• Pytanie do znających branżę Autor: ~jojne [188.146.75.*]
    Mam pytanie do forumowiczów znających sektor farmaceutyczny-na ile jest to branża energochłonna,czy przyszłoroczne drastyczne podwyżki cen prądu dla firm odbiją się negatywnie na rentowności Celona?
  • Re: Pytanie do znających branżę Autor: tobik69 [178.37.236.*]
    Jako największy na forum znawca branży :) (żart)
    odpowiem Ci na to pytanie (opłata 1 akcja CLN na moje konto):))))

Chłopie!
    1/ Podwyżki prądu dotyczą wszystkich, mi też spadnie marża w budżecie domowym
    2/ Marża Celonu jest uwarunkowana od 10 innych ważniejszych aspektów
    3/ Nie filozofuj tylko kupuj za ile się da
    4/ Zadzwoń do Krzywoustego, żeby dużo wungla wykopali w PL bo podobno to nasza największa duma

P.S.
    i naprawdę wyluzuj z tym prądem, spółka ma wiele ważniejszych tematów do ogarnięcia
    Takich pytań możesz stawiać 100

np.
    Jak się odbiją podwyżki paliwa na rentowności spółki, biorąc pod uwagę flotę samochodów
    albo
    Jak wibor się zmieni to co będzie jak Celon będzie chciał się zadłużać?

haha

• Re: Pytanie do znających branżę Autor: ~Dawny [178.235.183.*]
    Mozna kupic/dokupic akcji do nowego roku granica 36 peknie. Potem albo kolejne kóleczko krecimy (opcja prawdopodobna) albo impuls do zamkniecia bessy bedzie i ci co beda liczyc na noweo spadki z poczatkiem 2019 zostana bez akcji mhm :)
  • Re: Pytanie do znających branżę Autor: purple_haze [185.180.49.*]
    W kosztach działalności operacyjnej masz zużycie materiałów i energii na poziomie 22m za 1-3Q2018. Ile tutaj jest energii a ile materiałów, to niestety nie wiem, obstawiam, że jednak więcej zużywają materiałów. Możesz wysłać maila do relacji inwestorskich z zapytaniem i się z nami podzielić odpowiedzią :) Jakby to było 50% to masz spadek ZN o 22m * 0.5 * podwyżka 40% * 0.8 1(19% wrzucane jest w koszty) to masz spadek zysku netto o 3,52 mln PLN w ciągu 3 kwartałów, czyli 4.7m w ciągu roku, przy obecnym poziomie wytwarzania.
[x]
CLNPHARMA 0,24% 21,30 2026-05-05 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.