• Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Inwestorius [5.173.136.*]
    Obstawiam 40-44zl. Prezes od dluzszego czasu twierdzi, ze akcje sa niedowartosciowane. Na wskazniku p/e po umorzeniu jestesmy ponizej 5, nawet jak 19 r. Bedzie gorszy.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Alan [94.254.248.*]
    Bez przesady. Jakieś 35 nie więcej. Ale to i tak nic. Jeśli akcjonariusze nie oddadzą może być ciekawie.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Perez [46.134.96.*]
    Obstawiam że będzie poniżej 29 tak aby nie było zainteresowanych sprzedażą, tyle w temacie.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Alan [5.173.233.*]
    To zależy czy chcą zebrać. Chęć takowa mogłaby świadczyć o zainteresowaniu inwestora.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~luz [83.28.84.*]
    Dnia 2018-12-03 o godz. 18:17 ~Perez napisał(a):
    > Obstawiam że będzie poniżej 29 tak aby nie było zainteresowanych sprzedażą, tyle w temacie.

nie zdziwiłoby mnie to oni zawsze dawali taką cenę żeby nikt się nie skusił na sprzedaż
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Ropczyk [195.182.34.*]
    Teraz sytuacja jest troche inna, poniewaz chca miec ponad 50% po umorzeniu (koalicja Siwca). Policzcie sobie jak to wyglada i zwroccie uwage na niedawny raport biezacy ;)
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Piotr [5.173.136.*]
    Czy bedzie 36 czy 44 zlotych to bez znaczenia. Najwazniejsze, ze konflikt korporacyjny ulegl zakonczeniu, a koalicja z siwcem bedzie miala ponad 50%. Koniunktura na rynku tez powinna utrzymac sie przynajmniej w 1 polowie 19 roku, wiec kolejne 2 kwartaly powinny byc bdb.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Inwestorius [79.184.45.*]
    Dokładnie. Koniunktura powinna być dobra przynajmniej przez kolejne 4 kwartały, a akcje na pewno zostaną umorzone. Wycena na wskaźnikach jest śmieszna, a nawet mniejsza plynność nie uzasadnia takiego dyskonta w stosunku do podmiotow porownawczych.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Ropa [89.64.1.*]
    Jeszcze klika sesji i rakieta adlatuje:)??
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~hehe [83.31.45.*]
    ale ktos postawił barykadę na 33-33,50 i na 35 zł aż mnie korci by to łyknąć - pytanie tylko czy nie przepłacę?:-))))
    Teraz z technicznego punktu widzenia jeszcze 2-3 dni konsolidacji by się przydały. Walor silny i jak się utrzyma to również będę ściągał częściowo te zapory do 35 złotych przed walnym.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~rysiek [95.91.212.*]
    Kurs mocno trzymany by za bardzo nie urosl(jak od wielu lat).Moze w wezwaniu dadza troche wiecej...Tylko kto im sprzeda?Tutaj frajerow juz nie ma
    Widzą chłopaki ile zarabiają i będą chcieli jak najtańszym kosztem zebrać co się da z rynku. Oczywiście coś zaproponują ale to będzie niewiele w porównaniu z przyszłymi wycenami.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Preston [5.173.176.*]
    Siedze i czekam na założone 50 zł. Nigdy nie miałem wątpliwości że będę miał zysk z tych akcji. Pamiętam moje zakupy za 9.50 i 13.50 :) Pozdro dla cierpliwych.
    Zwłaszcza, że to papier, który jeść nie woła. Co roku dywidenda i stabilny wzrost.
    Dzisiaj w końcówce wybraliśmy troszkę w okolicach 34 złotych. Początek przyszłego tygodnia to azymut na 35 złotych, ale biorąc pod uwagę obroty, tam też sie troszkę pomielimy zanim zobaczymy 4 z przodu. Kierunek jest jednak nieunikniony, wiec pozostaje czekac na walne i wyniki za IV kwartal, ktore powinny byc bdb, biorac pod uwage koniunkture na rynku metali ogniotworczych.
    Zaczyna to coraz lepiej wyglądać i w tym tygodniu atak na ostatnie (wieloletnie) maksima. Prawdopodobnie jeszcze przed wezwaniem wyjdziemy na nowe maksy.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: _kk [5.173.32.*]
    Zdumiewająca siła relatywna Ropczyce na tle innych akcji. Wprawdzie nie największa, ale jesli tylko przyjdą pieniądze do funduszy - a przyjda na pewno - to będą one kupowac w pierwszej kolejności najlepsze firmy.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~hehehe [83.28.61.*]
    hehe ale wali sie w dół czyzby cena w wezwaniu 29 zł ? miała byc
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Xx [84.10.125.*]
    Ktoś spanikował i sprzedał pkc na otwarciu po wczorajszych dużych spadkach w stanach. Po 29 nikt tego nie odda
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Alan [94.254.248.*]
    Tacy panikarze to sól tej giełdy :-)
    Eh cóż poradzić?
    Czekać, czekać
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~heh [83.31.76.*]
    Dnia 2018-12-18 o godz. 14:41 ~Xx napisał(a):
    > Ktoś spanikował i sprzedał pkc na otwarciu po wczorajszych dużych spadkach w stanach. Po 29 nikt tego nie odda

to ze nikt nie odda to raczej wiadomo, ale pytanie co wymysli zarząd ? oni juz nie raz proponowali skup o 20-40% taniej od kursu a to że jakis czas temu mówili że cena jest niska? -o tym to zapomnieli juz może, więc bardziej mnie zdziwi skup powyżej 40 zł niż po 29 :-)))) i obawiam się za jak będzie cena skupu wysoka to zarząd wystawi wszystko co ma i redukcja będzie 99% żeby mogli sprzedać oni a nie my, więc znów nas zrobią na szaro jedyny plus to taki że może tu coś drgnie i zabiorą te tysiące dołująco - zbierającemu i osiągniemy jakies 35 -38 zł No cóż prezes nauczył już mnie swoimi wcześniejszymi posunięciami - czego po nim mogę się spodziewać. zapłacimy za świadectwa po to by sprzedać po kilka akcji i wyjść może na zero? jakoś straciłem optymizm co do tej spółki
    Nie ma sensu żeby chcieli tracić kontrole jak dopiero co zawarli porozumienie. Prędzej skupić ile mogą po taniości a nawet zrobić wezwanie na całość w przyszłości i mieć cały tort dla siebie.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~kazio [89.186.12.*]
    tylko po co ktoś się bawi wystawiając na sprzedaż po 20 szt akcji i po tyle samo lub troszkę więcej na kupno . Nie wiem komu się chce tak bawić. Dziwna spółka. jestem na niej ponad 10 lat i ciągle to samo. Jakieś debile albo chińskie tortury
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~kulawakoza [5.173.64.*]
    Bawi sie animator. Nie pamietam czy Ropczyce informowaly ale niektore spolki z mala plynnoscia podpisuja umowy z domami maklerskimi o takie uslugi I wlasnie tak to ma wygladac male zlecenia po dwuch stronach wypelnianie luk poziomowych. A co do wezwania to moj typ to 30 -35 zl powiewaz wezwanie jest tylko spelnieniem obowiazku wymogu formalnego ze przekraczajac 50 procent musisz zrobic wezwaniez do 66 procent.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~heh [83.31.13.*]
    też jestem zdania że mają animatora, ale te tysiące na oporach 32,50 i 35 zł nie są przypadkowe pewnie ma zbierać w ok 30 zł i ponizej więć trzyma kurs a płynność jest jaka jest - świezego kapitału brakuje na całej bananówce więc cięzko to przebić
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Rpc [84.10.125.*]
    A czy to jest uczciwe jeśli animator ma znaczący udział w obrotach i wpływa na kurs? Nie ma żadnych przepisów regulujących to? Jakoś nie wierze ze największe batony są od animatora
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~kulawakoza [188.146.163.*]
    Nie oczywiscie ze nie animator nie jest po to by robic cos z kursem. Animator nie wystawia batonow. Wystawia jakies drobne zlecenia po obu stronach. Bo jak to wyglada jak ciezko np zeby na otwarcie czy zamkniecie byla jakas transakcja I wogole zeby jakis zlecenia staly po obu stronch arkuszy. Bez tych zlecen to za 50 zl mozna zbijac kurs o 5 procent co sie troche I tak dzieje dlatego nie jestem pewny czy tu taki jest bo komunikatu nie bylo a nie wiem czy jest obowiazek informowac.
  • Re: Jaka cena w wezwaniu? Autor: ~Rpc [84.10.125.*]
    100k na 31,5 łyknięte w kilka godzin, całkiem ładnie
[x]
ROPCZYCE 0,42% 23,80 2025-10-17 15:59:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.