Obstawiam 40-44zl. Prezes od dluzszego czasu twierdzi, ze akcje sa niedowartosciowane. Na wskazniku p/e po umorzeniu jestesmy ponizej 5, nawet jak 19 r. Bedzie gorszy.
Teraz sytuacja jest troche inna, poniewaz chca miec ponad 50% po umorzeniu (koalicja Siwca). Policzcie sobie jak to wyglada i zwroccie uwage na niedawny raport biezacy ;)
Czy bedzie 36 czy 44 zlotych to bez znaczenia. Najwazniejsze, ze konflikt korporacyjny ulegl zakonczeniu, a koalicja z siwcem bedzie miala ponad 50%. Koniunktura na rynku tez powinna utrzymac sie przynajmniej w 1 polowie 19 roku, wiec kolejne 2 kwartaly powinny byc bdb.
Dokładnie. Koniunktura powinna być dobra przynajmniej przez kolejne 4 kwartały, a akcje na pewno zostaną umorzone. Wycena na wskaźnikach jest śmieszna, a nawet mniejsza plynność nie uzasadnia takiego dyskonta w stosunku do podmiotow porownawczych.
Teraz z technicznego punktu widzenia jeszcze 2-3 dni konsolidacji by się przydały. Walor silny i jak się utrzyma to również będę ściągał częściowo te zapory do 35 złotych przed walnym.
Widzą chłopaki ile zarabiają i będą chcieli jak najtańszym kosztem zebrać co się da z rynku. Oczywiście coś zaproponują ale to będzie niewiele w porównaniu z przyszłymi wycenami.
Siedze i czekam na założone 50 zł. Nigdy nie miałem wątpliwości że będę miał zysk z tych akcji. Pamiętam moje zakupy za 9.50 i 13.50 :) Pozdro dla cierpliwych.
Dzisiaj w końcówce wybraliśmy troszkę w okolicach 34 złotych. Początek przyszłego tygodnia to azymut na 35 złotych, ale biorąc pod uwagę obroty, tam też sie troszkę pomielimy zanim zobaczymy 4 z przodu. Kierunek jest jednak nieunikniony, wiec pozostaje czekac na walne i wyniki za IV kwartal, ktore powinny byc bdb, biorac pod uwage koniunkture na rynku metali ogniotworczych.
Zaczyna to coraz lepiej wyglądać i w tym tygodniu atak na ostatnie (wieloletnie) maksima. Prawdopodobnie jeszcze przed wezwaniem wyjdziemy na nowe maksy.
Zdumiewająca siła relatywna Ropczyce na tle innych akcji. Wprawdzie nie największa, ale jesli tylko przyjdą pieniądze do funduszy - a przyjda na pewno - to będą one kupowac w pierwszej kolejności najlepsze firmy.
Dnia 2018-12-18 o godz. 14:41 ~Xx napisał(a): > Ktoś spanikował i sprzedał pkc na otwarciu po wczorajszych dużych spadkach w stanach. Po 29 nikt tego nie odda
to ze nikt nie odda to raczej wiadomo, ale pytanie co wymysli zarząd ? oni juz nie raz proponowali skup o 20-40% taniej od kursu a to że jakis czas temu mówili że cena jest niska? -o tym to zapomnieli juz może, więc bardziej mnie zdziwi skup powyżej 40 zł niż po 29 :-)))) i obawiam się za jak będzie cena skupu wysoka to zarząd wystawi wszystko co ma i redukcja będzie 99% żeby mogli sprzedać oni a nie my, więc znów nas zrobią na szaro jedyny plus to taki że może tu coś drgnie i zabiorą te tysiące dołująco - zbierającemu i osiągniemy jakies 35 -38 zł No cóż prezes nauczył już mnie swoimi wcześniejszymi posunięciami - czego po nim mogę się spodziewać. zapłacimy za świadectwa po to by sprzedać po kilka akcji i wyjść może na zero? jakoś straciłem optymizm co do tej spółki
Nie ma sensu żeby chcieli tracić kontrole jak dopiero co zawarli porozumienie. Prędzej skupić ile mogą po taniości a nawet zrobić wezwanie na całość w przyszłości i mieć cały tort dla siebie.
tylko po co ktoś się bawi wystawiając na sprzedaż po 20 szt akcji i po tyle samo lub troszkę więcej na kupno . Nie wiem komu się chce tak bawić. Dziwna spółka. jestem na niej ponad 10 lat i ciągle to samo. Jakieś debile albo chińskie tortury
Bawi sie animator. Nie pamietam czy Ropczyce informowaly ale niektore spolki z mala plynnoscia podpisuja umowy z domami maklerskimi o takie uslugi I wlasnie tak to ma wygladac male zlecenia po dwuch stronach wypelnianie luk poziomowych. A co do wezwania to moj typ to 30 -35 zl powiewaz wezwanie jest tylko spelnieniem obowiazku wymogu formalnego ze przekraczajac 50 procent musisz zrobic wezwaniez do 66 procent.
też jestem zdania że mają animatora, ale te tysiące na oporach 32,50 i 35 zł nie są przypadkowe pewnie ma zbierać w ok 30 zł i ponizej więć trzyma kurs a płynność jest jaka jest - świezego kapitału brakuje na całej bananówce więc cięzko to przebić
A czy to jest uczciwe jeśli animator ma znaczący udział w obrotach i wpływa na kurs? Nie ma żadnych przepisów regulujących to? Jakoś nie wierze ze największe batony są od animatora
Nie oczywiscie ze nie animator nie jest po to by robic cos z kursem. Animator nie wystawia batonow. Wystawia jakies drobne zlecenia po obu stronach. Bo jak to wyglada jak ciezko np zeby na otwarcie czy zamkniecie byla jakas transakcja I wogole zeby jakis zlecenia staly po obu stronch arkuszy. Bez tych zlecen to za 50 zl mozna zbijac kurs o 5 procent co sie troche I tak dzieje dlatego nie jestem pewny czy tu taki jest bo komunikatu nie bylo a nie wiem czy jest obowiazek informowac.