłości. Wystarczy poczytać na ten temat.
    Zagłębić się w temat związany z samą korzyścią płynącą z wprowadzenia tego leku na rynek.
    Jedno jest pewne, na lek mają patent, a to oznacza, że zawsze mogą go sprzedać i pokryć zobowiązania.
    Mają też nowe projekty nad którymi pracują.
    Może zbyt ryzykownie podeszli do tematu samodzielnego wprowadzenia leku na rynek poprzez badania kliniczne i wybór producenta.
    Czas pokaże. Jeszcze raz nadmienię, że jest to spółka córka GLG PHARMA LLC i większość decyzji zapada w ameryce.
    Nie sądzę , aby pan R.Gabriel i H. Gomez odstąpili od projektu który już teraz jest wart kilkanaście milionów dolarów.
    Zakadam, że po jakimś czasie wszystko się wyjaśni i wróci do normy.
    A jak nie, to machnę na to ręką. Takie jest ryzyko giełdy.

Pozdro.

• Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~laptopatrowicza [31.183.214.*]
    Dnia 2018-12-13 o godz. 08:43 ~Sympatyk napisał(a):
    > Dnia 2018-12-13 o godz. 00:20 ~laptopatrowicza napisał(a):
    > > Dnia 2018-12-07 o godz. 09:38 ~Sympatyk napisał(a):
    > > > To był jeden z lepszych zakupów.
    > > I pytanie.
    > > Czy są jakieś przesłanki do tego aby akcje kosztowały mniej niż 2 zł.
    > >
    > > pozdro.
    > >
    > > ~Sympatyk
    > > Nadal tak twierdzisz ? bo już są po 0,65
    > >
    > > pozdro
    > >
    >
    > Tak. Nadal tak twierdzę. Mają trudności to fakt, ale w obecnym czasie kto ich nie ma?
    > >
    > Że ten rok jest szczególnie ciężki nie tylko dla nich każdy widzi.
    > Tutaj rozchodzi się o miliony dolarów w przyszłości. Wystarczy poczytać na ten temat.
    > Zagłębić się w temat związany z samą korzyścią płynącą z wprowadzenia tego leku na rynek.
    > Jedno jest pewne, na lek mają patent, a to oznacza, że zawsze mogą go sprzedać i pokryć zobowiązania.
    > Mają też nowe projekty nad którymi pracują.
    > Może zbyt ryzykownie podeszli do tematu samodzielnego wprowadzenia leku na rynek poprzez badania kliniczne i wybór producenta.
    > Czas pokaże. Jeszcze raz nadmienię, że jest to spółka córka GLG PHARMA LLC i większość decyzji zapada w ameryce.
    > Nie sądzę , aby pan R.Gabriel i H. Gomez odstąpili od projektu który już teraz jest wart kilkanaście milionów dolarów.
    > Zakadam, że po jakimś czasie wszystko się wyjaśni i wróci do normy.
    > A jak nie, to machnę na to ręką. Takie jest ryzyko giełdy.
    >
    > Pozdro.
    >

To OK , zobaczyłem Twój wpis przypadkowo jak już był kurs niski . Wydawało mi się , że może sie nieco "przeliczyłeś " i jednoczęśnie "obśmiałeś " ze sprzedającego więc pytanie było nieco "wyhamowujące " Mogło nawet spezsyc ( z tym sie liczyłem ) Ale sympatyzuję z osobami które sa konsekentne w swoich decyzjach ! Przyznaję , że nie przyglądam sie tej spółce i nie będę w nią wchodził , więc nie chodziło mi o toi byś mnie przekonał . Podoba mi się też racjonalne podejście - "czas pokaże " . Niektórzy bywają bardzo zadufani w swoich prognozach
    Mam nadzieję , że niezirytuje Cie to , że zapytałem o to mimochodem , bo pomimo że ja tu nie wchodzę , będą inni , którzy byc może przeczytają te korespondencje - to będą juz znali Twoje zdanie

pozdro
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~ccc [89.171.200.*]
    hahaha..no lepszej ściemy jeszcze nie czytałem..laptop
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Eszkebareszke [89.11.216.*]
    Na ta chwile nie wyglada to kolorowo, ale jezeli chodzi tylko o pieniadze,to moze prywatny inwestor rozwiaze nasz problem.
    Zakladajac ze rezygnacja prezesa i przerwane badania spowodowane byly tylko zaleglymi platnosciami, wszystko powinno sie ustabilizowac za jakis czas. Ludzie sie pozbywali akcji w ostatnich tyg., ale ktos to kupowal i nadal kupuje....
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Slim [188.146.169.*]
    Wytlumaczcie mi jak to jest, że skoro nie splacili weksla a nie mają kasy na pokrycie badań? Oni działają gorzej niż zwykle godpodarstwo domowe które rozkłada wydatki by przeżyć miesiąc do końca....pytanie dlaczego ncbir nie placil zaliczek, może chodzić o grubszy problem, ciekawe czy glg llc nie cofnie licencji i zwinie się z Polski ....albo bedzie wszystko ok i po prostu wyleszczyli ludzi, w tym mnie.....
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Slim [188.146.169.*]
    Ostatnie 500 tys dostali z ncbr w lutym, a minął caly rok, ciekawe czy po prostu ncbr nie odrzucil kolejnego wniosku.... tylko 500 tys przez caly rok....to jak tu ma byc dobrze...
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Sympatyk [5.173.89.*]
    Dnia 2018-12-15 o godz. 15:01 ~Slim napisał(a):
    > Wytlumaczcie mi jak to jest, że skoro nie splacili weksla a nie mają kasy na pokrycie badań? Oni działają gorzej niż zwykle godpodarstwo domowe które rozkłada wydatki by przeżyć miesiąc do końca....pytanie dlaczego ncbir nie placil zaliczek, może chodzić o grubszy problem, ciekawe czy glg llc nie cofnie licencji i zwinie się z Polski ....albo bedzie wszystko ok i po prostu wyleszczyli ludzi, w tym mnie.....

Poskładajmy to wszystko do kupy.

Appollo z Grodziska Mazowieckiego to spółka córka Apollo Capital LLC z siedzibą w Pinellas Park na Florydzie w USA, która uczestniczy w wielu przekazaniach spółek firmom amerykańskim.
    Taką spółką między innymi jest dawna M10, a obecna GLG Pharma sa.
    Nigdzie wcześniej nie spotkałem nic na temat jakiegoś weksla.
    Między innymi:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/M10-ustalila-szczegoly-odwrotnego-przejecia-przez-spolke-GLE-3388516.html

Apollo przekazało dług z weksla do Perma-Fix Medical S.A., która jest częścią innej amerykańskiej spółki
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/APOLLO-CAPITAL-S-A-Informacja-o-umowach-zawartych-przez-Emitenta-7602320.html
    Pytanie dlaczego zgodzili się na takie przyjęcie?
    Czym zajmuje się Perma-Fix Medical S.A. mamy tutaj:
    http://www.medical-isotope.com
    Jak dla mnie wszystko kręci się wokół decyzji jakie zapadają w stanach.
    Nie wiem dlaczego sytuacja w GLG zmieniła się tak raptownie, ale uważam, że jest to jakiś okres przejściowy.
    Być może są to zagrywki związane z przejęciem dalszych badań, czy zmuszeniem GLG do sprzedaży patentu?
    Gdyby dotyczyło to samego leku n.p. jego nie skuteczności w badaniach to portale medyczne huczały by od informacji.
    Nie sądze aby ktoś podejmował kroki zmierzające do upadku nowo postałej spółki córki jaką jest GLG Pharma sa.
    Myślę, że posiadacze akcji oczekują teraz na informacje ze spółki o walnym zgromadzeniu i o określeniu jej dalszych losów,
    Wyborze nowego prezesa, wyjaśnieniu dalszego dofinansowania z NCBiR i możliwości innej formy dofinansowania badań.
    Gdyby wisiało coś złego nad spółką nikt nie kupowałby akcji nawet po obecnej cenie.
    Z obrotu akcji wynika, że dzieje się to tylko w ramach free float.
    Może zaniżenie kursu jest też podyktowane chęcią wykazania odpisów od podatku VAT?
    Zobaczymy co przyniesie nowy rok.

pozdro.

Slim, i tak sobie myślę, że to Twoje wyjście z GLG Pharmy spowodowało zaniżenie kursu i ten wodospad.
    Czy zrobiłeś dobrze, zobaczymy.
    Nie wiem, czy obecne pisanie pod spadki coś zmieni. Jedna dobra informacja ze strony spółki spowoduje powrót wzrostu ceny akcji.
    A czy wogóle dzieje się coś złego?

pozdro.

• Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Slim [188.147.100.*]
    Nie piszę pod spadki bo napisalem, ze byc może źle zrobiłem, natomiast faktem obiektywnym jest to, że jak mozna bylo doprowadzic do takiej historii, szkoda ze nie bylem mądry i nie zauwazylem, ze tu nic dobrego nie bylobod wakacji i mozna bylo wyjsc przy 1,6
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78.do ~Sympatyk Autor: ~Slim [188.147.100.*]
    Nie dzieje się nic złego? Nikt nie prowadzi badań i to nic zlego, to wstyd......kompromitacja
    Dnia 2018-12-16 o godz. 10:38 ~Slim napisał(a):
    > Nie dzieje się nic złego? Nikt nie prowadzi badań i to nic zlego, to wstyd......kompromitacja

Dokąd się czegoś konkretnego nie dowiemy o przyczynie takiej sytuacji, można to różnie interpretować.
    Ja jestem optymistą a poza tym jak tutaj stracę, to gdzieś tam zyskam. Ważne aby być na plusie.

pozdro.
    Moze tak będzie jak piszesz moze to rodzaj szantazu by apollo odpuscil, coz wroce najwyzej po 1 zl
    A technicznie uważam ze aby zmienić trend musi spaść na 0'4
  • Re: Podziękowania dla tego co sprzedał akcje po 0,78. Autor: ~Grubasek [37.248.158.*]
    Ja siedzę jeszcze na tbull i biotech mam jedną fajną spółkę do tpe IE miałem cierpliwości
[x]
GLGPHARMA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.