Nie jestem prawnikiem ale moim zdaniem nie jest to żadne ogłoszenie upadłości. Sąd ustanowił Tymczasowego Nadzorcę Sądowego aby odzyskać jedną konkretną wierzytelność z majątku. Sąd uczynił to na wniosek wierzyciela o ogłoszenie upadłości. Do ogłoszenia upadłości, jak rozumiem Sąd się nie przychylił. Samo określenie Tymczasowy Nadzorca daje do zrozumienia ze ta funkcja będzie pełniona jedynie tymczasowo do odzyskania tej konkretnej wierzytelności z majątku. Są to oczywiście jedynie moje przypuszczenia. Każdy musi to przeanalizować i zinterpretować sam.
O niczym ta informacja o TNS nie przesądza. Zanim doszłoby by do upadłości to musi wiele wody w Wiśle upłynąć. I zadziac się dużo złych rzeczy. Erne nie raz pokazało, jak wychodzić z opresji.
Jestem spokojny, traktuję to bardziej jako możliwość zarobkową, bo wielu przestraszonych odda papier taniej.
Maja perle czyli Arrinere, wersja spalinowa wygrała prestiżowe brytyjskie zawody, za chwile pojawi się wersja elektryczna. Dlatego uważam, ze tu jeszcze będzie się działo. Do tego mocne wejście w Blockchain....
Widac, ze jakiś grubas bardzo umiejętnie zgarnia pakiety. Na Erne już wielu stawiało krzyżyk a tymczasem pięknie dawało zarobić. Wielkie odbicie arrinery to kwestia krótkiego czasu, być może dni.
Co do finansowania chodziło mi o komunikat "...Zarząd Arrinera S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że powziął informację od spółki zależnej Arrinera Automotive Holding Ltd. o wstrzymaniu procesu pozyskania środków dla projektu Arrinera Electric Hypercar poprzez przeprowadzenie emisji Initial Coin Offering...." Całość w komunikatach.
Zbieranie przez Grubego? Tu już nikt nie wierzy. Ostatnie podbicie ARX było z 1 na 8 , 10 na 15 czy coś takiego, a teraz kurs 0,50 - zjazd z 15 zł. Tak samo na Erne 0,30 obecnie - również fajny zjazd z 5 zł. Co będą musieli podać do informacji żeby spowodować podbicie kursu? Samochodu spalinowego nikt nie kupuje. Technologi nikt nie chciał kupić. Wyścigi - nie ma. Na elektryka nie ma kasy. Strony (ARX, ERNE, Facebook) są martwe wręcz - nieaktualizowane. Wychodzi na to, że p. Jacek Balkan miał racje. Lipa.
A z drugiej strony chłopaki na GPW już łoo prawie 10 lat. Dadzą radę coś jeszcze wymyślić także kto wie co będzie z kursem. Może dno, a może nie. Coś tylko żeby dalej przetrwać :)
No w sumie dobry plan. On przecież ciągnął, starał się.... a upadłość za innego Prezesa. Więc teoretycznie nie będzie kojarzony z upadłością. :) O ile oczywiście dojdzie do upadłości.
Przeciez pracują nad wersja elektryczna, jeśli będzie tak udana, to będzie hit. Moim zdaniem jest teraz dobry moment nd dobranie pakiecików. Zreszta widać ze grubasy tak robią. Nie dajcie się wyleszczyc.
"Erne zna się na biznesie" najśmieszniejszy dowcip na GPW. Zna się na okradaniu inwestorów, na manipulacji kursem, na sprzedawaniu półprawd, na niepłaceniu faktur. Mają wiele talentów, które pozwalają im zarabiać na chciwości i naiwności drobnych.
Poziom kursu mówi sam za siebie więc tłumaczyć veniaków nie musisz. Jak się miewają pozostałe biznesy i ich wyceny w księgach jak na moje z kosmosu wzięte